Реферат: Програма розвитку туризму в черкаській області на 2012 2020 роки


ЗАТВЕРДЖЕНО

Рішення _______ сесії обласної ради __ скликання

_____________ № ___


ПРОГРАМА

РОЗВИТКУ ТУРИЗМУ В ЧЕРКАСЬКІЙ ОБЛАСТІ

НА 2012 – 2020 РОКИ


м. Черкаси

2012


ЗМІСТ



1.

Вступ ________________________________________________

3

2.

Характеристика туристичного потенціалу Черкащини _______

4

3.

Стан галузі та аналіз туристичних потоків області __________

5

4.

Мета Програми________________________________________

12

5.

Основні завдання Програми _____________________________

13

6.

Механізм реалізації Програми___________________________

14

7.

Фінансове забезпечення виконання Програми ______________

14

8.

Очікувана ефективність виконання Програми_______________

14

9.

Механізм управління та контролю за виконанням Програми___

17



В С Т У П


На державному рівні докорінно переглянуто ставлення до туристичної галузі. Туризм проголошено одним з пріоритетних напрямків розвитку національної економіки. Ряд доручень Президента України та Кабінету Міністрів України у черговий раз засвідчують, що туристичну галузь сприймають, як важливий чинник стабільного й динамічного розвитку регіонів та збільшення надходжень до бюджету.

Туризм істотно впливає на такі сектори економіки, як транспорт, торгівля, зв'язок, будівництво, сільське господарство, виробництво товарів широкого вжитку та інше, стимулює їх розвиток, сприяє зміцненню позитивного іміджу області на території країни та за кордоном.

Усвідомлення інтегруючої ролі туристичної галузі вимагає більш ефективного використання потенціалу області та cтворення повноцінного туристичного продукту, що дасть можливість забезпечити значний внесок в соціально-економічний розвиток області шляхом збільшення дохідної частини бюджету за рахунок податкових надходжень, залучення інвестицій, збільшення кількості робочих місць, а також створення сприятливих умов для відпочинку мешканців і гостей області.

Забезпечити належну віддачу можливо лише за умови чіткої організації туристичної діяльності, зміцнення існуючої та створення нової матеріально-технічної бази, залучення досвідчених і кваліфікованих кадрів, тобто за умови правильної організації та ефективного управління туризмом.

Програма розвитку туризму в Черкаській області на 2012-2020 роки (далі – Програма) визначає завдання, пріоритетні напрями та заходи для сталого розвитку туристичної галузі відповідно до міжнародних стандартів.

Програму розроблено відповідно до ст. 43 «Про місцеве самоврядування в Україні», Законів України: „Про туризм”, „Про курорти”, “Про зовнішньоекономічну діяльність”, “Про інноваційну діяльність”, інших нормативно-правових актів, які регулюють туристично-рекреаційну сферу в Україні та спрямовані на реалізацію положень Стратегії розвитку туризму і курортів в Україні, затвердженої розпорядженням Кабінету Міністрів України від 6 серпня 2008 року № 1088-р.

У Програмі враховано вимоги нормативно – правових документів, що регулюють питання атестації, сертифікації та стандартизації туристичних послуг, забезпечення охорони життя та здоров’я людей, охорони навколишнього природного середовища, пам’яток історії та культури, інші питання, які стосуються галузі туризму.


^ Характеристика туристичного потенціалу

Черкащини


Черкащина – унікальний регіон з огляду на його історико-культурне значення, географічне розташування та природно-рекреаційний потенціал.

Для розвитку туристично-рекреаційної сфери на Черкащині є такі передумови як:

розгалужена мережа транспортних коридорів,

залучення всіх видів транспорту (автодорожнього, залізничного, водного, повітряного),

наближеність до столиці держави,

м’який клімат,

наявність трудових ресурсів (відносно дешева робоча сила),

сприятливий клімат для інвесторів (низька внутрішня конкурентність),

розвинений аграрний сектор,

традиційна гостинність місцевого населення на фоні відносно збереженої екології створюють умови для розвитку екотуризму та розбудови туристично-рекреаційних комплексів.

