Реферат: Затверджено указом Президента України від 2 серпня 2000 року n 945/2000 положення про Гранти Президента України для обдарованої молоді


ЗАТВЕРДЖЕНО
Указом Президента України
від 2 серпня 2000 року N 945/2000

ПОЛОЖЕННЯ
про Гранти Президента України для
обдарованої молоді

1. Це Положення визначає порядок надання обдарованій молоді щорічних грантів Президента України. Гранти Президента України для обдарованої молоді (далі - гранти) - це фінансова підтримка державою обдарованої молоді, що надається з метою реалізації соціально значущих творчих проектів у соціальній та гуманітарній сфері.


2. Грант може одержати громадянин України віком до 35 років.


3. Для одержання гранту претендент не пізніше 1 березня року, що передує року виплати гранта, подає до Міністерства України у справах сім'ї, молоді та спорту (далі - Міністерство) заявку, до якої додаються такі документи:

реєстраційна картка проекту;

опис проекту;

кошторис витрат;

довідка - об’єктивка;

два рекомендаційних листи.


Форма зазначених документів затверджується Міністерством.

До реєстраційної картки проекту, яка заповнюється безпосередньо під час подання заявки до Міністерства, вносяться основні відомості про проект.

^ Опис проекту містить інформацію про його актуальність, мету, етапи реалізації, необхідні ресурси, виконавців і партнерів, очікувані результати, прогноз щодо подальшої реалізації проекту.

^ У кошторисі витрат зазначаються загальна сума та перелік видатків, пов'язаних із реалізацією проекту.

Довідка-об'єктивка містить біографічні відомості про автора проекту, інформацію про його освіту, трудовий стаж тощо.

^ Рекомендаційні листи містять обґрунтування необхідності реалізації проекту, а також визначення професійного потенціалу його автора тощо. Рекомендаційні листи надаються загальновизнаними фахівцями у відповідній галузі і оформляються в установленому порядку.


4. Розгляд та експертизу заявок, конкурсний відбір і висунення претендентів на отримання гранту здійснює Експертна рада, яка утворюється при Міністерстві у кількості 18 осіб.

Експертну раду очолює Міністр України у справах сім'ї, молоді та спорту. До її складу входять представники органів виконавчої влади, провідні науковці, представники громадськості тощо.

Персональний склад Експертної ради погоджений з Віце-прем'єр-міністром України з гуманітарних питань затверджується наказом Міністерства.

Члени Експертної ради беруть участь у її роботі на громадських засадах.

Організаційно-фінансове забезпечення роботи Експертної ради покладається на Міністерство.

У разі виникнення потреби у здійсненні додаткової експертної оцінки поданих проектів вони в установленому порядку надсилаються до провідних наукових установ України.

Засідання Експертної ради є правомочним, якщо на ньому присутні не менш як 2/3 її складу.

Рішення Експертної ради про висунення претендентів на одержання гранту ухвалюється таємним голосуванням простою більшістю голосів присутніх на засіданні членів Експертної ради.


5. Експертна рада щороку до 15 вересня подає колегії Міністерства висновки щодо експертизи заявок на одержання гранту.


6. Колегія Міністерства до 1 жовтня кожного року подає Кабінету Міністрів України пропозиції щодо претендентів на одержання гранту разом з висновками Експертної ради та витягом з протоколу засідання колегії, на якому було прийнято рішення про висунення претендентів на одержання гранту.


7. Кабінет Міністрів України щороку до 1 листопада подає Адміністрації Президента України обґрунтовані пропозиції щодо претендентів на одержання гранту.


8. Призначення грантів і встановлення їх розмірів здійснює Президент України за поданням Кабінету Міністрів України.


9. Інформація про призначення грантів обдарованій молоді оприлюднюється через засоби масової інформації.


10. Проекти, автори яких не одержали гранту, не повертаються їм і повторно не розглядаються. Одна і та ж особа не може одержувати грант двічі.


11. Особа, якій призначено грант, укладає з Міністерством угоду, що визначає порядок виплати гранту, складання та подання звітності, здійснення контролю за виконанням угоди та відповідальність сторін. Форма угоди розробляється та встановлюється Міністерством.


