Реферат: Веде засідання Перший заступник Голови Верховної Ради України мартинюк а.І



ЗАСІДАННЯ ТРИНАДЦЯТЕ

Сесійний зал Верховної Ради України

24 лютого 2006 року, 10.00 година

Веде засідання Перший заступник Голови Верховної Ради України МАРТИНЮК А.І.


ГОЛОВУЮЧИЙ. Доброго ранку, шановні народні депутати, запрошені та гості Верховної Ради! Прошу народних депутатів підготуватися до реєстрації. Увімкніть систему „Рада”, реєструємося.


10:02:08

У залі зареєструвалося 391 картка народного депутата.

Ранкове засідання Верховної Ради оголошую відкритим.

Прослухайте, будь ласка, інформацію щодо результатів роботи Верховної Ради на пленарному засіданні 23 лютого.

Ми з вами попрацювали вчора досить ударно – розглянули 65 питань порядку денного. За результатами їх розгляду: прийнято 21 закон та дев'ять постанов, три законопроекти прийнято за основу, 15 законопроектів та п'ять проектів постанов відхилено. За результатами розгляду пропозицій Президента України: 14 законів прийнято в новій редакції і п'ять законів скасовано.

Послухайте, будь ласка, оголошення: відповідно до статті 13 Закону України „Про статус народного депутата України” та статті 4.2.2 Регламенту Верховної Ради України інформую про вихід народного депутата України Сміяненка Ігоря Миколайовича зі складу депутатської фракції політичної партії „Відродження” та його входження до складу депутатської фракції Соціалістичної партії України.

Так, у п'ятницю, шановні колеги, відповідно до статті 2.5.2 Регламенту ми маємо 30 хвилин для виступів народних депутатів з внесенням пропозицій, оголошенням запитів, заяв та повідомлень. Прошу народних депутатів записатися на виступи. Я тим часом оголошу депутатські запити.

Надійшли депутатські запити:

Олександра МАРЧЕНКА до Президента України, виконувача обов’язків Міністра внутрішніх справ щодо перевірки (у вас є табло, подивитесь), щодо перевірки фактів можливого нецільового використання коштів Фонду Державного майна Головою Фонду Семенюк на зйомку свого рекламного ролика. Я ставлю на голосування про підтримку запита до Президента України.


10:04:41

За-21

Не підтримано.

 Володимира ЗУБАНОВА до Президента України, виконувача обов’язків Міністра закордонних справ щодо надання вичерпної інформації стосовно підписання Конфіденційного Меморандуму “Про зобов’язання України по прискореному вступу до НАТО”, внаслідок якого виникає загроза національній безпеці.

Прошу голосувати.


10:05:18

За-58

Навіть сам автор не голосує за свій запит.

Миколи КАТЕРИНЧУКА до Голови Верховної Ради України щодо недопустимості порушень законодавства під час оголошення запитів народних депутатів з боку першого заступника Голови Верховної Ради.

 В чому він, правда, бачить ці порушення?

Анатолія ОРЖАХОВСЬКОГО до Голови Верховної Ради, виконувача обов’язків Прем’єр-міністра щодо недотримання вимог Закону “Про державно-правовий експеримент розвитку місцевого самоврядування в місті Ірпіні, селища Буча, Ворзель, Гостомель, Коцюбинське Київської області”. 

Івана БОКОГО до Голови Верховної Ради з приводу повідомлення про надходження на адресу Голови Верховної Ради Литвина листа від народного депутата Садового про виділення йому 2 мільйона гривень для придбання квартири. 

Георгія МАНЧУЛЕНКА до виконувача обов’язків Прем’єр-міністра, Генерального прокурора, Голови СБУ щодо законності утримання та використовування об’єктів і земельних ділянок Чорноморським Флотом Російської Федерації на території України.  

Дмитра РУДКОВСЬКОГО до виконувача обов’язків Прем’єр-міністра, Голови Державної митної служби щодо незадовільної відповіді на запит стосовно митного оформлення окремих товарів. 

Олександра ЛЄЩИНСЬКОГО та Василя ПОТАПОВА до виконувача обов’язків Прем’єр-міністра щодо ремонту водогону міста Остер Чернігівської області.  