Важливими факторами розвитку туристичної галузі, в т.ч. пізнавального туризму, є багатий історико-культурний, історико-архітектурний та природно-рекреаційний потенціал області.

На території області розташовані 4 національні та 5 державних історико-культурних заповідники.

Крім того, до послуг туристів - 21 музей державної форми власності, 26 районних та міських музеїв, 247 музеїв та музейних кімнат, що створені на громадських засадах, значні історико-архітектурні пам’ятки (132 об'єкти регіонального та 37 загальнодержавного значення).

У межах області знаходиться понад 400 об'єктів природоохоронних територій загальною площею близько 40 тис. га, де зосереджено особливо унікальні неповторні ландшафти, а також 21 об’єкт природно-заповідного фонду загальнодержавного значення з більш розвинутою туристичною інфраструктурою загальною площею 27750,71 га, а саме: національні природні парки “Білоозерський” та “Нижньосульський”, 4 заказники, 6 пам’яток природи, 6 парків - пам’яток садово-паркового мистецтва, Канівський природний заповідник та Черкаський зоологічний парк.

Територією Черкащини протікає 1037 річок, узбережжя яких майже повсюдно використовуються для відпочинку. Самі ж водні артерії застосовуються для рибальства, судноплавства, водного туризму. В області знаходиться південна частина Канівського та більша частина Кременчуцького водосховища, узбережжя та острови, яких використовуються для відпочинку. Велика кількість водосховищ і ставків (понад 2 тисячі) має не лише господарське, а й рекреаційне значення.


^ Стан галузі та аналіз туристичних потоків в регіоні


У цій Програмі терміни вживаються в такому значенні:


Турист - особа, яка здійснює подорож по Україні або в іншу країну з різною, не забороненою законом країни перебування, метою на термін від 24 годин до шести місяців без здійснення будь-якої оплачуваної діяльності та з зобов'язанням залишити країну або місце перебування у зазначений термін.

Екскурсант - тимчасовий відвідувач, який перебуває менше 24 годин в країні або на об'єкті відвідування.

^ Зелена садиба – це житлове приміщення, яке знаходиться в сільській місцевості, пристосоване для проживання туристів і належить на правах приватної власності господарю, який займається сільськогосподарською діяльністю або зайнятий у сфері обслуговування чи соціальній сфері села.

^ Суб'єкт туристичної діяльності - підприємство, установа, організація, незалежно від форми власності, фізична особа-підприємець, що зареєстровані у встановленому чинним законодавством України порядку і мають ліцензію на здійснення діяльності, пов'язаної з наданням туристичних послуг.

Аналіз виконання Програми розвитку туризму в Черкаській області на 2002 – 2010 роки засвідчує неефективне використання туристичного потенціалу регіону та не вирішення ряду питань розвитку галузі загалом.

Незважаючи на позитивну динаміку, а саме збільшення кількості суб’єктів туристичної діяльності (так, порівняно з 2004 роком станом на 1 січня 2012 року кількість суб’єктів туристичної діяльності зросла більше ніж у 4 рази і становить 138 суб’єктів). При цьому більше ніж 80% (120 підприємств) складають туристичні агентства, які у своїй діяльності не орієнтуються на розвиток внутрішнього та в’їзного туризму.

За статистичними звітами фінансові показники суб’єктів туристичної діяльності знизилися: обсяг наданих туристичних послуг в 2011 році,

порівняно з 2010 роком зменшився на 3,27%. ( 963,7 тис. грн.). Загальний прибуток – зменшився на 6,28% (134,5 тис. грн.). Платежі до бюджету зменшилися на 5,49% (76,8 тис. грн.).

