Реферат: Заход ищодо реалізації Програми підвищення безпеки дорожнього руху на території Києво-Святошинського району на 2008-2012 роки


З А Х О Д И

щодо реалізації Програми підвищення безпеки дорожнього руху на території

Києво-Святошинського району на 2008-2012 роки




з/п

Зміст заходів

Виконавці

Термін

виконання

Стан виконання заходів за підсумками 2011 року

1

2

3

4

5

1. Організаційні заходи

1.1

Аналіз стану ефективності проведених заходів щодо підвищення безпеки дорожнього руху та зниження дорожньо-транспортного травматизму

Відділ ДАІ з обслуговування

Києво-Святошинського

району.



2011-2012 роки

Підвищення безпеки дорожнього руху та зниження дорожньо- транспортного травматизму зменшився.

1.2

На підставі аналізу оперативної обстановки інформування зацікавлених органів влади, відомств, підприємств, установ та організацій про стан роботи щодо профілактики аварійності, дорожньо- транспортного травматизму.

Відділ ДАІ з обслуговування

Києво-Святошинського району



2011-2012 роки

Проведені інструктивні наради з особовим складом ВДАІ Києво-Святошинського РВ ГУ МВД України в Київській області, на яких визначені суспільні мета і задачі запланованих організаційних і практичних заходів на виконання поставлених задач щодо зниження рівня дорожнь-транспортного травматизму.

^ 2. Удосконалення профілактичної діяльності в сфері безпеки дорожнього руху

2.1

Забезпечення вивчення в загальноосвітніх навчальних закладах правил безпечної поведінки дітей на вулицях і автошляхах області та здійснення систематичного контролю за проведенням цієї роботи в кожному учбовому закладі, у тому числі дошкільному. Сприяння створенню ігрових дитячих містечок для вивчення дітьми, школярами правил безпечної поведінки на вулиці.

Відділ ДАІ з обслуговування Києво-Святошинського

району,

Відділ освіти Києво-Святошинської РДА



2011-2012 роки

Проведена нарада щодо сприяння облаштування та оновлення ігрових дитячих містечок для вивчення дітьми, школярами правил безпечної поведінки на вулицях, розроблені графіки проведення бесід у навчальних закладах. За 2011 рік проведено 119 тематичних заходів для дітей.

2.2

Здійснення всебічної популяризації через місцеві засоби масової інформації Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення регулювання відносин у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху» та необхідності дотримання Правил дорожнього руху України з метою формування громадської думки щодо негативного іміджу громадян, які порушують Правила дорожнього руху України.

Відділ ДАІ з обслуговування Києво-Святошинського

району, Управління економіки РДА, Сектор з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськими організаціями і засобами масової інформації Києво-Святошинської РДА



2011-2012 роки

У 2011 році засобами масової інформації району, а саме: газетами «Новий день», «Боярка інформ», «Наше місто», «Трибуна», періодично здійснюється всебічна популяризація законодавства України про дорожній рух та інформування населення щодо необхідності дотримання правил дорожнього руху. Регулярно здійснюються заходи із формування громадської думки щодо негативного іміджу громадян, які порушують правила дорожнього руху, шляхом організації та проведення зустрічей з громадкістю, керівництвом районних громадських організацій, учнівської молоді.

2.3

Забезпечення розвитку діяльності загонів юних інспекторів дорожнього руху, у тому числі шляхом проведення обласних, районних (міських) змагань та участі кращого загону у всеукраїнських змаганнях.

Відділ ДАІ з обслуговування Києво-Святошинського району, Відділ освіти

Києво-Святошинської РДА



Щороку

(травень-серпень)

Створені загони юних інспекторів дорожнього руху. Щорічно учні району беруть активну участь у обласних змаганнях, неодноразово займали призові місця. Проведенні районні, обласні (м. Вишневе ЗОШ № 3 –1місце, м. Боярка) та прийняли участь у загальнодержавних змагань АР Крим «Артек».

2.4

Організація проведення спеціальних заходів із профілактики дитячого дорожньо-транспортного травматизму під назвою «Увага! Діти на дорозі», «Літо», «Канікули».

Відділ ДАІ з обслуговування Києво-Святошинського району, Відділ освіти Києво-Святошинської РДА



Щороку


Розроблено заходи, видаються розпорядчі документи по запобіганню дитячого травматизму, а саме: наказ від 11.05.2011 №225 «Про проведення тижня знань безпеки життєдіяльності» та «Тижня дорожнього руху», наказ від 16.03.2010 № 289 Про проведення Всеукраїнського конкурсу – рейду «Увага! Діти – на дорозі!»

2.5

З метою покращення роботи з профілактики дитячого дорожньо-транспортного травматизму проведення кущових спільних нарад працівників ДАІ та освіти на початку нового навчального року в школах районів (містах) області. Забезпечення проведення в навчальних закладах заходів під умовною назвою «Єдиний урок з безпеки дорожнього руху».