12. Надані у вигляді гранту кошти перераховуються в установленому порядку Міністерством на рахунки, відкриті володарями грантів у відділеннях відкритого акціонерного товариства "Державний ощадний банк України".


13. Володар гранту подає до Міністерства звіт про використання виділених коштів за встановленою Міністерством формою і в терміни, визначені угодою. У разі використання коштів не за призначенням володар гранту несе відповідальність, передбачену угодою.


14. Міністерство щороку інформує Адміністрацію Президента України та Кабінет Міністрів України про проведену роботу з реалізації творчих проектів, на які були виділені кошти.


15. Оподаткування коштів, одержаних у вигляді гранту, здійснюється в порядку, визначеному законодавством.


ЗАТВЕРДЖЕНО

Наказ Міністерства України у справах сім’ї, молоді

та спорту 30.12. 2005 № 3513

Зареєстровано в Міністерстві юстиції України

20.03.2006 № 287/12161


ПОЛОЖЕННЯ

про Експертну раду при Міністерстві України у справах сім’ї, молоді та спорту з висування претендентів на отримання Грантів Президента України для обдарованої молоді


1. Це Положення визначає порядок організації та діяльності Експертної ради при Міністерстві України у справах сім’ї, молоді та спорту з висування претендентів на отримання грантів Президента України для обдарованої молоді (далі — Експертна рада).


2. Експертна рада утворюється при Міністерстві України у справах сім’ї, молоді та спорту (далі — Міністерство) з метою розгляду та експертизи заявок, конкурсного відбору та висування претендентів на отримання грантів Президента України для обдарованої молоді.


3. Персональний склад Експертної ради, погоджений з Віце-прем'єр-міністром України з гуманітарних питань, затверджується наказом Міністерства.

4. Експертну раду очолює Міністр України у справах сім’ї, молоді та спорту.

5. Експертна рада складається з вісімнадцяти осіб з числа представників органів виконавчої влади, провідних науковців, представників громадськості тощо.

6. Члени Експертної ради беруть участь у її роботі на громадських засадах.


7. Експертна рада відповідно до покладених на неї завдань:

- розглядає заявки на отримання грантів Президента України для обдарованої молоді;

- проводить їх експертизу;

- здійснює конкурсний відбір та висування претендентів на отримання грантів Президента України

для обдарованої молоді.


8. Експертна рада здійснює відбір на конкурсній основі, керуючись такими критеріями:


- актуальність, суспільна значущість проекту;

- новизна методик та технологій, упровадження яких передбачено проектом;

- теоретична й практична цінність результатів реалізації проекту в соціальній та гуманітарній сферах;

- здатність автора реалізувати проект у повному обсязі та в зазначені терміни в межах Гранта;

- обґрунтованість кошторису витрат, їх відповідність плану реалізації проекту.


9. У разі виникнення потреби в здійсненні додаткової експертної оцінки поданих заявок вони в установленому порядку надсилаються до провідних наукових установ України відповідного галузевого спрямування.

10. Організаційною формою роботи Експертної ради є засідання. Рішення про скликання засідання ради приймається її Головою.

11. Засідання Експертної ради є правочинним, якщо на ньому присутні не менше 2/3 її складу.


12. Рішення Експертної ради про висування претендентів на одержання Гранта ухвалюється таємним голосуванням більшістю голосів присутніх на засіданні членів Експертної ради.


13. Голова Експертної ради призначає секретаря з числа працівників Міністерства, який координує підготовку й подання на розгляд Експертної ради відповідних документів щодо заявок, які надійшли на конкурс, здійснення експертизи проектів та підготовку висновків Експертної ради щодо кандидатів на отримання грантів Президента України для обдарованої молоді.


14. Організаційне та фінансове забезпечення роботи Експертної ради здійснює Міністерство.


ЗАТВЕРДЖЕНО

Наказ Міністерства України у справах сім’ї, молоді

та спорту 30.12. 2005 № 3513

Зареєстровано в Міністерстві юстиції України

20.03.2006 № 288/12162


^ ПОРЯДОК ПОДАННЯ ЗАЯВОК

на розгляд Експертної ради при Міністерстві України у справах сім’ї, молоді та спорту з висування претендентів на отримання грантів Президента України для обдарованої молоді


1. Цей Порядок визначає форми та вимоги до документів, які подаються на розгляд Експертної ради при Міністерстві України у справах сім’ї, молоді та спорту з висування претендентів на отримання грантів Президента України для обдарованої молоді.