Анатолія КУКОБИ до виконувача обов’язків Прем’єр-міністра з приводу самочинного збільшення вартості хліба керівництвом відкритого акціонерного товариства “Полтавський хлібокомбінат”. 

Миколи РУДЬКОВСЬКОГО до виконувача обов’язків Прем’єр-міністра щодо виділення коштів на відновлення теплозабезпечення будинків по вулиці Елеваторній у місті Чернігові. 

Ігоря ШАРОВА до виконувачів обов’язків Прем’єр-міністра, Міністра закордонних справ, Голови СБУ, Генерального прокурора, Голови адміністрації Державної прикордонної служби щодо недопущення втрати Україною острова Зміїний, порушення його територіальної цілісності та розробки іншими державами корисних копалин, що знаходяться у надрах континентального шельфу поблизу острова.

Станіслава ДОВГОГО до виконувача обов’язків Прем’єр-міністра  щодо теплопостачання для опалення дитячого садка та жилих будинків у місті Березань Київської області.

Івана ТОМИЧА до виконувача обов’язків Прем’єр-міністра щодо прискорення виділення коштів передбачених на часткову компенсацію витрат сільськогосподарських підприємств на гектар посіву озимих.

Бориса РАЙКОВА до виконувача обов’язків Прем’єр-міністра щодо дискримінації в призначенні інвалідам трудового каліцтва субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг.

Григорія БОНДАРЕНКА до виконувача обов’язків Прем’єр-міністра, Голови Рахункової палати, Голови ГоловКРУ, Генерального прокурора щодо махінації в справі використання наукового потенціалу держави і причетність до них Міністра транспорту та зв’язку.

Сергія СЛАБЕНКА до виконувача обов’язків Прем’єр-міністра щодо створення нинішнім керівництвом Державної митної служби умов контрабанди м’яса та м’ясопродуктів через територію України.

Групи депутатів (БРОННІКОВ, КОМАР, ВЕРНИДУБОВ та інші) до виконувача обов’язків Прем’єр-міністра щодо надання інформації стосовно контракту Національної акціонерної енергогенеруючої компанії “ЕнергоАтом” з американською компанією на спорудження на базі Чорнобильської АЕС могильника для зберігання ядерних відходів.

Павла МОВЧАНА до виконувача обов’язків Прем’єр-міністра щодо підвищення заробітної плати інспекторам районних та міських відділів освіти.

Миколи МЕЛЬНИКА до виконувача обов’язків Прем’єр-міністра щодо відновлення системи проводового радіомовлення у Вінницькій області, порушеної внаслідок стихійного лиха.

Віктора ДРАЧЕВСЬКОГО до виконувача обов’язків Прем’єр-міністра щодо закриття сухого сховища відпрацьованого ядерного палива на Запорізькій АЕС.

Івана ТОМИЧА до виконувача обов’язків Прем’єр-міністра стосовно перешкод для фермерських господарств щодо отримання бюджетних коштів на часткову компенсацію витрат на посів озимих зернових культур. Олександра ЛЄЩИНСЬКОГО та Олексія КОРСАКОВА до виконувача обов’язків Прем’єр-міністра щодо газифікації міста Остер Чернігівської області.

Миколи МЕЛЬНИКА та Ігоря КАЛЬНІЧЕНКА до виконувача обов’язків Прем’єр-міністра, Генерального прокурора, Секретаря РНБО щодо притягнення до відповідальності голову Державної митної служби Єгорова за привласнення незаконно отриманої в митниці безвідсоткової позики в сумі 200 000 гривень.

Дмитра РУДКОВСЬКОГО до виконувачів обов’язків Прем’єр-міністра, Міністра економіки, Секретаря РНБО, Голови Антимонопольного комітету, Голови Державної митної служби щодо недопрацьованої та незатвердженої програми енергозбереження “Рідний дім”.

Ігоря ШУРМИ до виконувача обов’язків Прем’єр-міністра, Голови Івано-Франківської обласної державної адміністрації щодо надання статусу гірського, населеним пунктам Богородчанського району Івано–Франківської області.