Спостерігається тенденція до зменшення кількості туристів, які обслуговуються суб’єктами туристичної діяльності Черкаської області. Така ситуація пов’язана, як з об’єктивними (як то світова криза, зміна пріоритетів серед туристів), так і суб’єктивними причинами (відсутність чіткої організації в галузі, не контрольованість суб’єктів туристичної діяльності у зв’язку з процесами реорганізації).

Так, за звітами 1-ТУР та 1-ТУР(к) у 2011 році порівняно з 2010 роком, кількість обслугованих туристів зменшилася на 31,9 % (11661 осіб). З загальної кількості обслугованих туристів найбільша частина — це туристи, які охоплені внутрішнім туризмом, їх частка у 2011 році склала близько 73%. Проте їх кількість знизилася порівняно з попередніми роками на 34%. Частка туристів, які виїжджали за кордон у 2011 році в загальній кількості склала 24,7% і порівняно з 2010 роком цей показник знизився 27,5% (на 2329 осіб). Зменшилась і кількість іноземних туристів і становить 2,8% від загальної кількості обслугованих туристів і на 26 осіб менше попереднього року.

Проте, аналіз туристичного потоку дозволяє чітко прослідкувати значні резерви галузі. Як видно з графіку не всі туристи, які охоплені внутрішнім туризмом обслуговуються екскурсіями. Тому в цьому випадку можна говорити про необхідність розширення екскурсійного обслуговування туристів. У 2011 році із майже 25 тис. туристів екскурсійними послугами скористалися майже в 2 рази менше (близько 14 тис. туристів).

Крім того, відсотковий розподіл між видами туризму на Черкащині складає 72,5 % – внутрішній туризм, 27,7% – зарубіжний, 2,8 % – іноземний (в’їзний), що засвідчує пріоритетність розвитку в’їзного та внутрішнього туризму, екскурсійної діяльності в області та має перспективи до перетворення у важливий чинник підвищення якості життя, створення додаткових робочих місць, наповнення місцевих бюджетів та підвищення авторитету Черкащини як на внутрішньому, так і на міжнародному туристичних ринках.




Розподіл туристів за цілями відвідування співвідноситься з наявним туристичним та рекреаційним потенціалом, однак засвідчує недостатню роботу у напрямках розвитку подієвого (фестивалі, виставки), на який у регіонів орієнтовано до 50% туристичних потоків, рекреаційного (за даними 80-х років, в Черкаській області він складав майже 40%), конференційного туризму.

Аналіз найбільш вагомого сегменту туристичної галузі Черкащини – туристична активність до національної історико-культурної спадщини засвідчує необхідність впровадження системної інформаційної політики, інтегрування у загальноукраїнську та європейську туристичну індустрію.

На території Черкаської області знаходяться 4 національні заповідники, а саме: Шевченківський національний заповідник, Національний заповідник «Батьківщина Тараса Шевченка», Національний історико-культурний заповідник «Чигирин» та Національний дендрологічний парк «Софіївка».


^ Обсяги екскурсійної та туристичної діяльності Шевченківського національного заповідника (м. Канів)




Тенденція відвідування Шевченківського національного заповідника є позитивною. В 2011 році порівняно з 2010 роком кількість відвідувачів зросла майже на 8,43 10 тис. осіб.

У 2009 році спостерігалося значне зменшення кількості туристів, що пов’язане із реконструкцією заповідника.

При цьому спостерігається зростання кількості відвідувачів, які користуються екскурсійними послугами. Так у 2011 році такими послугами скористалося 43% відвідувачів, що на 6% більше ніж у попередньому році. Проте кількість іноземних відвідувачів має негативну тенденцію. Їх кількість у 2011 році зменшилася на 61,5% або на 2,3 тис. осіб.

Із загальної кількості відвідувачів Шевченківського національного заповідника екскурсійними послугами скористалися 54504 особи, що складає 43% від загальної кількості, 57% - це індивідуальні відвідувачі. Із загальної кількості екскурсантів Шевченківського національного заповідника 73,8% (або 40207 осіб) складають учні та студенти, 26,2% - індивідуальні замовлення екскурсій відвідувачами.