2. Для одержання Гранта претендент не пізніше 1 березня року, що передує року виплати Гранта, подає у трьох примірниках такі документи:


^ 2.1. Заявку за встановленою формою;

2.2. Реєстраційну картку проекту за встановленою формою;

2.3. Опис проекту;

2.4. Кошторис витрат;

2.5. Довідку - об'єктивку;

2.6. Два рекомендаційних листи.


3. Опис проекту складається з чотирьох основних розділів, у яких розкриваються такі питання:


Розділ 1. Актуальність, мета й завдання проекту

Актуальність проекту.

Наявна ситуація з обраної автором проблематики, викладення існуючих спроб її розв’язання.

Мета проекту.

Завдання проекту.

Шляхи реалізації проекту.

Робота, здійснена автором у ході підготовки проекту.

Чи подавався проект на здобуття грантів до інших установ та організацій.


Розділ 2. ^ План реалізації проекту

Викласти етапи проекту за схемою:

- назва етапу;

- термін реалізації етапу;

- опис заходів для здійснення етапу;

- результати здійснення етапу.


Розділ 3. ^ Ресурси, необхідні для реалізації проекту

Залучення яких фахівців (прізвище, місце навчання/роботи, контактні телефони) і для виконання якої конкретної роботи передбачено проектом.

Які організації залучено до реалізації проекту (повна назва, місцезнаходження, прізвище, ім’я, по батькові керівника, контактні телефони); характер співпраці.

Опис проекту обов’язково має супроводжуватися листами-підтвердженнями згаданих у проекті організацій щодо фінансової або технічної участі в реалізації проекту (у тому числі організацій-орендодавців обладнання, необхідного для здійснення проекту).

Які кошти з інших джерел очікується отримати (вже отримано) на цільову підтримку проекту.

Якщо проектом передбачено оренду обладнання, обґрунтувати потребу в ньому (із зазначенням технічних характеристик); указати термін оренди, організацію-орендодавця, заплановане місце розташування орендованого обладнання.

Розділ 4. Кінцевий результат проекту
Короткотривалі та віддалені результати проекту в соціальній та гуманітарній сферах.

Схема поширення та практичного застосування результатів реалізації проекту.


До опису проекту можуть додаватися інші матеріали, які засвідчують спроможність автора реалізувати проект або детальніше розкривають його зміст (наприклад, публікації в пресі, фото- та відеоматеріали, аудіокасети тощо).


4. У кошторисі витрат зазначаються загальна сума та перелік видатків, пов’язаних з реалізацією проекту.

Кошторис проекту не повинен перевищувати 75 тисяч гривень.


5. ^ Довідка - об’єктивка містить біографічні відомості про автора проекту, інформацію про його освіту, трудовий стаж тощо.

У разі співавторства довідки - об’єктивки заповнюються окремо на кожного зі співавторів проекту.

Обов’язково вказується така інформація:

- прізвище, ім’я, по батькові;

- число, місяць, рік народження;

- освіта (на час подання проекту); назва відповідного навчального закладу; за наявності кількох освіт указуються всі;

- місце роботи , посада, трудовий стаж (для працюючих);

- творчий потенціал: участь і нагородження у конкурсах, олімпіадах, виставках, фестивалях тощо; інші досягнення;

- досвід участі в спільних та індивідуальних проектах (назва проекту, термін реалізації, партнери, результат); на здійснення яких проектів, коли і від яких організацій отримував гранти;

- участь у галузевих проектах (у т.ч. міжнародних);

- місце проживання (фактичне/ за місцем проживання), телефон (робочий, домашній, мобільний), електронна пошта (за наявності);

- ідентифікаційний номер.

Зазначений перелік питань можна доповнити додатковою інформацією, яка, на думку автора проекту, повніше розкриває його творчий та організаторський потенціал.


6. Рекомендаційні листи надаються фахівцями у відповідній галузі, компетентними щодо теми проекту, і повинні містити:

- підтвердження інноваційного характеру й актуальності проекту;

- обґрунтування необхідності фінансування проекту;

- характеристику творчих та організаторських здібностей автора проекту.