Відділ ДАІ з обслуговування Києво-Святошинського району, Відділ освіти Києво-Святошинської РДА



Щороку 1 вересня та перед початком канікул

З метою покращення роботи з профілактики дитячого дорожньо-транспортного травматизму відділом освіти спільно з працівниками ДАІ проводяться щорічні засідання, наради, колегії. У закладах освіти району з учнями проводяться виховні години, уроки з безпеки дорожнього руху, вікторини, змагання між загонами юних інспекторів дорожнього руху.

2.6

Організація проведення заходів із профілактики дорожньо-транспортного травматизму під назвою «Увага: мотоцикліст !».

Відділ ДАІ з обслуговування Києво-Святошинського району

Щороку

(квітень-травень)

У 2011 році заходи із профілактики дорожньо-транспортного травматизму під назвою «Увага: мотоцикліст !» були проведені.

2.7

З метою профілактики аварійності та запобігання правопорушенням на залізничних переїздах організація заходів під умовною назвою «Переїзд».

Відділ ДАІ з обслуговування Києво-Святошинського

району, Управління економіки РДА, Відділ житлово-комунального господарства РДА, Боярська, Вишнева, Тарасівська, Ходосівська місцеві ради



Щороку

(травень)

З метою профілактики аварійності та запобігання правопорушень на залізничних переїздах проведено 2 оперативні-профілактичні операції під умовною назвою «Увага переїзд», під час якої було здійснене обстеження залізничних переїздів на території, що обслуговуються, видані вимоги на усунення недоліків виявлених під час обстеження, особовий склад підрозділу був націлений на припинення та документування грубих порушень ПДР під час проїзду З/П.

Ведеться робота з розробки варіантів проколів під залізничним переїздом в м. Вишневе, та розроблений проект будівництва підземного тунельного переїзду м. Боярка, фінансування та будівництва якого буде здійснюватися за рахунок Укрзалізниці.

^ 3. Безпека руху на пасажирському автотранспорті

3.1

Забезпечення систематичних перевірок перевізників щодо технічного стану рухомого складу, наявності матеріально-технічної бази, організації безпеки руху та медичного огляду водіїв.

Відділ ДАІ з обслуговування Києво-Святошинського

району, Управління економіки РДА



2011-2012 роки

Згідно затвердженого графіку були здійснені перевірки пасажироперевізників, які здійснюють перевезення пасажирів на території Києво-Святошинського району. Обстежені території та матеріальна база підприємств, які здійснюють перевезення пасажирів на території обслуговування.

3.2

Забезпечення на маршрутах постійного контролю з дотримання водіями вимог Правил дорожнього руху України, а саме: швидкісного режиму, правил обгону, маневрування, зупинок рухомого складу тощо.

Відділ ДАІ з обслуговування Києво-Святошинського району



2011-2012 роки

Згідно дислокації маршрутів патрулювання під час нагляду за дорожнім рухом особовий склад був націлений на припинення та документування грубих порушень ПДР водіями, які здійснюють пасажирські перевезення.

3.3

З метою профілактики аварійності на пасажирському транспорті спільно із зацікавленими організаціями, громадськими об'єднаннями області проведення цільових профілактичних рейдів під умовними назвами «Автобус», «Перевізник», «Перевізник - зима».

Відділ ДАІ з обслуговування Києво-Святошинського району



2011-2012 роки

Згідно затвердженого УДАІ області графіку, з метою профілактики аварійності на пасажирському транспорті спільно з Головтрансінспекцією були проведені цільові профілактичні операції під умовною назвою «Автобус», «Перевізник», «Перевізник-зима».

^ 4. Впровадження передових технологій та новітніх технічних засобів,

Комплексів та систем керування й нагляду за дорожнім рухом для забезпечення його безпеки

4.1

Забезпечення обладнанням регульованих залізничних переїздів на дорогах загального користування шлагбаумами для перекриття доріг на всю ширину проїзної частини.

Відділ ДАІ з обслуговування Києво-Святошинського району, Києво-Святошинське рай ДУ, Боярська, Вишнева, Тарасівська, Ходосівська місцеві ради


2011-2012 роки

У 2011 р. в м. Вишневе переїзд обладнано шлагбаумом для перекриття дороги на всю ширину проїзної частини. У квітні та жовтні 2011р. комунальними підприємствами міста проведено весняні та осінні комісійні обстеження вулиць та доріг, на основі яких складено плани проведення поточних та капітальних ремонтів.

4.2

Забезпечення підготовки до будівництва підземних, надземних та регульованих пішохідних переходів, «зон безпеки», тротуарів, піднятих над рівнем проїзної частини транспортної розв'язки на автомобільній дорозі М-05 Київ-Одеса у межах смт. Чабани (15 км).