групи депутатів (БРОННІКОВ, КОМАР, ВЕРНИДУБОВ та інші) до виконувача обов’язків Прем’єр-міністра, Секретаря РНБО щодо підвищення стану експлуатаційних можливостей баз, арсеналів, складів боєприпасів та бойової підготовки Збройних Сил.

Павла МОВЧАНА до виконувача обов’язків Прем’єр-міністра щодо надання пільг медичним працівникам установ по виконанню покарань, що знаходяться у сільській місцевості.

Ігоря КАЛЬНІЧЕНКА та Віктора ЗАІЧКА до виконувача обов’язків Прем’єр-міністра, Генерального прокурора щодо використання Головою Державної митної служби Єгоровим службового автотранспорту у власних цілях для забезпечення потреб сім’ї.

Євгена ЛАПІНА до виконувача обов’язків Прем’єр-міністра щодо укладення генеральної угоди між Кабінетом Міністрів, всеукраїнськими об’єднаннями роботодавців та всеукраїнськими об’єднаннями профспілок на 2006-2010 роки.

Віктора РАЗВАДОВСЬКОГО до виконувача обов’язків Прем’єр-міністра щодо виділення Житомирській області коштів для лікування хворих вірусним гепатитом.

Георгія МАНЧУЛЕНКА до виконувача обов’язків Прем’єр-міністра щодо відшкодування з Державного бюджету підприємствам Путильського району Чернівецької області 25% надбавки за статус гірських населених пунктів.

Віктора АНТЕМЮКА до виконувачів обов’язків Прем’єр-міністра, Міністра оборони щодо зволікання з перерахунком пенсій військовим пенсіонерам – ліквідаторам наслідків Чорнобильської катастрофи.

Анатолія ОРЖАХОВСЬКОГО до виконувача обов’язків Прем’єр-міністра щодо боротьби з підтопленням та паводками на території Каланчацького району Херсонської області.

Олега ТЯГНИБОКА до виконувача обов’язків Прем’єр-міністра, Генерального прокурора, Голови Севастопольської міської держаної адміністрації стосовно захисту права українців Севастополя виховувати своїх дітей українською мовою та недопущення знищення української дитячої бібліотеки в місті.

Раїси БОГАТИРЬОВОЇ до виконувача обов’язків Прем’єр-міністра з приводу незадовільного забезпечення медикаментами інвалідів І-ї групи загального захворювання.

Ігоря ПЛОХОГО до виконувача обов’язків Прем’єр-міністра щодо втрат Державного бюджету внаслідок недосконалого порядку реєстрації маломірних суден в України та необхідності внесення змін до нього.

Павла СУЛКОВСЬКОГО до виконувача обов’язків Прем’єр-міністра щодо збільшення лімітів споживання природного газу для відкритого акціонерного товариства “Рівнеазот”.

Ігоря ОСТАША до виконувача обов’язків Прем’єр-міністра щодо ситуації, яка склалася навколо аеропорту “Бориспіль”.

Марії МАРКУШ до виконувача обов’язків Прем’єр-міністра, Генерального прокурора з приводу ухилення керівництвом відкритого акціонерного товариства “Павлоградвугілля” від виконання рішень судів по виплаті грошової компенсації шахтарям за порушення терміну виплати їм одноразової допомоги, пов’язаної з отриманням інвалідності.

Миколи ШЕРШУНА та Валерія САМОПЛАВСЬКОГО до Кабінету Міністрів щодо заборгованості із виплат компенсацій громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, що проживають у Березнівському та Дубровицькому районах Рівненської області за невикористані санаторно-курортні путівки у 2004 році та інші гарантовані законами виплати.

Павла МОВЧАНА та Миколи ЧЕЧЕЛЯ до виконувача обов’язків Віце-прем’єр-міністра Кириленка щодо надання статусу “Національний заповідник” Більському городищу Полтавської області.

Юрія БОЙКА до виконувача обов’язків Віце-прем’єр-міністра Кириленка щодо спорудження в Києві пам’ятника видатним українським письменникам Григорію та Григору Тютюнникам.