У кінці листа вказуються посада, місце проживання, телефон особи, яка надає рекомендаційний лист, а також інші відомості, що підтверджують її компетентність (науковий ступінь, учене звання, нагороди, кваліфікація тощо).

Підпис особи, яка надає рекомендаційний лист, скріплюється печаткою та підписом керівника кадрової служби в установленому порядку (у разі, якщо ця особа працює).


7. Дата отримання заявки проставляється в реєстраційній картці працівником Міністерства. При розгляді заявок, що надійшли поштою, дата отримання визначається за поштовим штемпелем.


8. Проект та всі документи до нього оформляються державною мовою.

Матеріали, оформлені іншими мовами (крім віршів), супроводжуються перекладом на державну мову, засвідченим у встановленому порядку.


9. Усі документи (крім рекомендаційних листів) супроводжуються особистим підписом автора проекту.

10. Заявка та реєстраційна картка заповнюються друкованими літерами.


11. До розгляду не приймаються проекти, які:

- надійшли на конкурс після 1 березня;

- подано менше ніж у трьох примірниках;

- не містять повного комплекту документів;

- не відповідають формам і вимогам, викладеним у Положенні про гранти Президента України для обдарованої молоді, затвердженому Указом Президента України від 2 серпня 2000 року № 945 “Про гранти Президента України для обдарованої молоді ” (зі змінами), та в цьому Порядку;

- подані авторами, вік яких на день подання заявки не досягає 14 років або перевищує 35 років;

- подані авторами, які вже отримували (особисто чи як співавтори) гранти Президента України для обдарованої молоді.


12. Усі матеріали, прийняті до розгляду, авторам проектів не повертаються незалежно від рішення Експертної ради стосовно призначення грантів Президента України для обдарованої молоді цим авторам.


^ ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабінету Міністрів України
від 21 листопада 2007 р. N 1333



ПОЛОЖЕННЯ

про Премію Кабінету Міністрів України за особливі досягнення молоді у розбудові України


1. Премія Кабінету Міністрів України за особливі досягнення молоді у розбудові України (далі - Премія) присуджується молоді, особливі досягнення якої сприяють розвитку суспільно-економічного життя України та утвердженню її міжнародного авторитету.


2. Премія присуджується до Дня молоді особам віком до 35 років за досягнення у розбудові України протягом календарного року, що передує її присудженню. При цьому можуть також враховуватися досягнення кандидата на присудження Премії за попередні роки.


^ Щороку присуджується 60 Премій у розмірі 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян кожна.


Премія не присуджується повторно, а також не присуджується за досягнення, передбачені номінаціями Премії відповідно до пункту 3 Положення, за які особи відзначені державними нагородами.


3. ^ Премія присуджується за досягнення у попередньому році за такими критеріями:


- номінація за виробничі досягнення - значне перевиконання виробничих завдань, високий ступінь їх складності, вагомий особистий внесок у забезпечення розвитку виробництва;


- номінація за наукові досягнення - рівень державного та міжнародного визнання наукових та науково-прикладних результатів;


- номінація за творчі досягнення: здобуття звання переможця (лауреата, дипломанта) на всеукраїнських, міжнародних конкурсах, олімпіадах, інших загальнодержавних культурно-мистецьких змаганнях; вагомий особистий внесок у забезпечення розвитку народної творчості, збереження та популяризації декоративно-ужиткового мистецтва, традиційної культури українського народу;

значний авторський доробок у сфері мистецтва, визнаний Академією мистецтв, відповідними всеукраїнськими творчими спілками, літературно-мистецькими об'єднаннями;


- номінація за спортивні досягнення - високий спортивний результат (встановлення рекорду) або призові місця на чемпіонатах України, Європи, світу серед молодших вікових груп;


- номінація за особисту мужність:

відвага та ініціативні дії, виявлені під час порятунку людини, забезпечення громадського правопорядку, ліквідації надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру;

особиста мужність, виявлена під час виконання завдань у складі миротворчого контингенту чи миротворчого персоналу України, направленого до іншої держави для участі у міжнародній миротворчій операції;


- номінація за внесок у забезпечення розвитку молодіжного руху - активне залучення молоді до роботи в громадських організаціях, підвищення ефективності їх діяльності, виконання соціально значущих програм і здійснення відповідних заходів.