Відділ ДАІ з обслуговування Києво-Святошинського району, Васильківська дорожньо-експлуатаційна дільниця, Відділ архітектури та містобудування Києво-Святошинської РДА, Відділ житлово-комунального господарства РДА, Чабанівська селищна рада, Гатненська сільська рада



Щороку

Відділ архітектури та містобудування Києво-Святошинської РДА повідомляє, що погоджені містобудівні умови та обмеження капітального ремонту автомобільної дороги

М-05 Київ-Одеса на ділянці км 17+870, км 32+274. В районі

смт. Чабани Києво-Святошинського району.

В проект генерального плану

с. Гатне внесена транспортна розв’язка на автомобільній дорозі М-05 Київ-Одесау межах території Гатненської міської ради.

4.3

Приведення у відповідність до вимог європейських стандартів стану технічних заходів регулювання дорожнього руху на дорогах державного та загального користування, у тому числі протягом 2011-2012 років.

Відділ ДАІ з обслуговування Києво-Святошинського

району, Києво-Святошинське дорожньо-експлуатаційне управління, Києво-Святошинське рай ДУ, Васильківська дорожньо-експлуатаційна дільниця,

Відділ житлово-комунального господарства РДА



Щороку

Заходами впровадження передових технологій та новітніх технічних засобів, комплексів та систем керування й нагляду за дорожнім рухом для забезпечення його безпеки розглядаються питання щодо забезпечення обладнанням регульованих залізничних переїздів на дорогах загального користування шлагбаумами для перекриття доріг на всю ширину проїжджої частини.

4.4

Спільно з представниками дорожніх і комунальних організацій проведення весняних та осінніх комісійних обстежень вулиць, автодоріг, залізничних переїздів щодо їх готовності до експлуатації в літній та зимовий періоди.

Відділ ДАІ з обслуговування Києво-Святошинського

району, Києво-Святошинське дорожньо-експлуатаційне управління, Києво-Святошинське рай ДУ, Васильківська дорожньо-експлуатаційна дільниця, Боярська, Вишнева, Тарасівська, Ходосівська місцеві ради



Щороку (березень, квітень, жовтень, листопад)

У 2011 році в місті Боярка виконувались наступні заходи:

поточний ремонт доріг за рахунок державного бюджету, на загальну суму 1 млн. грн., а саме: нанесення дорожньої розмітки на суму 300 тис. грн. Нанесення дорожньої розмітки та встановлення дорожніх знаків проводилося за приписами та за погодженнями із державною автомобільною інспекцією. Також ведуться роботи по будівництву підземного переїзду через залізничну колію Південно-Західної залізниці.

На 2012 рік заплановано заходи, а саме: встановлення в м. Боярка трьох світлофорних об’єктів; проведення поточного та капітального ремонту дорожнього покриття; відновлення дорожньої розмітки.

4.5

На підставі аналізу аварійності проведення обстеження нових місць (ділянок) концентрації ДТП на автодорогах державного значення області та розробляти відповідні заходи щодо їх ліквідації.

Відділ ДАІ з обслуговування Києво-Святошинського

району, Управління економіки РДА



Постійно

Згідно аналізу аварійності переглянути ті місця та ділянки концентрації ДТП,розроблені заходи щодо їх ліквідації.

^ 5. Розвиток та вдосконалення засобів інформатизації. Державної автомобільної інспекції на базі новітніх

комп’ютерних технологій

5.1

Організація належного контролю за рухом транспортних засобів, дотримання ними швидкісних режимів, правил проїзду перехресть та залізничних переїздів шляхом забезпечення функціонування стаціонарних комплексів відеофіксації порушень правил дорожнього руху України.

Відділ ДАІ з обслуговування Києво-Святошинського району



2011-2012 роки

Під час нагляду за дорожнім рухом організований контроль за рухом транспорту та пішоходів, особливо недопущення порушень ПДР які сприяють скоєнню ДТП.

5.2

Створення єдиної автоматизованої системи обліку об’єктів дорожнього сервісу з метою інформування учасників дорожнього руху про їх розміщення на вулично-дорожній мережі та забезпечення контролю за дотриманням вимог правил, норм і стандартів із безпеки дорожнього руху.

Відділ ДАІ з обслуговування Києво-Святошинського

району, Києво-Святошинське рай ДУ, Васильківська дорожньо-експлуатаційна дільниця



Щороку

Створення єдиної автоматизованої системи обліку об’єктів дорожнього сервісу знаходиться в стадії розробки.

5.3

Удосконалення автоматизованої інформаційної системи (АІС) «Інтегрований банк даних про транспортні засоби».

