Реферат: Про підсумки роботи підприємств житлово–комунального господарства та бюджетних установ Жидачівського району в зимовий період 2010/11 років та завдання щодо підготовки до опалювального сезону 2011/12 років





УКРАЇНА

РОЗПОРЯДЖЕННЯ

голови Жидачiвської районної державної адмiнiстрацiї


«02» червня 2011р. № 396

м. Жидачів


Про підсумки роботи підприємств житлово–комунального господарства та бюджетних установ Жидачівського району в зимовий період 2010/11 років та завдання щодо підготовки до опалювального сезону 2011/12 років



З метою забезпечення належної підготовки до роботи в осінньо-зимовий період 2011-2012 років бюджетних установ, організацій та житлово-комунальних підприємств району та відповідно до рішення Колегії Жидачівської райдержадміністрації від 26 травня 2011 року № 13:

Затвердити план заходів з підготовки бюджетних установ району до опалювального сезону 2011/12 років згідно з додатком №1 та погодити план заходів з підготовки підприємств житлово-комунального господарства району до опалювального сезону 2011/12 років згідно з додатком №2.

Керівникам підприємств, установ та організацій усіх форм власності в термін до 10.06.2011р. провести детальний аналіз роботи опалювальних систем за минулий осінньо–зимовий період, визначити першочергові заходи з підготовки життєзабезпечувальних об’єктів до наступного опалювального сезону та джерела фінансування цих робіт.

Головам міських, селищних та сільських рад, керівникам підприємств житлово-комунального господарства, бюджетних установ району:

3.1. Забезпечити виконання обсягів необхідних ремонтних робіт на об’єктах житлово–комунального призначення, бюджетної сфери та паливно–енергетичного комплексу для сталого їх функціонування у зимовий період 2011/12 років в термін до 01.10.2011 р.

3.2. Негайно розпочати підготовку об’єктів та комунікацій до експлуатації в осінньо–зимовий період 2011/12 років.

3.3. При підготовці підприємств, установ та організацій до роботи в зимовий період 2010/11 років особливу увагу звернути на комплектацію котлів автоматикою газової безпеки, підготовку ємностей запасу води, розробку схем та проведення відповідних робіт щодо можливого переведення котелень на резервне енергоспоживання, перевірку газових лічильників, встановлення приладів обліку води та енергоносіїв, оформлення документації для отримання дозволу на пуск газу тощо в термін до 10.09.2011 р.

3.4. Забезпечити промивку внутрішньо будинкових систем опалення під час підготовки до роботи в осінньо–зимовий період об’єктів житлового та соціального призначення і видачі паспортів готовності.

3.5. Забезпечити в повному обсязі та у встановлені терміни виконання спільного наказу Мінпаливенерго України та Мінжитлокомунгоспу України від 10 грудня 2008 року №620/378 «Про затвердження Правил підготовки теплових господарств до опалювального сезону», звернувши особливу увагу на терміни завершення підготовчих робіт з отримання акту готовності:

для об’єктів теплопостачання (котельні, теплові пункти, бойлерні, ЦТП, теплотраси тощо) до 15 вересня поточного року;

для об’єктів споживача (житлової будинки, об’єкти соціальної сфери тощо) до 25 вересня поточного року

3.6. Завершити в термін до 01.09.2011р. роботи щодо встановлення засобів обліку та регулювання споживання житлово–комунальних послуг для повного обліку таких послуг.

3.7. Провести інвентаризацію технічного стану інженерних комунікацій, житлового фонду комунальної власності та подати в управління економіки райдержадміністрації для узагальнення та можливості подання пропозицій з включення в загальнодержавні та обласні цільові Програми для фінансування робіт з упередження виникнення надзвичайних ситуацій та ліквідації можливих наслідків аварійності об’єктів у термін до 1 липня 2011 року.

3.8. На постійній основі впроваджувати активну політику енергозбереження в бюджетній, житлово-комунальній сферах, приватному та виробничому секторах (в т.ч. заміні застарілих котлів на універсальні енергоощадні), переведення об’єктів на альтернативні, нетрадиційні, відновлювальні джерела електроенергії та електроопалення.