Частка російських туристів, які відвідали Шевченківський національний заповідник у 2011 році складає 26,2% від загальної кількості туристів. Значна частина іноземних відвідувачів приїжджають із Польщі – 23,4%, Канади - 11,2% та Франції – 8,9%. Найменша частка відвідувачів приїжджають із Шотландії, Йорданії та Киргизстану.


^ Обсяги екскурсійної та туристичної діяльності Національного заповідника «Батьківщина Тараса Шевченка» на Звенигородщині


Спостерігається помірна тенденція до зростання загальної кількості відвідувачів Національного заповідника «Батьківщина Т.Г.Шевченка», так у 2011 році заповідник відвідало на 6 осіб більше ніж попереднього року. Це свідчить про стабільну привабливість шевченківських місць.




Як видно з наведених графіків, у 2011 році порівняно з 2010 роком кількість іноземних відвідувачів Національного заповідника «Батьківщина Т.Г. Шевченка» зросла на 67 осіб або на 0,7%, що свідчить про позитивну тенденцію відвідування заповідника іноземними туристами.




Серед іноземних туристів Національний заповідник «Батьківщина Т.Г. Шевченка» користується найбільшою популярністю у росіян. Їх частка серед загальної кількості туристів яка склала у 2011 році 10023 особи, становить 77%. Значна частина туристів приїжджає із Італії – 10,3% від загальної кількості іноземних туристів та з Польщі – 4,8%. Найменша ж кількість туристів – із Бельгії (0,1%) та Португалії (0,3%).


^ Обсяги екскурсійної та туристичної діяльності Національного історико-культурного заповідника «Чигирин»


У 2010 році із загальної кількості відвідувачів Чигиринського національного заповідника більшу частку 52,6% складали учні та студенти, а у 2011 році ця частка зменшилася на 11,6 % і склала 41% або 37319 осіб, що на майже 18 тис. осіб менше ніж у 2011.




Загальна кількість відвідувачів Чигиринського національного заповідника також має тенденцію до зменшення. Так у 2011 році кількість туристів склала 91037 осіб, що на 13450 осіб або на 12,9% менше ніж у попередньому році.

При цьому, зменшується кількість туристів, які користуються екскурсійними послугами, а саме у 2011 році екскурсійними послугами скористалися 49282 особи, що на 7373 особи або на 13% менше ніж у 2010 році.








Як видно з наведених графіків, найбільша кількість екскурсій за останні два роки проводиться для учнівської та студентської молоді. У 2010 році їх частка склала – 45%, а у 2011 році - 50,2%. Зросла кількість екскурсійного обслуговування для індивідуальних відвідувачів у 2011 році порівняно з 2010 роком на майже 4 тис. осіб, або на 30,5%, при цьому зменшилась кількість осіб, які скористалися екскурсійними послугами за угодами на 2876 осіб, або на 20,3%.




При цьому резерв екскурсійного обслуговування складає майже 46%.

Важливо відмітити, що відвідування заповідника має тенденцію до збільшення, про таку тенденцію можна говорити і стосовно екскурсійного обслуговування, аналізуючи період існування Чигиринського національного заповідника.


^ Обсяги екскурсійної та туристичної діяльності Національного дендрологічного парку «Софіївка»




Кількість відвідувачів дендрологічного парку «Софіївка» має тенденцію до зменшення. Так у 2011 році кількість відвідувачів зменшилася 114 тис. осіб, або на 37%. Причинами зменшення кількості відвідувачів є прийняття більш жорстких вимог до перевезення екскурсійних груп, особливо учнівської та студентської молоді та відміною ряду рейсів залізничної дороги що сполучали м. Умань з іншими регіонами України.