Вадима ЛИТВИНА до Генерального прокурора, Голови ГоловКРУ, Голови Рахункової палати щодо перевірки законності надання керівництву Державної митної служби безпроцентних позик за рахунок коштів Державного бюджету.

Володимира ШЕПЕТІНА до Генерального прокурора щодо неправомірного закриття провадження по кримінальній справі за фактом спричинення тілесних ушкоджень громадянину Бурову.

Володимира ДЕМЬОХІНА до Генерального прокурора, виконувачів обов’язків Міністра охорони здоров’я, Міністра внутрішніх справ, Голови тимчасової слідчої комісії з питань перевірки оприлюднених через засоби масової інформації фактів корупційних дій, зловживань службовим становищем з боку окремих посадових осіб щодо протиправних дій керівництва та персоналу Херсонської обласної клінічної лікарні.

Миколи КАТЕРИНЧУКА до Генерального прокурора, виконувачів обов’язків Міністра внутрішніх справ, Міністра у справах сім’ї, молоді та спорту, Міністра освіти і науки щодо доцільності перебування на посаді ректора Національного університету фізичного виховання і спорту Платонова у зв’язку з порушенням законодавства.

Олександра КЕМЕНЯША до Генерального прокурора з приводу неправомірного зволікання посадовими особами Мукачівського районного відділу Управління Міністерства внутрішніх справ у Закарпатській області проведення досудового слідства стосовно постраждалої Кохан.

Дмитра СВЯТАША до Генерального прокурора, Голови ГоловКРУ щодо цільового використання коштів, які надійшли у вигляді субвенцій з Державного бюджету на потреби Московського району міста Харкова у 2002 – 2005 роках.

Володимира ПУЗАКОВА до Генерального прокурора з приводу відкриття Кіровоградською обласною прокуратурою кримінальної справи по факту службової недбалості працівників Кіровоградської об’єднаної Державної податкової інспекції.

Нестора ШУФРИЧА до Генерального прокурора щодо неправомірних дій керівництва відкритого акціонерного товариства “Херсонський бавовняний комбінат.

Володимира ВОЮША до Генерального прокурора щодо правомірності дій посадових осіб Цюрупинської міської ради при здачі в оренду приміщень Цюрупинської дитячої музичної школи.

Павла СУЛКОВСЬКОГО до Генерального прокурора, Секретаріату Президента України щодо суміщення посади голови Дубнівської районної державної адміністрації Олександром Козаком з підприємницькою діяльністю.

Сергія ОЛЕКСІЮКА до Генерального прокурора стосовно притягнення до відповідальності за порушення законодавства прихильників Московського патріархату, які чинили перепони у здійсненні релігійних обрядів і вдалися до побиття прихожан Української Православної Церкви Київського Патріархату в місті Острог.

Катерини САМОЙЛИК до Генерального прокурора, Голови Фонду ДержМайна щодо повернення до державної власності контрольного пакету акцій відкритого акціонерного товариства “Херсонські комбайни”.

Геннадія СТАНЕЦЬКОГО до Генерального прокурора щодо протиправних дій Голови Герцаївської райдержадміністрації Чернівецької області.

Євгена КОНСТАНТИНОВА до Генерального прокурора щодо фактів протиправної реалізації державною податковою інспекцією міста Краматорська майна відкритого акціонерного товариства “КраматорськЖилБуд”.

Олександра АБДУЛЛІНА до Генерального прокурора, виконувача обов’язків Міністра внутрішніх справ щодо фактів, наведених у зверненні мешканця міста Рівне стосовно наявності ознак корупційної діяльності з боку працівників органів внутрішніх справ та судових органів влади.

Ольги КОБЕЦЬ до Генерального прокурора з приводу не порушення прокуратурою Генічеського району Херсонської області кримінальної справи за фактом побиття громадянина Наконечного співробітниками Генічеського районного відділу Управління Міністерства внутрішніх справ.

групи депутатів (ЧЕЧЕЛЬ, КЕНДЗЬОР. РУЖИЦЬКИЙ та інші) до Генерального прокурора, виконувача обов’язків Міністра внутрішніх справ щодо захисту конституційних прав на безпечне життя та здоров’я мешканців будинків по вулиці Липи в місті Львові.

