Реферат: Кіровоградська обласна державна адміністрація





УКРАЇНА
КІРОВОГРАДСЬКА ОБЛАСНА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ УПРАВЛІННЯ ОСВІТИ І НАУКИ



УПРАВЛІННЯ У СПРАВАХ СІМ’Ї ТА МОЛОДІ



Н А К А З


від 24 лютого 2012 року № 77/21


Про проведення обласних етапів

Всеукраїнських конкурсів Українського

молодіжного аерокосмічного об’єднання

“Сузір’я” “Космічні фантазії” та

„Мирний космос”


На виконання обласної цільової програми розвитку позашкільної освіти та підтримки обдарованої молоді на період до 2014 року та відповідно до плану проведення масових заходів управлінь освіти і науки облдержадміністрації та у справах сім’ї та молоді облдержадміністрації на 2012 рік


НАКАЗУЄМО:


1. Затвердити Умови та кошториси проведення щорічних Всеукраїнських гуманітарних конкурсів Українського молодіжного аерокосмічного об’єднання „Сузір’я” „Космічні фантазії” та „Мирний космос” (далі конкурси) (додатки 1,2,3,4).

Начальникам відділів та управлінь освіти спільно з відділами у справах сім’ї, молоді та спорту райдержадміністрацій, міськвиконкомів:

Організувати проведення конкурсів серед учнів загальноосвітніх та вихованців позашкільних навчальних закладах області відповідно до Умов.

Забезпечити участь робіт переможців районного, міського етапів у обласних етапах конкурсів.

Сприяти виявленню і підтримці обдарованої молоді, розвитку у них творчих здібностей, інтересу до авіації і космонавтики, науки і техніки, екології, дослідницької діяльності.

Директору комунального позашкільного навчального закладу “Кіровоградський обласний центр науково-технічної творчості учнівської молоді” Долгушеву В.А.׃

Організувати проведення обласних етапів конкурсів „Космічні фантазії” та „Мирний космос”.

Забезпечити роботу журі конкурсу та направити кращі роботи учнів для участі у Всеукраїнському етапі конкурсів у місті Києві.

Оформити виставку кращих робіт, організувати її перегляд гуртківцями закладу та учнями загальноосвітніх шкіл міста.

4. Відділу молодіжної політики, сім’ї, дітей та жінок управління у справах сім’ї та молоді (А.Бондаренко) забезпечити проведення заходу відповідно до Умов.

5. Бухгалтеріям управління освіти і науки облдержадміністрації та управління у справах сім’ї та молоді облдержадміністрації забезпечити фінансування обласних етапів конкурсів за рахунок коштів управлінь, передбачених на проведення централізованих заходів з дітьми згідно з кошторисами.

5.Бухгалтерії управління у справах сім’ї та молоді облдержадміністрації здійснити всі необхідні фінансові розрахунки згідно із кошторисом витрат через органи Державного казначейства за рахунок коштів обласного бюджету за КПК 060 КПКВ 091103 “Програми і заходи у справах молоді” (додаток 4).

6. Контроль за виконанням наказу покласти на заступників начальників управлінь освіти і науки облдержадміністрації та у справах сім’ї та молоді облдержадміністрації згідно розподілу функціональних обов’язків Останнього В.М. та Олійник А.В..



Начальник управління освіти і науки облдержадміністрації

_________________ Е.Лещенко




Начальник управління у справах сім’ї та молоді облдержадміністрації


__________________ С.Пастернак






Додаток 1

до наказу управлінь освіти і науки

та у справах сім’ї та молоді облдержадміністрації

від "___" __________2012 року

№______



УМОВИ
проведення обласного етапу Всеукраїнського гуманітарного конкурсу УМАКО „Сузір’я” “Космічні фантазії”


Мета і основні завдання конкурсу

Конкурс проводиться з метою розвитку творчих здібностей у дітей і підлітків, зацікавленості у дослідженнях космосу, підвищення своїх знань у галузі природних та гуманітарних наук.

Конкурс покликаний забезпечити підтримку обдарованої молоді, яка відтворює своє уявлення про Космос засобами літератури та мистецтва, цікавиться історією розвитку філософської думки людини про Всесвіт, прагне розширити свій духовний світогляд.

Організація і проведення конкурсу

Всеукраїнський конкурс “Космічні фантазії” організовує і проводить Українське молодіжне аерокосмічне об’єднання “Сузір’я”.