Визначально, що у порівнянні з 2011 роком з даними 80-х років усі національні та державні заповідники приймають в середньому у двічі менше відвідувачів, тобто залишається невикористаним значний резерв та пропускна спроможність туристичних об’єктів.


^ Мета програми


Основною метою Програми є удосконалення та поліпшення функціональної і технічної якості складової регіонального та національного туристичного продукту, оптимізація використання туристичних ресурсів, посилення конкурентоспроможності на внутрішньому та міжнародному туристичних ринках, забезпечення надходжень до бюджетів усіх рівнів, створення сприятливих умов для залучення інвестицій, поліпшення кадрового забезпечення та розширення асортименту туристичних послуг, сприяння соціально-економічному розвитку регіону, як складової держави та зростання якості життя населення, створення позитивного іміджу області на національному та світовому рівнях.


^ Основні завдання Програми


Програму спрямовано на розв’язання істотних проблем розвитку туризму і рекреацій на території області. Основними завданнями програми є:

участь в удосконаленні державної політики з розвитку туризму і курортів;

підвищення ефективності функціонування туристично-рекреаційної сфери області;

раціональне використання туристичних та рекреаційних ресурсів краю та об’єктів історико-культурної спадщини;

формування конкурентоспроможного регіонального туристичного продукту;

приведення технічної оснащеності об’єктів туристичної інфраструктури у відповідність до вимог сучасних стандартів якості туристичного обслуговування;

покращення туристичного іміджу та рекреаційної привабливості регіону на міжнародному туристичному ринку, підвищення ефективності заходів, спрямованих на збільшення туристичних потоків до області;

забезпечення ефективного просування регіонального туристичного продукту на міжнародному та внутрішньому туристичних ринках;

вдосконалення системи управління підприємствами туристичної сфери, впровадження нових дієвих механізмів державного управління туризмом, ефективності взаємодії місцевих та державних органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, приватного сектору;

впровадження комплексного підходу розбудови туристично-рекреаційної сфери в містах і районах області;

залучення до розвитку індустрії туризму і гостинності сільських органів місцевого самоуправління, приватного сектору, вдосконалення системи підготовки кадрів для надання послуг сільського зеленого туризму в області, сприяння розширенню його мережі та нарощуванню обсягів надання послуг;

поліпшення кадрового забезпечення галузі туризму, в т.ч. екскурсійної діяльності, готельно-ресторанного бізнесу;

створення мережі туристично-інформаційних центрів, розроблення та запровадження загальної системи їх звітності;

покращення аналітичної роботи у сфері туризму і рекреацій, запровадження обов’язкової системи звітності всіх суб’єктів туристично-рекреаційної діяльності перед місцевими органами виконавчої влади;

проведення реконструкції автошляхів на основних туристичних маршрутах та до визначених Реєстром туристичних об’єктів області;

сприяння розробленню єдиної системи маркування та знакування туристичних маршрутів;

сприяння створенню нових туристичних маршрутів та інноваційно-анімаційних програм для туристичного обслуговування на місцях;

створення банку інвестиційних пропозицій туристичної Черкащини .

Виконання завдань і досягнення основної мети Програми може бути забезпечено за рахунок впровадження європейської моделі державно-приватного партнерства.

Ця управлінська модель дає можливість забезпечити раціональне використання національних туристичних ресурсів; сприяти зростанню робочих місць; формувати позитивний туристичний імідж краю та країни в цілому; збільшувати надходження до державного та місцевих бюджетів; досягти відносно високої соціальної та екологічної ефективності від туристичної діяльності.

Заходи спрямовані на виконання Програми, визначені у додатку 1 до Програми.


^ Фінансове забезпечення виконання Програми


Заходи Програми реалізуються за рахунок коштів місцевих бюджетів та коштів з інших джерел, не заборонених законодавством.