Віталія МАЙКА до Генерального прокурора з приводу блокування роботи товариства з обмеженою відповідальністю спільного підприємства “ЮгСевГазСтрой”.

Анатолія НАЛИВАЙКА до Генерального прокурора щодо порушення житлових прав мешканців гуртожитку по вулиці Сурикова у місті Києві та намагань керівництва відкритого акціонерного товариства “Завод “Ленінська кузня” виселити мешканців, в тому числі ветеранів праці, інвалідів, одиноких матерів з неповнолітніми дітьми без надання іншого житла.

Антона РУЖИЦЬКОГО до Генерального прокурора щодо притягнення до відповідальності голови Державної митної служби Єгорова та його Першого заступника Федорова як безпосередніх організаторів контрабанди м’яса та м’ясопродуктів через територію України.

Ярослава КЕНДЗЬОРА до Генерального прокурора стосовно розпалювання міжрелігійної ворожнечі в державі партією “Регіони України” та її керівником Віктором Януковичем.

Вадима ЛИТВИНА до Генерального прокурора, Голови ГоловКРУ, Голови Рахункової палати щодо причетності нинішнього керівництва Державної митної служби до фінансування виборчої кампанії екс-Президента Леоніда Кучми.

Володимира ЯВОРІВСЬКОГО до Генерального прокурора щодо розслідування фактів продажу на Лондонському аукціоні київських земель, з якими жителі будинку по вулиці Ярославів Вал, 11 пов'язують примусове виселення їх з приватизованих квартир під приводом проведення капітальної реконструкції.

Олександра КЕМЕНЯША до Генерального прокурора щодо порушення трудового законодавства та зловживання службовим становищем з боку Голови Виноградівської районної державної адміністрації Закарпатської області Любімова стосовно підлеглого держслужбовця.

Олега ЦАРЬОВА до Генерального прокурора, виконувача обов’язків Міністра внутрішніх справ стосовно незадовільного реагування прокуратури та Управління внутрішніх справ у Дніпропетровській області на вбивство громадянина Ріжко та розкрадання групою шахраїв майна дружини і дочки покійного.

Віктора МУСІЯКИ до Генерального прокурора, Голови Національного банку щодо ситуації навколо банку “Гарант”.

Дмитра СВЯТАША до Генерального прокурора щодо законності рішення Харківської міської ради стосовно відведення земельних ділянок підприємству “ІнвесторЕлітСтрой”.

Євгена КОНСТАНТИНОВА до Генерального прокурора, Голови Фонду Держмайна щодо протиправної приватизації підприємства “Гаврилівський ринок” у місті Дружківка.

Олександра МАРЧЕНКА до Генерального прокурора, Голови СБУ, виконувача обов’язків Міністра внутрішніх справ щодо перевірки фактів можливої фальсифікації ходу виборчого процесу та прийняття незаконного рішення Голосіївської територіальної виборчої комісії міста Києва.

 Олександра ТКАЛЕНКА до Генерального прокурора, виконувача обов’язків Міністра внутрішніх справ щодо систематичного невиконання посадовими особами правоохоронних органів Херсонської області покладених на них державою функцій та обов’язків забезпечення захисту конституційних прав громадян.

 Ігоря ШАРОВА до Генерального прокурора, Голови Центральної виборчої комісії, Голови СБУ щодо обставин забруднення ртуттю приміщення Державного комітету телебачення і радіомовлення.

 Івана БОКОГО та Миколи САДОВОГО до Генерального прокурора, Голови СБУ, виконувача обов’язків Міністра внутрішніх справ щодо законності передачі майна Нікітського ботанічного саду Української академії аграрних наук до статутного фонду товариства з обмеженою відповідальністю “Науковий рекреаційний центр рослинництва та ландшафтного проектування”.

 Володимира ШКЛЯРА до Генерального прокурора щодо дотримання законодавства при приватизації об’єктів в Автономній Республіці Крим, що перебували в управлінні Міністерства оборони.