Конкурс проводиться щорічно у три етапи:

І етап – проведення міських, районних конкурсів;

ІІ етап – проведення обласного конкурсу;

ІІІ етап – фінал конкурсу на всеукраїнському рівні.

Учасники та умови конкурсу

Учасниками конкурсу можуть бути учні шкіл, ліцеїв, гімназій, коледжів та інших навчальних закладів, окремі автори та авторські колективи до 18 років (включно), яких цікавлять різноманітні аспекти у вивченні Космосу, виявляють схильність до науково-дослідницької роботи, захоплюються космічною історією, філософією, мистецтвом, прагнуть розкрити свої творчі здібності.

Переможці І етапу конкурсу надсилають свої роботи до оргкомітету регіонального відділення УМАКО «Сузір’я» за адресою: вул. Жовтневої революції, 14, м. Кіровоград, 25002 до 1 березня 2012 року. Довідки по телефону: 22-89-01, 22-88-98. До роботи додається заявка на участь у конкурсі .

Примітка: роботи, представлені без вищезазначених даних, журі не розглядає.

Основні напрямки конкурсу та зміст конкурсних робіт.

Конкурс проводиться за трьома напрямками.

І. Космічне мистецтво.

Учасники представляють творчі роботи, у яких в літературній формі або художній формі відображаються реальні космічні явища чи події, фантастичні сюжети чи образи, уявлення автора про космічні процеси у Всесвіті, розвиток Землі, інопланетних систем та позаземних цивілізацій. В цьому напрямку розглядаються роботи в галузі літератури, журналістики, образотворчого та прикладного мистецтва у вигляді:

Літературного твору, вірша, теле-радіорепортажу, сценарію космічної гри, свята, шкільного вечора;

Малюнка, графіки, естампу, коллажа, комікса, фотографії;

Вироби з дерева, металу, пластмаси, вишивки, аплікації, м’якої іграшки.

ІІ. Космічна історія.

Розглядаються творчі роботи, в яких досліджується історія пізнання людиною Космосу, виникнення наукової думки і учення про Всесвіт, аналізуються найдавніші міфологічні уявлення людей та сучасні космологічні теорії, пропонуються авторські гіпотези виникнення космічних утворень та перспективи розвитку земної цивілізації. В цьому напрямку учасники проводять свої дослідження з таких проблем: вивчення небесних світил та Космосу людиною з найдавніших часів; уявлення народів світу про будову Всесвіту та Сонячної системи в різні часи; історія астрономії як складова частина історії розвитку людської цивілізації; життя та праця геніальних вчених, які дали людству нові уявлення про Всесвіт; тлумачення сучасних та висунення авторських гіпотез про виникнення та будову Землі, еволюцію Сонячної системи та Всесвіту; перспективи розвитку людської цивілізації на Землі і в Космосі; дослідження загадкових об’єктів та явищ на Землі, виникнення чи існування яких пов’язане з Космосом.

ІІІ. Космічна філософія.

Розглядаються творчі роботи, в яких досліджується розвиток філософської думки людини в процесі пізнання нею Всесвіту та свого місця в ньому, аналізуються міфологічні уявлення та філософські теорії різних часів та народів, пропонуються авторські ідеї, які зможуть пролити світло на складні проблеми розвитку духовного світогляду людини. В цьому напрямку учасники проводять свої дослідження з таких проблем: тлумачення легенд та міфів різних народів про виникнення Землі, Сонячної системи, Всесвіту; дослідження процесу формування філософських уявлень людства про виникнення та еволюцію Всесвіту; космогонічні концепції різних народів і релігій світу та їх авторське тлумачення; розум в космосі та його можливі форми; філософська проблема всеєдності Всесвіту та людства як його складової частини.

Вимоги до робіт

На конкурс приймаються індивідуальні та колективні роботи, які стали наслідком власного творчого пошуку та виконання або самостійного наукового дослідження. Роботи повинні відповідати тематиці і напрямкам конкурсу та відображати авторське уявлення що до нашої планети, Сонячної системи, Космосу, історії їх виникнення та вивчення людиною, пошуку місця людини у Всесвіті. Роботи можуть бути виконані українсько чи російською мовами.