^ Очікувані результати, ефективність Програми


Виконання Програми дасть можливість:

відновити і зміцнити існуючу матеріально-технічну базу туризму як виду економічної діяльності та важливого соціального інституту;

створити якісний туристичний продукт, здатний максимально задовольнити потреби в ньому населення;

забезпечити комплексний розвиток туристичної сфери;

сприяти створенню нових робочих місць, особливо з огляду на низький рівень зайнятості населення, зокрема у сільській місцевості;

забезпечити розвиток сільського зеленого туризму;

створити передумови для залучення іноземних інвестицій;

сприяти ефективному туристичному обміну, а також створенню високоприбуткової галузі економіки, яка задовольнить потреби внутрішнього та іноземного туризму, з урахуванням природно-кліматичного, рекреаційного, соціально-економічного та історико-культурного потенціалу Черкащини;

виготовити високоякісну рекламну продукцію про туристичні можливості області.

Результатом виконання заходів Програми стане зростання іміджу області, як туристичного краю, в Україні і на світовій арені.

Прогноз розвитку туристичної галузі області наведений у додатку 2 до Програми.


Додаток 2

до Програми


^ Прогноз розвитку туристичної галузі Черкаської області за основними показниками

№ п/п

Назва показника

Од.

виміру

Роки

2011

2012

2013

2014

2015

2016

2017

2018

2019

2020

1.

Загальна кількість, що обслуговується суб’єктами туристичної діяльності

осіб

24854 (за стат. звіт. 1-ТУР та 1-ТУР (к)

29656

44484

66726

867438

112767

124044

136448

143271

150000

2.

Загальна кількість туристів в області

осіб

489031

510134

535641

562423

590544

649598

714558

857470

943217

971684

3.

Іноземні туристи за статистичною звіьтністю 1-ТУР та 1-ТУР (к)(без урахування паломництва)

осіб

695

(за стат. звіт. 1-ТУР та 1-ТУР (к)

810

1390

5560

11120

22240

24464

31803

38164

40000

4.

Загальна кількість іноземних туристів в області

осіб

11504

13804

15184

15943

16740

18414

20255

21268

22331

23008

5.

Туристи, які виїжджали за кордон

осіб

6133

(за стат. звіт. 1-ТУР та 1-ТУР (к)

7053

7992

8851

9841

10631

11485

12288

12902

13547

6.

Туристи, охоплені внутрішнім туризмом

осіб

18026

(за стат. звіт. 1-ТУР та 1-ТУР (к)

19855

21989

24243

2953

28301

30140

32249

34023

35724

7.

Кількість екскурсантів

осіб

14279

(за стат. звіт. 1-ТУР та 1-ТУР (к)

16157

19388

21472

23673

26320

28162

30423

31944

33541

8.

Кількість зелених садиб

од.

27

54

162

243

292

306

321

354

389

400

9.

Кількість готелів та аналогічних об’єктів

од.

45

46

48

49

50

51

52

53

54

55

10.

Кількість суб’єктів господарювання, які здійснюють діяльність у сфері громадського харчування

од.

506

510

512

513

515

517

518

520

521

524



^ Механізм реалізації Програми та контроль за її виконанням


Координація заходів, передбачених Програмою, покладається на Головне управління інвестиційно-інноваційної політики, підприємництва та зовнішніх зносин облдержадміністрації.

Контроль за реалізацією заходів, передбачених Програмою, здійснюватиме у межах компетенції Головне управління інвестиційно-інноваційної політики, підприємництва та зовнішніх зносин облдержадміністрації.

Виконавці заходів Програми щорічно до 15 лютого впродовж 2012 – 2020 років інформують Головне управління інвестиційно-інноваційної політики, підприємництва та зовнішніх зносин облдержадміністрації про хід виконання Програми.

Узагальнену інформацію про хід та результати виконання Програми Головне управління інвестиційно-інноваційної політики, підприємництва та зовнішніх зносин облдержадміністрації подає щорічно до 1 березня впродовж 2012-2020 років облдержадміністрації, обласній раді та Державному агентству України з туризму та курортів.
еще рефераты
Еще работы по разное