Реферат: Затверджено : Голова Колегії територіального управління Держгірпромнагляду у Вінницькій області, начальник територіального управління


З А Т В Е Р Д Ж Е Н О :


Голова Колегії територіального

управління Держгірпромнагляду

у Вінницькій області,

начальник

територіального управління


____________________А.Д. Коваль


РІШЕННЯ


Колегії територіального управління Держгірпромнагляду

у Вінницькій області «Про хід виконання рішення Ради управління Держгірпромнагляду по Вінницькій області від 13.04.2011 року «Про стан дотримання структурними підрозділами ПАТ «Вінницягаз» вимог промислової безпеки та охорони праці при експлуатації систем газопостачання» та стану безпеки при використанні газу в побуті».


29.02. 2012 м. Вінниця


Заслухавши та обговоривши довідку про виконання рішення Ради управління Держгірпромнагляду по Вінницькій області від 13.04.2011 року «Про стан дотримання структурними підрозділами ПАТ «Вінницягаз» вимог промислової безпеки та охорони праці при експлуатації систем газопостачання» та стану безпеки при використанні газу в побуті з метою усунення виявлених в ході перевірок недоліків та недопущення аварій і нещасних випадків, при виконанні робіт з експлуатації, технічного обслуговування та ремонту систем газопостачання Колегія територіального управління Держгірпромнагляду у Вінницькій області


ВИРІШИЛА:


Роботу, яка проводилась структурними підрозділами ПАТ «Вінницягаз» щодо дотримання вимог промислової безпеки та охорони праці при виконанні робіт з експлуатації, технічного обслуговування та ремонту систем газопостачання та з врахуванням нещасних випадків при використанні газу в побуті, що сталися у Вінницькій області протягом 2011-20012 років, визнати недостатньою.




В.о. голови правління ПАТ «Вінницягаз» Марчаку І.І.:

2.1. Інформацію, викладену в довідці «Про хід виконання рішення Ради управління Держгірпромнагляду по Вінницькій області від 13.04.2011 «Про стан дотримання спеціалізованими підприємствами газового господарства вимог промислової безпеки та охорони праці при експлуатації систем газопостачання» та стану безпеки при експлуатації споруд систем газопостачання та використанні газу в побуті» прийняти до відома та вжити невідкладних заходів з метою усунення і недопущення аналогічних порушень в подальшому.

2.2. Провести аналіз стану охорони праці та промислової безпеки на підприємстві, розробити і здійснити додаткові заходи, спрямовані на усунення порушень вимог нормативно-правових актів з охорони праці та промислової безпеки виявлених в ході перевірок.

Термін: до 01.04.2012


2.3. Притягнути до дисциплінарної відповідальності керівників виробничих підрозділів, які незадовільно виконують свої обов’язки, а також з вини яких допускаються випадки порушень вимог безпеки, які створюють загрозу виникнення аварій і нещасних випадків. Про вжиті заходи проінформувати територіальне управління Держгірпромнагляду у Вінницькій області з наданням копій підтверджуючих документів.


Термін: до 01.04.2012

2.4. Укомплектувати служби підприємства кадрами згідно Типових норм часу на технічне обслуговування і ремонт систем газопостачання.


Термін: до 01.04.2012

2.5. Забезпечити безумовне дотримання вимог законодавчих та інших нормативно-правових актів з охорони праці та промислової безпеки при експлуатації, технічному обслуговуванні та ремонті систем газопостачання.

Термін: постійно

2.6. Розробити програми та плани-графіки підвищення кваліфікації працівників по кожному виду робіт, що виконуються. За результатами проведених навчань щоквартально інформувати територіальне управління Держгірпромнагляду у Вінницькій області.

Термін: постійно


2.7. Для проведення робіт з експлуатації, технічного обслуговування та ремонту систем газопостачання забезпечити служби необхідними приладами (газосигналізаторами, газоаналізаторами, течешукачами), технічними засобами і матеріалами.

Термін: до 01.04.2012

2.8. Забезпечити проведення капітальних ремонтів газопроводів, споруд та обладнання відповідно до графіків ремонту, про що інформувати територіальне управління Держгірпромнагляду у Вінницькій області.


Термін: постійно


2.9. Забезпечити проведення обходів та комплексного приладового обстеження підземних газопроводів у терміни та обсягах згідно вимог нормативних актів з промислової безпеки та охорони праці. Інформацію про проведену роботу надавати до територіального управління Держгірпромнагляду у Вінницькій області щоквартально.


Термін: постійно


2.10. В разі не надання власниками житлових будинків актів перевірок димових та вентиляційних каналів, технічного стану вводів інженерних комунікацій, або невідповідності їх вимогам нормативних актів, газопостачання таких будинків припиняти, про що інформувати територіальне управління Держгірпромнагляду у Вінницькій області.


Термін: постійно


2.11. Забезпечити виконання постанови Кабінету Міністрів України від 05.05.1997 р. №409 в частині обстеження і паспортизації будівель, споруд та інженерних мереж.

Термін: до 01.05.2012


2.12. Розробити методики перевірки спрацювання автоматики безпеки газового обладнання (опалювальних котлів, проточних водонагрівачів, опалювальних печей).

Термін: до 01.06.2012


3. Суб’єктам господарювання, що мають дозвіл Держгірпромнагляду на виконання робіт з перевірки та прочистки димових та вентиляційних каналів:

3.1. Посилити контроль за дотриманням вимог промислової безпеки та охорони праці при виконанні робіт з перевірки димових та вентиляційних каналів та забезпечити безумовне дотримання вимог «Правил безпеки систем газопостачання України».

Термін: постійно


3.2. Забезпечити проведення перевірок кратності повітрообміну та кількості видаляємого повітря з приміщень кухонь газифікованих будинків при проведення повторних перевірок димових та вентиляційних каналів.


Термін: постійно


4. Органам місцевого самоврядування, власникам житлового фонду:

4.1. Скласти списки одиноких, пристарілих, недієздатних осіб, що відносяться до групи ризику та надати їх спеціалізованим підприємствам газового господарства для забезпечення проведення технічного обслуговування у терміни між проведенням планового технічного обслуговування.

Термін: до 31.06.2012


4.2. Забезпечити утримання в належному стані підвалів, технічних коридорів та підпіль багатоповерхових житлових будинків, підтримання в робочому стані їх електроосвітлення та вентиляції.

Термін: постійно

4.3. Забезпечити проведення нагляду за станом ущільнень відгалужень підземних комунікацій підвалів будинків, а також місць перетину газопроводами будівельних елементів будівель, ремонт ущільнень вводів та випусків інженерних комунікацій.

Термін: постійно


4.4. Проводити роз`яснювальну роботу з населенням через засоби масової інформації щодо безпечного користування газом.

Термін: постійно


5. Посадовим особам територіального управління Держгірпромнагляду у Вінницькій області під час перевірок структурних підрозділів ПАТ «Вінницягаз», суб’єктів господарювання, які виконують роботи з перевірки та прочистки димових та вентиляційних каналів, власників житлового фонду використовувати в повній мірі надані права та вживати дієвих заходів до працівників, з вини яких допускаються порушення вимог безпеки.

Термін: постійно


6. Контроль за виконанням цього рішення покласти на першого заступника начальника територіального управління Держгірпромнагляду у Вінницькій області Боковця В.А.
еще рефераты
Еще работы по разное