 Володимира СТРЕТОВИЧА до Генерального прокурора, виконувача обов’язків Міністра транспорту та зв’язку щодо неналежного розслідування фактів масового порушення прав громадян та можливої причетності вищого керівництва Львівської залізниці до корупційних схем при розподілі житла у Вагонному ДЕПО станції Здолбунів.

 Івана ВЕРНИДУБОВА та Ярослава СУХОГО до Генерального прокурора, виконувача обов’язків Міністра внутрішніх справ, Уповноваженого Верховної Ради з прав людини стосовно порушення трудового законодавства Міністерством внутрішніх справ.

 Ігоря ШУРМИ до Генерального прокурора, Голови правління Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву щодо порушення законодавства при забезпеченні житлом молодих сімей у Вінницькій області.

 Володимира ЗАЙЦЯ до Генерального прокурора, Голови ДПА щодо незаконного втручання в виробничий процес, безпідставного проведення обшуку та виїмки документів товариства з обмеженою відповідальністю „КЛО” працівниками податкової міліції Київської області

 Нестора ШУФРИЧА до Генерального прокурора щодо неправомірних дій працівників прокуратури Сватівського району Луганської області.

 Євгена ЛАПІНА до Генерального прокурора щодо протиправних дій осіб які скоїли напад на офіс партії Регіонів в місті Суми.

Олександра ГРАНОВСЬКОГО до Генерального прокурора щодо неправомірних дій працівників Ялтинського Головного Управління внутрішніх справ та прокуратури міста Ялта.

Володимира МАЗУРЕНКА до Генерального прокурора з приводу невиплати заробітної плати працівнику товариства з обмеженою відповідальністю “Садовий завод” міста Слов’янська при його звільненні. 

Олександра ГОЛУБА до виконувача обов’язків Міністра аграрної політики щодо порушення порядку паювання земель переданих у приватну власність. 

Володимира ПУЗАКОВА до виконувача обов’язків Міністра транспорту та зв’язку щодо недопустимості передачі державної, дорожньої галузі до сфери управління органів місцевого самоврядування.

Віктора ДРАЧЕВСЬКОГО до виконувача обов’язків Міністра охорони здоров’я щодо причин відтоку з України висококваліфікованих лікарів та медичних сестер, прийняття відповідних рішень щодо збереження кадрового складу фахівців закладів охорони здоров’я в містах і районних центрах.

 Сергія ЖИЖКА до виконувача обов’язків Міністра оборони щодо недопустимості незаконного відчуження майна Чернівецького гарнізону на користь інших служб Міністерства.

 Лариси УСАЧЕНКО до виконувачів обов’язків Міністра праці та соціальної політики, Міністра освіти і науки, Міністра у справах сім’ї, молоді та спорту щодо належного вирішення житлових та фінансово-матеріальних проблем випускників дитячого будинку “Оріана”.

 Степана ДАВИМУКИ до виконувача обов’язків Міністра внутрішніх справ з приводу бездіяльності працівників Охтирського міжрайонного відділу Управління Міністерства внутрішніх справ щодо розкриття злочину, скоєного проти фермерського господарства “МЕТА”.

 Антона КІССЕ до виконувача обов’язків Міністра оборони щодо порушення законодавства з боку Департаменту охорони здоров’я Міністерства оборони.

 Андрія ШКІЛЯ до виконувача обов’язків Міністра закордонних справ щодо підписання угоди про реадмісію та спрощення візового режиму між Україною та Європейським Союзом.

 Миколи РУДЬКОВЬКОГО до виконувача обов’язків Міністра юстиції, Генерального прокурора, виконувача обов’язків Міністра внутрішніх справ стосовно виконання рішення суду про передачу у володіння держави житлового будинку по вулиці Гетьмана Полуботка у місті Чернігові та притягнення до кримінальної відповідальності голови правління акціонерного товариства “ЧернігівОблБуд” за невиконання судових рішень.

 Геннадія РУДЕНКА до виконувача обов’язків Міністра юстиції щодо виконання рішення суду стосовно громадянина Овчаренка мешканця селища Гоголево Великобагачського району Полтавської області.