4. З метою проведення конкурсного відбору кандидатів на присудження Премії утворюється Комітет з присудження Премії Кабінету Міністрів України за особливі досягнення молоді у розбудові України (далі - Комітет).

Комітет розглядає відповідно до покладених на нього завдань подання про присудження Премії, проводить конкурсний відбір кандидатів.


До складу Комітету входять Віце-прем'єр-міністр України (голова Комітету), Міністр у справах сім'ї, молоді та спорту (заступник голови Комітету), перші заступники (заступники) Міністра охорони здоров'я, Міністра культури і туризму, Міністра освіти і науки, Міністра оборони, Міністра транспорту та зв'язку, Міністра внутрішніх справ, Міністра фінансів, Міністра юстиції, Міністра палива та енергетики, Міністра регіонального розвитку та будівництва, Міністра з питань житлово-комунального господарства, Міністра вугільної промисловості, Міністра промислової політики, Міністра економіки, Міністра праці та соціальної політики, Міністра аграрної політики, Міністра з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи, Голова Держприкордонслужби, Голова Держкомпідприємництва, Голова Держкомтелерадіо, Голова ДПА, віце-президент Національної академії наук, представник Верховної Ради України (за згодою), голова Українського молодіжного форуму (за згодою), інші особи за рішенням голови Комітету.


Персональний склад Комітету затверджує його голова. Члени Комітету беруть участь у його роботі на громадських засадах.

Організаційною формою роботи Комітету є засідання, які проводяться у разі потреби. Засідання Комітету проводить його голова або за дорученням голови Комітету його заступник.

Засідання Комітету вважається правочинним, якщо на ньому присутні не менш як дві третини його складу.

Пропозиції щодо розгляду питань на засіданні Комітету вносять голова та члени Комітету.

Рішення Комітету про висунення кандидатів на присудження Премії приймається відкритим голосуванням простою більшістю голосів присутніх на засіданні членів Комітету.

У разі рівного розподілу голосів вирішальним є голос голови Комітету.


5. Рішення Комітету оформляється протоколом, який підписує голова або його заступник, що веде засідання.

Рішення Комітету є підставою для підготовки проекту розпорядження Кабінету Міністрів України про присудження Премії.


6. Організаційне забезпечення роботи Комітету здійснює Мінсім'ямолодьспорт.


7. Районні, районні у мм. Києві та Севастополі держадміністрації, органи місцевого самоврядування, підприємства, станови та організації, об'єднання громадян подають щороку до 1 березня відповідно до номінацій, за якими висуваються кандидати на здобуття Премії, міністерствам та іншим центральним органам виконавчої влади, Раді міністрів Автономної Республіки Крим, обласним, Київській та Севастопольській міським держадміністраціям, Національній та галузевим академіям наук, всеукраїнським молодіжним громадським організаціям:


^ 1) клопотання про присудження Премії;

2) у двох примірниках:

- характеристику кандидата на здобуття Премії із зазначенням його досягнення відповідно до номінації, за якою висувається кандидат, за підписом керівника, що скріплюється печаткою;

- особовий листок з обліку кадрів кандидата за підписом начальника кадрової служби за місцем роботи або навчання, що скріплюється печаткою;

- копію паспорта;

- копію довідки про присвоєння ідентифікаційного номера.


8. Міністерства та інші центральні органи виконавчої влади, Рада міністрів Автономної Республіки Крим, обласні, Київська та Севастопольська міські держадміністрації, Національна та галузеві академії наук, всеукраїнські молодіжні громадські організації відбирають на підставі поданих документів не більш як п'ять кандидатів на здобуття Премії і подають щороку до 1 квітня Мінсім’ямолодьспорту:


- список кандидатів за підписом керівника відповідного органу, установи та організації;

- документи, зазначені в пункті 7 цього Положення;

- інформацію про загальну кількість кандидатів на здобуття Премії.


9. Мінсім'ямолодьспорт:


забезпечує прийняття та розгляд документів, зазначених у пункті 8 цього Положення;

готує обґрунтовані пропозиції за результатами розгляду поданих документів та вносить їх Комітетові;

готує щороку згідно з рішенням Комітету проект розпорядження Кабінету Міністрів України про присудження Премії та подає його до 1 червня в установленому порядку.


