Реферат: Міністерство юстиції україни наказ 14. 09. 2011 м. Київ №3010/5 Про деякі питання організації проведення експертизи фінансового стану та підготовки висновків про наявність ознак приховуваного, фіктивного банкрутства або доведення до банкрутства




МІНІСТЕРСТВО ЮСТИЦІЇ УКРАЇНИ
НАКАЗ
14.09.2011 м. Київ № 3010/5

Про деякі питання організації
проведення експертизи фінансового
стану та підготовки висновків про
наявність ознак приховуваного, фіктивного
банкрутства або доведення до банкрутства

Відповідно до підпунктів 31, 37, 38 пункту 4 Положення про Міністерство юстиції України, затвердженого Указом Президента України від 6 квітня 2011 року №395/2011,

НАКАЗУЮ:

Установити, що:

У разі надходження до Міністерства юстиції України письмових звернень від фізичних або юридичних осіб, запитів, доручень, рішень суду та запитів прокуратури або іншого уповноваженого органу щодо проведення експертизи фінансового стану під час підготовки справи про банкрутство до розгляду або її розгляду господарським судом та при підготовці висновків про наявність ознак приховуваного, фіктивного банкрутства або доведення до банкрутства щодо державних підприємств чи підприємств, у статутному капіталі яких частка державної власності перевищує 25 відсотків (далі - підприємство), Міністерство юстиції України направляє Головному управлінню юстиції Міністерства юстиції України в Автономній Республіці Крим, в областях, містах Києві та Севастополі за місцем знаходженням підприємства документи, що надійшли для проведення такої експертизи та підготовки висновків, або проводить таку експертизу та готує висновки самостійно.

До законодавчого врегулювання способу здійснення повноважень, передбачених підпунктами 37, 38 пункту 4 Положення про Міністерство юстиції України, затвердженого Указом Президента України від 6 квітня 2011 року №395/2011, а також з метою збереження усталеної практики при проведенні експертизи фінансового стану та при підготовці висновків, передбачених пунктом 1 цього Наказу, застосовуються Методичні рекомендації щодо виявлення ознак неплатоспроможності підприємства та ознак дій з приховування банкрутства, фіктивного банкрутства чи доведення до банкрутства, затверджені наказом Міністерства економіки України від 19 січня 2006 р. № 14 (у редакції наказу Міністерства економіки України від 26 жовтня 2010 р. № 1361).

Рекомендувати арбітражним керуючим, призначеним судом розпорядниками майна, керуючими санацією, ліквідаторами, при здійсненні аналізу фінансової, господарської та інвестиційної діяльності підприємства, його становища на ринках та аналізу фінансового становища керуватися цим Наказом.

Департаменту нотаріату, банкрутства та функціонування центрального засвідчувального органу (Чижмарь К.І.) довести цей наказ до відома начальників Головного управління юстиції Міністерства юстиції України в Автономній Республіці Крим, головних управлінь юстиції в областях, містах Києві та Севастополі та господарських судів.

Начальникам Головного управління юстиції Міністерства юстиції України в Автономній Республіці Крим, головних управлінь юстиції в областях, містах Києві та Севастополі довести цей наказ до відома арбітражних керуючих.

Контроль за виконанням цього наказу покласти на директора Департаменту нотаріату, банкрутства та функціонування центрального засвідчувального органу Чижмарь К.І.

Цей наказ набирає чинності після завершення виконання заходів, що забезпечать можливість здійснення Міністерством юстиції України повноважень державного органу з питань банкрутства, але не раніше дня його офіційного опублікування.

Міністр Олександр Лавринович
еще рефераты
Еще работы по разное