Реферат: Стані та затвердження Порядку залучення, розрахунку розміру І використання коштів пайової участі у розвитку інфраструктури міста Голої Пристані (далі Порядку)


Аналіз

регуляторного впливу проекту рішення Голопристанської міської ради «Про пайову участь у розвитку інфраструктури міста Голої Пристані


Опис проблеми


Визначення проблеми, яку передбачається розв’язати шляхом державного регулювання


Проблема, яку планується розв'язати з прийняттям цього рішення, полягає у необхідності встановлення для замовників будівництва розміру пайової участі у розвитку інфраструктури міста Голої Пристані та затвердження Порядку залучення, розрахунку розміру і використання коштів пайової участі у розвитку інфраструктури міста Голої Пристані (далі – Порядку).

Це пов'язано також з значними фінансовими ресурсами, які будуть залучатися замовниками до розвитку інфраструктури міста Голої Пристані.


^ Визначення цілей регулювання


Цей регуляторний акт пропонується прийняти з метою забезпечення належного виконання Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності».

Проблема щодо встановлення розміру пайової участі замовників та затвердження Порядку потребує місцевого регулювання, тому що визначення розміру такої участі можливо тільки з отриманням фактичних даних (кошторису) вартості будівництва.

Проект рішення є нормативно-правовим актом, який спрямований на встановлення законодавчо передбачених розмірів пайової участі та дає можливість правомірного їх застосування органом місцевого самоврядування.


^ Визначення та оцінка усіх прийнятих альтернативних способів досягнення зазначених цілей, наведення аргументів щодо переваги обраного способу


Одним з напрямків вирішення проблеми, зазначеної в пункті 1 цього Аналізу, є встановлення законодавчо передбачених розмірів пайової участі замовників відповідно до кошторису.

Альтернативними способами визначення вказаних норм відшкодування є:

- залишити ситуацію, яка склалася без врегулювання, що є неприпустимим.

Іншого способу розв’язання проблеми не існує.


^ 4. Опис механізму, який пропонується застосувати для розв’язання проблеми і відповідних заходів


Вказану вище проблему пропонується розв`язати шляхом прийняття рішення

міської ради «Про пайову участь у розвитку інфраструктури міста Голої Пристані», яким пропонується встановити законодавчо передбачені розміри пайової участі, згідно з кошторисами та впорядкувати Порядок по їх залучення, розрахунку розміру та використання.

Реалізація проекту рішення «Про пайову участь у розвитку інфраструктури міста Голої Пристані не потребує матеріальних та інших витрат.

Рішення буде прийняте після його оприлюднення на офіційному веб-сайті Голопристанської міської ради в мережі Інтернет та в газеті міської ради «Рідна Пристань» з метою одержання зауважень і пропозицій від фізичних та юридичних осіб, їх об`єднань з подальшим відстеженням результативності регуляторного акта.

Розроблення рішення міської ради, що аналізується, здійснюється за принципами:

а) законності;

б) гласності (відкритості та загальнодоступності);

в) колегіальності;

г) урахування пропозицій;

д) економічної та юридичної обґрунтованості, тощо.

Як показав досвід, ступінь ефективності правового регулювання є достатньо високим, що обумовлюється характером засобу вирішення проблеми.


^ 5. Обґрунтування можливості досягнення визначених цілей у разі прийняття регуляторного акту


Досягнення запропонованих регуляторним актом встановлених цілей є

вкрай необхідним для територіальної громади з точки зору дотримання вимог містобудівного законодавства, врегулювання відносин між Голопристанською міською радою та замовниками будівництва об’єктів – юридичними і фізичними особами.

Можливість досягнення цілей, передбачених п. 2. цього Аналізу, у разі прийняття рішення міської ради, що аналізується, є цілком реальною та обґрунтованою у зв'язку з тим, що метою створення проекту зазначеного рішення є цілеспрямоване вирішення проблем у сфері залучення коштів замовників для розвитку інфраструктури міста Голої Пристані..

До негативних обставин, які можуть впливати на виконання вимог рішення міської ради, що аналізується можна віднести:

- недотримання фізичними та юридичними особами рішення міської ради, що аналізується, в частині порушення платіжної дисципліни;

- зміна законодавства, прийняття на державному рівні інших умов залучення, розрахунку розміру і використання коштів пайової участі у розвитку інфраструктури.

Разом з тим, прийняття рішення міської ради «Про пайову участь у розвитку інфраструктури міста Голої Пристані», зобов’язує замовників будівництва – юридичних та фізичних осіб виконувати встановлені ним вимоги.

Впровадження рішення міської ради «Про пайову участь у розвитку інфраструктури міста Голої Пристані», після його прийняття має здійснюватися Голопристанською міською радою та її виконавчим комітетом.

Здійснення контролю за дотриманням зазначеного рішення має здійснюватися систематично.


^ 6. Визначення очікуваних результатів прийняття актів


Прийняття цього регуляторного акта надасть можливість частково відшкодувати витрати з міського бюджету на розвиток інфраструктури міста Голої Пристані.

^ Очікувані вигоди:

- для суб'єктів господарювання та фізичних осіб – можливість дотримання вимог чинного законодавства у сфері будівництва;

- для органів місцевого самоврядування – часткове відшкодування витрат з бюджету на розвиток інфраструктури міста;

- для територіальної громади – покращення інфраструктури міста.

Витрати: для органу місцевого самоврядування і територіальної громади міста Голої Пристані – відсутні крім часових витрат на розробку регуляторного акту), для замовників будівництва – є додаткові витрати на внесення пайового внеску на розвиток інфраструктури міста Голої Пристані.


^ 7. Обґрунтування запропонованого строку дії акта (у разі обмеження цього строку)


Запропонований строк чинності регуляторного акта встановлюється до затвердження органами місцевого самоврядування нових розмірів пайової участі або зміни Порядку залучення, розрахунку розміру і використання коштів від такої пайової участі.


^ 8. Визначання показників результативності акта


Внаслідок упровадження регуляторного акта міський бюджет частково зменшить додаткові видатки на розвиток інфраструктури міста.


Показники результативності регуляторного акта:

- розвиток інфраструктури міста Голої Пристані;

- збільшення активності юридичних і фізичних осіб в галузі будівництва .

Відстеження результативності регуляторного акта в разі його прийняття буде здійснюватись через облік побудованих об’єктів інфраструктури міста та покращення благоустрою міста шляхом відстежень результативності дії цього рішення відповідно через шість місяців, один рік та один раз на кожні наступні три роки.


^ 9. Економічний і соціальний ефект


Впровадження проекту рішення міської ради не потребує капіталовкладень та виділення коштів з міського бюджету.


^ 10. Інформація про спосіб оприлюднення


Проект рішення та аналіз регуляторного впливу оприлюднений в мережі Інтернет на офіційному веб-сайті Голопристанської міської ради та в газеті міської ради «Рідна Пристань».

^ 11. Інформація про строк, протягом якого приймаються зауваження та пропозиції


Відповідно до Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» зауваження та пропозиції від фізичних та юридичних осіб приймаються протягом місяця з дня опублікування проекту рішення.


12. Інформація про спосіб надання зауважень та пропозицій

Зауваження та пропозиції від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань приймаються у письмовому вигляді за адресою: м. Гола Пристань, вулиця 1 Травня, 14, виконавчий комітет міської ради, телефон 2-12-77, e-mail: gopri@online.ua.


Заступник міського голови

з питань діяльності виконавчих

органів міської ради Н.М.Шаманська
еще рефераты
Еще работы по разное