10. Розпорядження Кабінету Міністрів України про присудження Премії є підставою для вручення лауреату диплома, нагрудного знака та здійснення виплати грошової винагороди.


11. Фінансування видатків, пов'язаних з виплатою Премії, здійснюється за рахунок коштів, передбачених у державному бюджеті Мінсім’ямолодьспорту за програмою "Здійснення заходів державної
політики з питань молоді, жінок та сім'ї".


12. Диплом, нагрудний знак і грошова винагорода вручаються в урочистій обстановці Прем'єр-міністром України або Віце-прем'єр-міністром України чи за їх дорученням - Міністром у справах сім'ї, молоді та спорту.

У разі відсутності лауреата під час урочистого вручення диплом і нагрудний знак вручаються йому Головою Ради міністрів Автономної Республіки Крим, головами обласних, Київської та Севастопольської міських держадміністрацій, а грошова винагорода - Міністром у справах сім'ї, молоді та спорту.


^ ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабінету Міністрів України
від 21 листопада 2007 р. N 1333



ОПИС
диплома лауреата Премії Кабінету
Міністрів України за особливі досягнення
молоді у розбудові України


Диплом лауреата Премії Кабінету Міністрів України за особливі досягнення молоді у розбудові України складається з обкладинки і вкладки з текстом.


Обкладинка виготовляється з твердого картону і має форму прямокутника розміром 430 х 302 міліметри, складеного в один згин по лінії короткої сторони. Зовнішній бік обкладинки обтягнутий червоною шевровою шкірою з фланелевою підкладкою.


^ На лицьовому боці обкладинки - тиснений фарбою золотистого кольору напис "Диплом лауреата Премії Кабінету Міністрів України за особливі досягнення молоді у розбудові України". Всередині обкладинки у місці її згину закріплено муарову синьо-жовту стрічку (співвідношення кольорів - 1:1) для вкладки.

Вкладка виготовляється з високоякісного крейдованого паперу і має форму прямокутника розміром 420 х 297 міліметрів, складеного в один згин по лінії короткої сторони.


На першій (лицьовій) сторінці вкладки вгорі міститься зображення малого Державного Герба України, виконане фарбою золотистого кольору. У центрі сторінки синьою фарбою надруковано слова "Диплом лауреата Премії Кабінету Міністрів України за особливі досягнення молоді у розбудові України".


На другій сторінці у центрі - кольорове зображення фасаду Будинку Уряду України на фоні Державного Прапора України. На третій сторінці синьою фарбою надруковано: "Лауреату Премії Кабінету Міністрів України за особливі досягнення молоді у розбудові України


^ ОПИС
нагрудного знака лауреата Премії
Кабінету Міністрів України за особливі
досягнення молоді у розбудові України


Нагрудний знак лауреата Премії Кабінету Міністрів України за особливі досягнення молоді у розбудові України має форму правильного кола діаметром 30 міліметрів з опуклим бортиком уздовж зовнішнього краю.


^ На лицьовій стороні нагрудного знака міститься силуетне зображення фасаду Будинку Уряду України, яке композиційно розміщене в центрі кола, що утворене розташованим у верхній частині написом "Премія Кабінету Міністрів України" і зображеною у нижній частині лавровою гілкою.


На зворотному боці нагрудного знака розміщено напис: "За особливі досягнення молоді у розбудові України".


Усі зображення і написи опуклі.


Нагрудний знак за допомогою кільця з вушком з'єднується з фігурною колодкою прямокутної витягнутої по горизонталі форми, що покрита муаровою синьо-жовтою стрічкою (співвідношення кольорів - 1:1).


Нагрудний знак виготовляється з латуні та покривається позолотою і прикріплюється до одягу за допомогою горизонтальної шпильки на зворотному боці колодки.


ЗАТВЕРДЖЕНО

Наказ Міністерства України у справах сім’ї,

молоді та спорту від 26.11.2007  № 4562


ПОЛОЖЕННЯ

про відомчу заохочувальну відзнаку

Міністерства України у справах сім’ї, молоді та спорту

«Почесна відзнака Міністерства України у справах сім’ї, молоді та спорту»


1. Відомча заохочувальна відзнака Міністерства України у справах сім'ї, молоді та спорту "Почесна відзнака Міністерства України у справах сім’ї, молоді та спорту" вручається у вигляді нагрудного знака (далі - Нагрудний знак) за вагомий внесок щодо забезпечення розвитку сфери і заслуги в сприянні реалізації державної політики з питань сім’ї, дітей, молоді та спорту України.