В напрямку “Космічне мистецтво” в секції літератури і журналістики (1) подаються роботи обсягом до 4 друкованих сторінок. В секції образотворче мистецтво (2) художні роботи можуть бути виконані у будь-якому стилі на аркуші форматом 40х60 см.

В напрямку “Космічна історія” та “Космічна філософія” подаються роботи у формі доповіді, статті, наукового проекту чи гіпотези. Роботи необхідно оформити у вигляді реферату (обсягом не більше 20 друкованих сторінок) з фотографіями (9х12 чи 13х18), малюнками, графіками, в якому розкрити результати наукових досліджень та міркувань з обраної теми.

Обов’язково вказати книги , журнали та інші джерела інформації, які використовувались при підготовці конкурсної роботи. В рефераті вказати автора, назву роботи та сторінку з якої береться цитата, думка, гіпотеза, тощо.

При оцінці роботи будуть враховані: рівень проведеного наукового дослідження, висунуті та обгрунтовані нові гіпотези та уявлення; оригінальність ідеї, її наукова обгрунтованість в тлумаченні відомих теорій, концепцій чи міфів; глибина оволодіння автором обраної теми; науковий рівень реферату та його оформлення; стиль, манери та якісний рівень виконання літературних та мистецьких робіт.
^ Порядок підведення підсумків конкурсу.
Роботи не повертаються і стають власністю УМАКО “Сузір’я”. В подальшому вони можуть бути використані: в радіо- та телепередачах “Діти Всесвіту”; в газетах та журналах; в методичних розробках УМАКО “Сузір’я” для освітніх установ; в експозиції центру аерокосмічної освіти молоді України.

Переможці конкурсу нагороджуються дипломами та цінними подарунками.

ЗАЯВКА

на участь у обласному етапі Всеукраїнського конкурсу УМАКО “Сузір’я”„Космічні фантазії”



^ Прізвище, ім’я автора





Дата народження.






Повна домашня адреса (індекс, телефон).






ПІБ батьків (контактні телефони)






Назва (повна адреса) навчального закладу.






Клас.






Тема і розділ, з якого подана робота.






Назва роботи.






Назва гуртка






ПІБ керівника (учителя) гуртка чи секції.





Керівник навчального закладу ––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––



Додаток 2

до наказу управлінь освіти і науки

та у справах сім’ї та молоді облдержадміністрації

від "___" __________2010 року

№______



УМОВИ
проведення обласного етапу Всеукраїнського конкурсу

УМАКО “Сузір’я” “Мирний космос”

^ Мета і завдання конкурсу. Конкурс проводиться з метою виявлення і підтримки обдарованої молоді, розвитку у юнаків і дівчат творчих здібностей, інтересу до авіації та космонавтики, науки і техніки, екології, дослідницької діяльності.
Головним завданням конкурсу є залучення школярів і молоді до вирішення завдань, які мають практичне значення для розвитку науки і техніки, популяризації в Україні наукових і технічних досягнень в освоєнні Космосу.

Організація і проведення конкурсу

Всеукраїнський конкурс “Мирний космос” організовує і проводить Українське молодіжне аерокосмічне об’єднання “Сузір’я” щорічно у три етапи:

І етап – проведення міських, районних конкурсів;

ІІ етап – проведення обласного конкурсу;

ІІІ етап – фінал конкурсу на всеукраїнському рівні.

Учасники конкурсу

Учасниками конкурсу можуть бути учні шкіл, ліцеїв, гімназій, коледжів, та інших навчальних закладів, окремі автори та авторські колективи, яких цікавлять різноманітні аспекти у вивченні Космосу, виявляють схильність до науково-дослідницької роботи, прагнуть розкрити свої творчі здібності, віком до 18 років включно.

Учасники І етапу конкурсу надсилають свої роботи до оргкомітету регіонального відділення УМАКО «Сузір’я» за адресою: вул. Жовтневої революції, 14, м. Кіровоград, 25002 до 1 червня 2012 року. Довідки по телефону: 22-89-01, 22-88-98. До роботи додається заявка на участь у конкурсі.

Примітка: роботи, представлені без вищезазначених данних, журі не розглядає.

Основні напрямки

Конкурс проводиться по семи напрямках, в кожному з яких є декілька секцій.

І. Ракетно космічна техніка. Розглядаються моделі, макети, теоретичні проекти ракетної та космічної техніки.

