Реферат: Сумська обласна державна адміністрація розпорядження голови обласної державної адміністрації 27. 01. 2011 м. Суми №42 Про утворення обласної науково-технічної ради з питань інформа-тизації





СУМСЬКА ОБЛАСНА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ


РОЗПОРЯДЖЕННЯ

ГОЛОВИ ОБЛАСНОЇ ДЕРЖАВНОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ


27.01.2011 м. Суми № 42


Про утворення обласної науково-технічної ради з питань інформа-тизації

Відповідно до частини першої статті 6, статті 13, пункту 9 статті 39 Закону України «Про місцеві державні адміністрації», Законів України «Про Національну програму інформатизації», «Про Основні засади розвитку інформаційного суспільства в Україні на 2007-2015 роки», Концепції розвитку електронного урядування в Україні, схваленої розпорядженням Кабінету Міністрів України від 13 грудня 2010 р. № 2250-р, постанови Кабінету Міністрів України від 12 квітня 2000 р. № 664 «Про затвердження Порядку формування та виконання регіональної програми і проекту інформатизації», з метою вироблення стратегії розвитку інформаційного суспільства в регіоні та реалізації місцевими органами влади дійових, ефективних управлінських рішень з використанням сучасних інформаційних технологій:
1. Утворити обласну науково-технічну раду з питань інформатизації та затвердити її склад (додається).

2. Затвердити Положення про обласну науково-технічну раду з питань інформатизації (додається).


^ Голова Сумської обласної
державної адміністрації Ю.П.Чмирь

ЗАТВЕРДЖЕНО розпорядження голови Сумської обласної державної адміністрації 27.01.2011 № 42

^ Склад

обласної науково-технічної ради з питань інформатизації


Цупро

Олександр Миколайович

-

заступник голови – керівник апарату Сумської обласної державної адміністрації, голова ради

Любчак

Володимир Олександрович

-

проректор Сумського державного універси-тету, кандидат технічних наук, заступник голови ради (за згодою)

Толбатов

Валерій Миколайович

-

заступник голови Сумської обласної ради, заступник голови ради (за згодою)

Лаврик

Сергій Володимирович

-

заступник начальника відділу інформа-ційно-комп’ютерного забезпечення апарату Сумської обласної державної адміністрації, секретар ради

Гладков

Микола Іванович

-

директор регіонального представництва компанії «Інком» (за згодою)

Гриценко

Костянтин Григорович

-

завідувач кафедри економічної кібернетики Української академії банківської справи Національного банку України, кандидат технічних наук (за згодою)

Кобзєв

Володимир Васильович

-

регіональний директор телефонної компанії «Череда» (за згодою)

Полозок

Едуард Вікторович

-

заступник начальника відділу фінансово-господарського забезпечення виконавчого апарату Сумської обласної ради (за згодою)

Цегельников

Сергій Юрійович

-

начальник відділу інформаційно-комп’ю-терного забезпечення апарату Сумської обласної державної адміністрації

.


Заступник голови – керівник

апарату Сумської обласної

державної адміністрації О.М.Цупро

^ ЗАТВЕРДЖЕНО розпорядження голови Сумської обласної державної адміністрації 27.01.2011 № 42

Положення

про обласну науково-технічну раду з питань інформатизації


Обласна науково-технічна рада з питань інформатизації є консультативно-дорадчим органом (далі - науково-технічна рада), що створюється з метою формування загальної концепції розвитку інформаційних технологій у регіоні.

Науково-технічна рада у своїй діяльності керується Конституцією Ук­раїни, законами України, актами Президента України, Кабінету Міністрів Ук­раїни, іншими нормативно-правовими актами у сфері інформатизації розпорядженнями голови Сумської обласної державної адміністрації, а також цим Положен­ням.

Основними завданнями науково-технічної ради є сприяння Сумській обласній державній адміністрації у виробленні політики у сфері інформатизації при підготовці регіональних програм інформатизації як складових частин Національної програми інформатизації та виконанні її завдань з урахуванням найновіших досягнень і технологічних рішень у сфері інформаційних технологій.

Повноваженнями науково-технічної ради є:

Аналіз сучасного стану інформатизації в регіоні, розроблення пропозицій і рекомендацій щодо формування та реалізації регіональної політики інформатизації, стратегії розвитку інформатизації усіх сфер суспільного життя, проектів нормативно-правових актів з питань інформатизації, стратегічних цілей та пріоритетних напрямів регіональних програм інформатизації, очікуваних наслідків їх реалізації.

Розгляд пропозицій і надання рекомендацій щодо формування правових, організаційних, методологічних, методичних, науково-технічних, інструментально-технологічних, економічних та гуманітарних засад підтримки регіональних програм інформатизації.

Розгляд проектів галузевих програм інформатизації та програм інформатизації органів місцевого самоврядування, а також розділів інших програм, що стосуються питань інформатизації.

Розгляд річних результатів виконання завдань (проектів) регіональних програм інформатизації.

Опрацювання пропозицій щодо вдосконалення механізмів розроблення та виконання регіональних програм інформатизації.

Організація взаємодії з керівниками та науково-технічними радами галузевих програм інформатизації в регіоні, програм інформатизації органів місцевого самоврядування.

Науково-технічна рада відповідно до покладених на неї завдань має право:

Утворювати робочі групи, залучати в установленому порядку фахівців структурних підрозділів Сумської обласної державної адміністрації, наукових установ та громадських організацій, підприємств, установ, організації області за погодженням з їх керівниками для виконання покладених на неї завдань.

Одержувати в установленому порядку інформацію, матеріали і документи, необхідні для виконання покладених на неї завдань.

Науково-технічна рада утворюється у складі голови, заступників голо­ви, секретаря та членів науково-технічної ради.

До складу науково-технічної ради можуть входити представники органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій незалежно від форм власності, які працюють у сфері інформаційних технологій, інформаційних послуг та суміжних галузях.

Кількісний та персональний склад науково-технічної ради затверджуються розпоряд­женням голови обласної державної адміністрації.

Формою роботи науково-технічної ради є засідання, що проводяться в міру потреби, але не рідше одного разу на півроку. Засідання вважається правоможним, якщо на ньому присутні більш як половина членів науково-технічної ради. Засідання можуть проводитись за ініціативи голови або його за­ступників.

Рішення науково-технічної ради приймаються простою більшістю го­лосів присутніх на засіданні членів науково-технічної ради.

Рішення з питань інформатизації, що приймає науково-технічна рада, є обов'язковими для розгляду структурними підрозділами Сумської обласної державної адміністрації, районними державними адміністраціями, виконавчими комітетами міських рад (міст обласного значення).

Рішення науково-технічної ради з питань інформатизації доводяться до відома голови Сумської обласної державної адміністрації.

Голова, заступники голови, секретар та члени науково-технічної ради беруть участь у її роботі на громадських засадах.

Організаційне забезпечення роботи науково-технічної ради покладається на відділ інформаційно-комп'ютерного забезпечення апарату Сумської обласної державної адміністрації.



Заступник голови – керівник

апарату Сумської обласної

державної адміністрації О.М.Цупро
еще рефераты
Еще работы по разное