Рекомендувати міській раді м. Жидачів (В.Левко), міській раді м. Ходорів (О.Коцовський) вжити заходів щодо забезпечення теплопостачальних організацій МКП «Жидачівтеплокомуненерго» (І.Возний), ДП «Водоканал» (І.Мартиняк) до початку опалювального сезону необхідним обсягом ліміту природного газу.

Керівникам установ та організацій, що фінансуються з місцевих бюджетів:

5.1. Відповідно до кошторисних призначень на оплату енергоносіїв та комунальних послуг у 2011 році довести обсяги передбачених асигнувань до енергопостачальних та житлово–комунальних організацій та укласти угоди. При необхідності упродовж року вносити відповідні зміни.

5.2. Забезпечити споживання твердого палива, природного газу, електричної та теплової енергії, води в натуральних показниках в межах установлених помісячних лімітів та здійснювати жорсткий контроль за їх споживанням з метою економії бюджетних коштів.

5.3. Щомісячно забезпечувати надавачам комунальних послуг стовідсоткову поточну оплату за спожиті енергоносії в межах кошторисних призначень, не допускаючи перевищень споживання встановлених лімітів енергоносіїв у натуральних показниках.

5.4. Забезпечити укладення угод з постачальниками вугілля на предмет поставки вугілля з якісними показниками зольністю до 28% (при опаленні від котельні) і до 22% (при пічному опаленні) та вологістю до 10%.

5.5. Провести інвентаризацію залишків вугілля станом на 01 червня 2011 року у підвідомчих бюджетних установах та, в термін до 01.09.2011 р., забезпечити заготівлю під повну потребу вугілля для бюджетних установ на опалювальний період 2011/12 років.

5.6. Щомісячно проводити моніторинг споживання енергоносіїв бюджетними установами з метою недопущення у натуральних показниках понадлімітного споживання енергоносіїв.

Керівнику відділу освіти райдержадміністрації (Р.Свередюк) та головному лікарю Ходорівської районної лікарні (Ю.Пушкар) посилити контроль персональної відповідальності осіб, визначених наказом установи з використання та обліку енергоносіїв, за зняття показників використання води, тепла та електроенергії.

Управлінню економіки райдержадміністрації (С.Самсонова):

7.1. У термін до 01.08.2011 р. скласти переліки інвестиційних проектів, що реалізовуватимуться в районі, спрямованих на заощадження енергоресурсів та запровадити їх реалізацію у поточному році.

7.2. На постійній основі забезпечувати контроль за станом погашення заборгованості за спожиті енергоносії усіма категоріями споживачів.

7.3. Щомісячно до 08 числа наступного за звітним місяцем, забезпечувати контроль за своєчасним виконанням робіт з підготовки усіх підприємств до роботи в осінньо-зимовий період 2011/12 років.

7.4. Забезпечити щомісячне подання (10 та 25 числа) в термін до 15 жовтня 2011 року форм 1-ЖКГ «Зима» в головне управління житлово-комунального господарства облдержадміністрації.

7.5. Спільно із замовниками забезпечувати контроль, за станом проведення робіт, що фінансуватимуться за рахунок цільових субвенцій держбюджету та обласного бюджету місцевим бюджетам ( районного, міських, селищних та сільських) та цільових бюджетних програм до початку опалювального сезону.

7.6. Залучити усі необхідні служби району для проведення роз’яснювальної роботи серед населення про необхідність забезпечення стовідсоткової оплати за спожиті енергоносії та надані житлово-комунальні послуги, про порядок оформлення субсидій, можливість одержання пільгових кредитів на впровадження заходів з енергозбереження, використовуючи для цього засоби масової інформації, організовуючи особисті тематичні зустрічі тощо.

7.7. Розробити та надати в термін до 1 липня 2011 року методичні рекомендації по виведенню з кризового фінансово-економічного стану КП «Журавно-житлосервіс» та приведення підприємством тарифів, до рівня економічно-обґрунтованих.

7.8. До 1 жовтня 2011 року підготувати матеріали та заслухати до початку опалювального сезону на колегії РДА про виконання заходів із забезпечення підготовки до роботи в опалювальний період 2011/12 років підприємств житлово–комунального господарства та бюджетних установ.