Секція:

1. Космодроми та полігони: стартові полігони; стартові позиції, установки та пристрої; технічні позиції; транспортні установчі пристрої; заправники; контрольно-виправні засоби; комплекси для посадки.

2. Ракетна техніка׃ реактивні снаряди та малі керовані ракети; балістичні ракети зенітні керовані ракети; ракетоносії; прискорювальні блоки; міжорбітальні буксири; бортові системи, агрегати та інші елементи ракетної техніки.

3. Космічні апарати: супутники; орбітальні станції тривалої роботи; міжпланетні апарати; планетоходи та інші транспортні системи; планетні бази – станції; засоби пересування космонавтів; роботи маніпулятори; засоби рятування апаратів та космонавтів; бортові системи, агрегати, двигуни, прилади, конструкції вузли та інші елементи космічних апаратів.

4. Наземні та бортові засоби керування׃ командно – вимірювальні комплекси;

вимірювальні пункти (сухопутні та корабельні); приймально-передавальні антени;

бортові системи зв’язку; бортові системи орієнтації та стабілізації; бортові системи керування рухом.

5. Пошуково - рятувальні комплекси׃ авіаційні засоби; морські засоби;

сухопутні засоби.

6. Нетрадиційні засоби, що використовуються для запуску та посадки космічних апаратів, дослідження планет: аеродинамічні апарати (крилаті, роторні); аеростатичні літальні апарати; перспективні способи та засоби (антигравітаційний літак та інше);

7. Експериментальний ракетомоделізм: оригінальні моделі ракет; допоміжні засоби і пристрої для запуску, стабілізації польоту і посадки ракет; прилади, стенди і обладнання для знімання статичних, динамічних і аеродинамічних характеристик моделей як при наземних випробуваннях, так і в польоті.

ІІ. Космічна біологія і медицина.

Розглядаються теоретичні проекти, прилади, тренажери, макети та діючі установки.

Секції:

1. Біологічні та медичні дослідження у космосі; система життєзабезпечення екіпажів космічних кораблів у польоті та під час висадки експедиції на інші планети.

2.Адаптація людини в космосі.

3.Адаптація космонавтів до земних умов після повернення з космосу.

4.Використання космічної біології та медицини на Землі.

5.Пристрої та спецзасоби для екіпажів космічних кораблів для вживання після приземлення (приводнення) в екстремальних умовах.

ІІІ. Астрономія

Розглядаються теоретичні розробки, макети, моделі, астрономічні прилади, наочні прилади, наочні приладдя, фотографії, відео - та кінозйомка. Можливі напрямки роботи: Сонце, планети, супутники планет, Місяць, комети, астероїди, метеори, метеорити, сріблясті хмари, зодіакальне світло, астроклімат, зоряна астрономія, спостереження туманностей, Галактики, астрофотографія, астроприладобудування, астрономічні радіоспостереження, астрономічні прилади для спостереження з космосу, астрономічні прилади для спостереження з космосу, астрономічні комп’ютерні програми.

Секції:

1.Астрономія та астрофізика;

2.Аматорська астрономія.

ІV. Екологія та космонавтика

Розглядаються теоретичні проекти, макети та діючі прилади.

Секції: засоби виявлення, реєстрації та ліквідації “Космічного сміття”; космічні засоби виявлення, реєстрації, ліквідації, наслідків екологічних катастроф на Землі; космічні засоби утилізації наземних промислових відходів та зброї масового знищення; прогнозування та запобігання екологічним катастрофам з використанням космічної інформації; винесення шкідливих виробництв за межі Землі; екологія ракетно–космічної техніки (виробництво, випробування та експлуатація); засоби утилізації відходів на борту космічного апарату.

V. Програмування та обчислювальна техніка.

Розглядаються програми, що представленні на дискетах для комп’ютерів ІВМ з додатком опису програми, де вказані׃ тип програми (навчальні, контролюючі, пакети програм); час дії, мова програми; тема, мета (для кого призначена програма); з яких частин складається (меню); інструкція користувачеві; технічні засоби, які автор використовує для досягнення мети; список першоджерел.

Секції:

Програми по астрономії, космічній механіці, біології і медицині, проектуванню ракетно-космічної техніки у вигляді астрономічних довідників, космічних календарів, проекти космічних кораблів, досліджень у космосі, подорожей по зірках та сузір’ях планетах Сонячної системи і т. ін.

Бази даних.