2. Нагрудним знаком нагороджуються працівники Міністерства України у справах сім’ї, молоді та спорту (далі – Міністерство), органів державної влади, підприємств, установ та організацій різних форм власності та підпорядкування, фахівці, лідери та активісти жіночих, молодіжних, дитячих та спортивних організацій, волонтери, спортсмени, тренери, викладачі, науковці, медичні працівники, ветерани галузі, представники громадських організацій.

Як виняток, Нагрудним знаком можуть нагороджуватися громадяни іноземних держав та особи без громадянства України.


3. Подання про нагородження Нагрудним знаком уносяться до Міністерства керівниками: органів державної влади, структурних підрозділів Міністерства, Міністерства у справах молоді, сім'ї та ґендерної політики Автономної Республіки Крим, Комітету по фізичній культурі та спорту Ради міністрів Автономної Республіки Крим, структурних підрозділів з питань сім'ї, молоді та спорту, обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій, керівниками підприємств, установ та організацій незалежно від форм власності та підпорядкування, громадських організацій не пізніше ніж за 30 календарних днів до дати вшанування або визначеної дати.


4. Подання про нагородження іноземців та осіб без громадянства України погоджується з Міністерством закордонних справ України.


5. Одночасно з поданням про нагородження Нагрудним знаком до Міністерства подаються такі документи:


- лист-подання про нагородження відомчою заохочувальною відзнакою Міністерства України у справах сім'ї, молоді та спорту "Почесна відзнака Міністерства України у справах сім’ї, молоді та спорту" ;

- витяг з рішення відповідного органу;

- ксерокопія 1-ї сторінки паспорта кандидата для нагородження.


6. Кандидати, представлені до нагородження Нагрудним знаком, повинні мати загальний стаж роботи в галузі або брати активну участь у її розбудові не менше ніж 5 років.

7. Нагородження Нагрудним знаком здійснюється наказом Міністерства до загальнодержавних, галузевих свят, пам'ятних та ювілейних дат.

8. Вручення Нагрудного знака проводиться в урочистій обстановці Міністром, а в разі його відсутності - одним із заступників Міністра або за його дорученням членом колегії Міністерства.

9. Разом з Нагрудним знаком нагородженому вручається посвідчення, підписане Міністром.

10. Облік і реєстрацію нагороджених Нагрудним знаком осіб веде сектор нагородної діяльності управління кадрової роботи Міністерства.

11. У трудовій книжці за місцем роботи нагородженого робиться запис із зазначенням дати і номера наказу про нагородження Нагрудним знаком. Для військовослужбовців робиться відповідний запис в облікових документах.

12. Нагрудний знак носиться з правого боку грудей і розміщується нижче знаків державних нагород України.

13. Нагородження Нагрудним знаком повторно не проводиться.

14. У разі втрати (псування) Нагрудного знака та посвідчення дублікати не видаються.

15. Позбавлення Нагрудного знака проводиться на підставі наказу Міністерства за вчинки, не сумісні з принципами моралі, або в разі засудження особи за умисний злочин.

16. Нагрудний знак з посвідченням, що належали особі, позбавленій нагороди, підлягають поверненню до Міністерства.


ЗАТВЕРДЖЕНО

Наказ Міністерства України у справах сім’ї,

молоді та спорту від 25.04.2007 № 1304


ПОЛОЖЕННЯ
про відомчу заохочувальну відзнаку

Міністерства України у справах сім’ї, молоді та спорту

«За активну громадську діяльність»


1. Відомча заохочувальна відзнака Міністерства України у справах сім’ї, молоді та спорту "За активну громадську діяльність", вручається у вигляді нагрудного знака (далі – Нагрудний знак), за роботу спрямовану на розв’язання проблем сім’ї, жінок, дітей та молоді, пропаганду здорового способу життя, на організацію змістовного дозвілля та формування гуманістичних цінностей різних груп населення, створення умов для всебічного гармонійного розвитку людини; сприяння у досягненні фізичної та духовної досконалості людини; профілактику шкідливих звичок, насамперед серед молоді; виховання патріотичних почуттів і формування міжнародного іміджу країни.