Керівникам підприємств житлово–комунального господарства району:

8.1. Подавати управлінню економіки райдержадміністрації за встановленою формою щомісячно 8 та 22 числа в період з травня до жовтня звіти про виконання заходів з підготовки галузевих підприємств до роботи в осінь–зимовий період 2011/12 років.

8.2. Забезпечувати розрахунок за спожиті енергоносії згідно підписаних угод з енерго-, газопостачальними організаціями.

8.3. Продовжити роботу з населенням щодо належної оплати житлово–комунальних послуг та погашення допущеної заборгованості за них.

Рекомендувати міським головам м,Жидачів (В.Левко), м.Ходорів (О.Коцовський), селищним головам смт.Журавно (В.Вітер), смт. Нові Стрілища (В.Газель):

9.1. Забезпечити постійний контроль за виконанням заходів, затверджених рішеннями виконкомів місцевих рад з підготовки об’єктів житлово–комунального призначення до роботи в осінньо–зимовий період.

9.2. До 1 жовтня 2011 року укласти угоди зі сторонніми організаціями на залучення техніки до снігоочищувальних робіт у населених пунктах.

9.3. Організувати роботу підвідомчих підприємств житлово-комунального господарства з укладання договорів між власниками майна, виробниками, надавачами та споживачами житлово-комунальних послуг в термін до 1 вересня 2011 р.

9.4. До 15 червня 2011 року провести аналіз фінансово–економічного стану підпорядкованих підприємств житлово–комунального господарства, розробити і затвердити (за потреби) заходи, спрямовані на їх фінансове оздоровлення та скорочення енергоємності послуг.

9.5. Відповідно до Загальнодержавної програми реформування та розвитку житлово–комунального господарства та районної «Програми реформування та розвитку ЖКГ у Жидачівському районі до 2014 року», затвердженої рішенням районної ради №36 від 03.03.2011 р. продовжити впровадження заходів на підвідомчих територіях, зокрема вишукання можливості виділення коштів з місцевого бюджету і залучення інвестицій на розвиток та реконструкцію ЖКГ.

9.6. Організовувати роботу з утворення організацій об'єднань співвласників багатоквартирних будинків чи діяльності інших управляючих компаній по обслуговуванню житлового фонду.

9.7. Здійснювати своєчасне фінансування та контроль за освоєнням коштів, передбачених у видатках бюджетів на 2011 рік для виконання робіт на об’єктах житлово-комунального господарства.

Управлінню праці та соціального захисту населення райдержадміністрації (Л.Регусевич), управлінню державного казначейства у Жидачівському районі (Ю.Гаранчук) своєчасно проводити схеми розрахунків за енергоносії в рахунок субвенцій, передбачених у державному бюджеті на покриття пільг і субсидій.

Відділу з питань НС райдержадміністрації (Романів) спільно з управлінням економіки (С.Самсонова):

11.1. Організувати до 01 жовтня 2011 року проведення обстеження установ, що фінансуються не з районного бюджету щодо стану підготовки до опалювального сезону 2010/11 років та направити акти у відповідні вищестоящі управління.

11.2. В термін до 01.07.2011 року провести аналіз функціонування систем життєзабезпечення населення протягом осінньо–зимового періоду 2010/11 років та розробити Плани підготовки систем життєзабезпечення до функціонування в осінньо–зимовий період 2011/12 років.

11.3. Уточнити (за необхідності розробити) Плани дій при реагуванні комунальних служб району на надзвичайні ситуації за напрямками власної компетенції, термін до 01.09.2011р.

11.4. Вживати конкретних заходів для недопущення виникнення надзвичайних ситуацій в системах життєзабезпечення в осінньо–зимовий період 2011/12 років.

11.5 Розробити пропозиції для внесення до Комплексного плану заходів щодо попередження надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру в осінньо–зимовий період 2011/12 років, термін до 01.09.2011р.

Управлінню економіки райдержадміністрації (С.Самсонова) забезпечити контроль та координацію виконання робіт з підготовки бюджетних установ та підприємств житлово–комунального господарства району, органів місцевого самоврядування до роботи в осінньо-зимовий період 2011/12 років.

Контроль за виконанням розпорядження покласти на заступників голови райдержадміністрації відповідно до посадових обов’язків.




(підпис)

Сергій КОВАЛЬ



еще рефераты
Еще работы по разное