Пропозиції по вдосконаленню наземної та бортової обчислювальної техніки.

VI. Людина. Земля. Всесвіт.

Розглядаються доповіді, фотоматеріали, слайди, плакати.

Секції:

Палеокосмонавтика та космічна археологія: давні обсерваторії, метеорити та аномальні явища; легенди та міфи, на основі яких створюються космічні апарати; гіпотези про виникнення та будову Землі, планети Сонячної Системи.

Космічна філософія.

Цивілізації за межами Землі: графічні та інші способи виготовлення “послань братам по розуму”; методи та засоби пошуку сигналів інших цивілізацій; рекомендації відносно способів встановлення контакту та обміну інформацією між землянами та інопланетянами; схема поведінки людини при зустрічі з розумними істотами з інших планет; можливі форми розуму.

VII. Музеї космонавтики

Розглядаються доповіді, фотоматеріали, макети, слайди.

Секції:

Пошукова робота учнів, у тому числі з історії вітчизняної та закордонної космонавтики, присвячена знаменитим датам космонавтики.

Експозиції музею, присвячені людям, які внесли вклад у вивчення проблем освоєння космосу, космонавтики.

Розділи музейної експозиції, унікальні експонати, представлені у музеї, та подібне.

Вимоги до робіт

На конкурс приймаються колективні та індивідуальні роботи у формі доповіді, статті, проекту, макету, файлу. Роботи необхідно оформити у вигляді реферату (обсягом не більше 20 друкованих сторінок) з фотографіями, малюнками, в якому розкрити призначення будову, принцип дії моделі чи апарату, що проектується, обґрунтувати цінність та доцільність запропонованого експерименту.

При необхідності прикласти ескізний проект з масштабними кресленнями, розрахунками і покажчиками. Вказати журнали, газети або прикласти статті, фотокартки, креслення та інші джерела інформації, які використовувались учасниками конкурсу. Додати 2-3 фотокартки моделей в різних ракурсах розміром 9х12 чи 13х18 см.

При оцінці робіт буде враховано: оригінальність ідеї, її науково-технічна обґрунтованість, можливість реалізації в найближчі роки, наявність демонстраційних плакатів, ескізних проектів креслень; складність моделі чи макету, якість їх виготовлення, науково-технічний рівень виконання, надійність конструкції в експлуатації; масштаб і відповідність прототипу за фотокартками, опублікованими у пресі чи представленими учасниками конкурсу, науковий рівень реферату та його оформлення.
^ Порядок підведення підсумків конкурсу.
Роботи не повертаються і стають власністю УМАКО “Сузір’я”. В подальшому вони можуть бути використані: в радіо- та телепередачах “Діти Всесвіту”; в газетах та журналах; в методичних розробках УМАКО “Сузір’я” для освітніх установ; в експозиції центру аерокосмічної освіти молоді України.

Переможці конкурсу нагороджуються дипломами та цінними подарунками.


ЗАЯВКА

на участь у обласному етапі Всеукраїнського конкурсу УМАКО “Сузір’я”„Мирний космос”


1
^ Прізвище, ім’я автора



2

Дата народження.




3

Повна домашня адреса (індекс, телефон).




4

ПІБ батьків (контактні телефони)




5

Назва (повна адреса) навчального закладу.




6

Клас.




7

Тема і розділ, з якого подана робота.




8

Назва роботи.




9

Назва гуртка




10

ПІБ керівника (учителя) гуртка чи секції.






Керівник навчального закладу ––––––––––––––––––––––––––––––––––––––



Додаток 4

до наказу управлінь освіти і науки та у справах сім’ї та молоді облдержадміністрації

від  ____  ______________ 2012 р.

№ _____



КОШТОРИС

витрат на проведення обласного етапу Всеукраїнського конкурсу

УМАКО „Сузір’я” „Мирний космос”

(кошти управління у справах сім’ї молоді та спорту облдержадміністрації)


КЕКВ 1131

Призи переможцям конкурсу: - 1500 грн.

10 розділів х 150 грн. = 1500 грн.


Матеріали для проведення конкурсу: - 50 грн.


Дипломи, грамоти, подяки: - 300 грн.


Всього: 1850 грн. (одна тисяча вісімсот п’ятдесят грн.).


_____________________________________________________________


Начальник

управління у справах сім’ї

та молоді С.Пастернак

еще рефераты
Еще работы по разное