2.  Нагрудним знаком нагороджуються працівники Міністерства України у справах сім’ї, молоді та спорту (далі - Міністерство), представники громадських організацій та інші особи, які займаються громадською діяльністю.

Як виняток, Нагрудним знаком можуть нагороджуватися громадяни іноземних держав та особи без громадянства України.

3.  Подання про нагородження Нагрудним знаком уносяться до Міністерства керівниками: органів державної влади, структурних підрозділів Міністерства, Міністерства у справах молоді, сім’ї та ґендерної політики Автономної Республіки Крим, Комітету по фізичній культурі та спорту Ради міністрів Автономної Республіки Крим, структурних підрозділів з питань сім’ї, молоді та спорту, обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій, керівниками підприємств, установ та організацій незалежно від форм власності та підпорядкування, громадських організацій не пізніше ніж за 30 календарних днів до дати вшанування або визначеної дати.

4.  Подання про нагородження іноземців та осіб без громадянства України погоджується з Міністерством закордонних справ України.

5.  Одночасно з поданням про нагородження нагрудним знаком до Міністерства подаються такі документи:


- лист – подання про нагородження відомчою заохочувальною відзнакою Міністерства України у справах сім’ї, молоді та спорту "За активну громадську діяльність";

- витяг з рішення колегії відповідного органу;

- ксерокопія 1-ї сторінки паспорта кандидата для нагородження.

6.    Кандидати, представлені до нагородження Нагрудним знаком, повинні мати загальний стаж роботи в галузі або брати активну участь у її розбудові не менше ніж 5 років.

7.  Нагородження Нагрудним знаком здійснюється наказом Міністерства до загальнодержавних, галузевих свят, пам'ятних та ювілейних дат.

8.  Вручення Нагрудного знака проводиться в урочистій обстановці Міністром, а в разі його відсутності – одним із заступників Міністра або за його дорученням членом колегії Міністерства.

9.  Разом з Нагрудним знаком нагородженому вручається посвідчення підписане Міністром.

10. Облік і реєстрацію нагороджених Нагрудним знаком осіб веде сектор нагородної діяльності управління кадрової роботи Міністерства.

11. У трудовій книжці за місцем роботи нагородженого робиться запис із зазначенням дати і номера наказу про нагородження Нагрудним знаком. Для військовослужбовців робиться відповідний запис в облікових документах.

12. Нагрудний знак носиться з правого боку грудей і розміщується нижче знаків державних нагород України.

13. Нагородження Нагрудним знаком повторно не проводиться.

14. У разі втрати (псування) нагрудного знака та посвідчення дублікати не видаються.

15. Позбавлення Нагрудного знака проводиться на підставі наказу Міністерства за вчинки, не сумісні з принципами моралі, або в разі вчинення особою умисного злочину.

16. Нагрудний знак з посвідченням, що належали особі, позбавленій нагороди, утрачають чинність і підлягають поверненню до Міністерства.


Додатки:


Форма заявки на участь у конкурсі

на отримання Гранта Президента України для обдарованої молоді

(розміщується на одному аркуші)

____________________________________________________________

^ Голові

Експертної ради при Міністерстві України у справах сім’ї, молоді та спорту з висування претендентів на отримання Грантів Президента України для обдарованої молоді


^ ЗАЯВКА

на участь у конкурсі на отримання Гранта Президента України для обдарованої молоді


Я, _____________________________________________________________________________________ ,

(прізвище, ім’я, по батькові автора проекту)

_____________________________________________________ народження, прошу допустити мій проект

(число, місяць, рік)

(назва проекту)


до участі в конкурсі на отримання Гранта Президента України для обдарованої молоді.

Необхідний для розгляду експертною радою пакет документів додається.

Додаток: на __________сторінках у 3 примірниках.


Підпис автора проекту: _______________ _________________________

(підпис) (прізвище, ім’я, по батькові)



Реєстр. №

(проставляється працівником Міністерства України

у справах сім’ї, молоді та спорту)


^ Форма реєстраційної картки проекту

_______________________________________________________
еще рефераты
Еще работы по разное