Відділ ДАІ з обслуговування Києво-Святошинського району


2011-2012 роки

В 2012 році планується удосконалення автоматизованої інформаційної системи (АІС) «Інтегрований банк даних про транспортні засоби».

5.4

Здійснення оснащення підрозділів ДАІ приладами та устаткуванням для контролю і нагляду за дорожнім рухом.

Києво-Святошинська РДА, Відділ ДАІ з обслуговування Києво-Святошинського району


2011-2012 роки

Здійснюється оснащення підрозділів ДАІ приладами та устаткуванням для контролю і нагляду за дорожнім рухом.

5.5

Організація та запровадження системи відомчої електронної пошти, з’єднавши підрозділи ДАІ виділеними каналами зв’язку. Широке застосовування безпаперової технології керування підпорядкованими підрозділами.

Відділ ДАІ з обслуговування Києво-Святошинського району



2011-2012 роки

Запровадження системи відомчої електронної пошти, з’єднавши підрозділи ДАІ виділеними каналами зв’язку знаходиться на стадії впровадження.

^ 6. Створення ефективної системи надання медичної допомоги потерпілим у ДТП

6.1

Забезпечення розвитку системи оповіщення та інформування про ДТП на вулично-дорожні мережі району.

Відділ ДАІ з обслуговування Києво-Святошинського

району, ЦРЛ Києво-Святошинського району, Відділ з питань надзвичайних ситуацій та цивільної оборони Києво-Святошинської РДА , Києво-Святошинське

рай ДУ



2011-2012 роки

27 жовтня 2011року проведено штабне тренування ЦО Києво-Святошинського району на тему: «Ліквідація наслідків надзвичайної ситуації пов’язаної з припиненням руху автомобільного транспорту внаслідок стихійного природного явища». Під час проведення районного штабного тренування

проведена перевірка автодорожньої служби району щодо дій під час несприятливих погодних умов в осінньо-зимовий період та системи оповіщення та інформування про ДТП на вулично-дорожні мережі району.

Інформування про ДТП на вулично-дорожній мережі району з медико-санітарними наслідками здійснюється учасниками дорожнього руху, свідками, працівниками МВС, ДАІ та МНС України на спецномер «103» - Києво-Святошинська районна станція швидкої медичної допомоги.

Подання інформації про ДТП з медико-санітарними наслідками на території Києво-Святошинського району й взаємодію медичної служби району з іншими службами при надзвичайних ситуаціях та ліквідації їхніх медико-санітарних наслідків здійснюється співробітниками Центральної районної лікарні згідно зі схемою оповіщення, затвердженою в установленому чинним законодавством порядку.

6.2

Встановлення та у разі необхідності, поновлення на автомобільних дорогах загального користування, на вулицях і дорогах населених пунктів області дорожні знаки 6.1 «Пункт першої медичної допомоги» та 6.2 «Лікарня».

Відділ ДАІ з обслуговування Києво-Святошинського

району, Києво-Святошинське дорожньо-експлуатаційне управління, Києво-Святошинське рай ДУ,

Васильківська дорожньо-експлуатаційна дільниця



Постійно

Додатково встановлені та оновлені дорожні знаки 6.1 «Пункт першої медичної допомоги» та 6.2 «Лікарня».

6.3

Забезпечення підвищення рівня підготовки працівників ДАІ та учасників дорожнього руху щодо надання першої медичної допомоги потерпілим у ДТП, насамперед, тих категорій учасників дорожнього руху, які з найбільшою ймовірністю можуть опинитися на місці ДТП (водії, що здійснюють регулярні пасажирські та вантажні перевезення).

Відділ ДАІ з обслуговування Києво-Святошинського

району, ЦРЛ Києво-Святошинського району



2011-2012 роки

Керівництвом ЦРЛ Києво-Святошинського району ініційовано розгляд питання підвищення рівня підготовки учасників дорожнього руху щодо надання медичної допомоги потерпілим при ДТП на засіданні транспортній комісії Боярської міської ради, засідання якої відбулося 27.12.2011 року.

З керівниками організацій, що здійснюють регулярні перевезення, співробітниками Центральної районної лікарні Києво-Святошинського району проведено інструктаж щодо необхідності виконання санітарно-епідемічних вимог при здійсненні перевезень, а також надання першої медичної допомоги потерпілим при ДТП, запропонована допомога щодо організації та проведення занять.

З перевізниками, які здійснюють регулярні перевезення на території району протягом листопада – грудня 2011 року проведено три заняття по наданню першої медичної допомоги потерпілим при ДТП, вони забезпечені наочністю (брошурами).

Після формування груп з числа контингентів перевізників, які здійснюють регулярні пасажирські та вантажні перевезення, працівниками Центральної районної лікарні будуть проведені з ними заняття по наданню першої медичної допомоги потерпілим при ДТП до приїзду швидкої медичної допомоги.
еще рефераты
Еще работы по разное