 Миколи МЕЛЬНИКА до виконувача обов’язків Міністра охорони здоров’я щодо проведення операції вихованцю Тульчинської школи-інтернату.

Олександра ГОЛУБА до виконувача обов’язків Міністра внутрішніх справ щодо неналежного розслідування кримінальної справи за фактом дорожньо-транспортної пригоди.

Олександра ГРАНОВСЬКОГО до виконувача обов’язків Міністра праці та соціальної політики щодо здійснення заходів з санаторно–курортного лікування і оздоровлення дітей та батьків з дітьми, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Валерія БОРЗОВА до виконувача обов’язків Міністра вугільної промисловості щодо вилучення зі складу виробничого об’єднання “УкрВуглеГеологія” пансіонату “Ізумруд”

Віктора АНТЕМЮКА до виконувача обов’язків Міністра оборони щодо перевірки фактів порушення порядку забезпечення безквартирних військовослужбовців Вінницького гарнізону житлом.

Володимира ЯВОРІВСЬКОГО до виконувача обов’язків Міністра оборони з приводу розгортання станції протиповітряної оборони у небезпечній близкості від житлових будівель Чернігова, електромагнітне випромінювання якої може загрожувати здоров'ю місцевих жителів, пацієнтів розташованих неподалік обласної лікарні, шпиталю для інвалідів війни і працівників Міністерства внутрішніх справ.

Миколи ОДАЙНИКА до виконувача обов’язків Міністра з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи, Генерального прокурора, виконувача обов’язків Міністра внутрішніх справ щодо відновлення водо- та теплопостачання села Володимирівка Артемівського району Донецької області та притягнення до відповідальності осіб, причетних до нецільового використання коштів виділених на реконструкцію мережі водопостачання.

Кирила ПОЛІЩУКА до виконувача обов’язків Міністра охорони здоров’я щодо необхідності забезпечення слуховим апаратом трьохрічної дитини, яка проживає у місті Переяслав-Хмельницькому Київської області.

групи депутатів (СУХИЙ, СУЛКОВСЬКИЙ, КОМАР) до Міністра будівництва, архітектури та житлово-комунального господарства щодо включення колективного підприємства “Первомайський міський водоканал” Миколаївської області до загальнодержавної програми “Питна вода України” на 2006 рік.

Володимира ШЕПЕТІНА до виконувача обов’язків Міністра освіти і науки щодо збільшення розміру доплат педагогічним працівникам, які працюють у закладах для дітей з вадами розвитку.

групи депутатів (МАКЕЄНКА, БРОННІКОВА та інші) до виконувачів обов’язків Міністра охорони здоров’я, Міністра з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи щодо надання інформації стосовно наслідків впливу спорудження на базі Чорнобильської АЕС могильника для зберігання ядерних відходів на радіаційний фон у місті Києві і Київській області та на здоров’я населення.

Лілії ГРИГОРОВИЧ до виконувача обов’язків Міністра оборони щодо нарахування пенсій за віком для працівників державного підприємства “Авіакон”.

Валентина САВИЦЬКОГО до першого заступника виконувача обов’язки Міністра охорони здоров’я щодо стану справ у профілактиці та боротьбі з ВІЛ/СНІДом на території Київської області.

 Лариси УСАЧЕНКО до виконувача обов’язків Міністра транспорту та зв’язку, начальника Головної державної інспекції на автомобільному транспорті щодо порушень законодавства представниками Головної державної інспекції на автомобільному транспорті.

 Олександра МАСЕНКА до Голови Фонду Держмайна щодо виплати дивідендів та передачі акцій, згідно договорів, сім’ї Дубовицькій з міста Лубни Полтавської області.

 Олександра КИСЕЛЬОВА до Голови Вищої кваліфікаційної комісії щодо притягнення до дисциплінарної відповідальності суддів Вищого господарського суду України – Шульги, Козир та Семчука.

 Сергія ЖИЖКА до Голови СБУ, Генерального прокурора щодо корупційної діяльності голови Рахівського районного суду Емчука.

 Антона КІССЕ до Голови Одеської обласної державної адміністрації щодо виділення коштів на капітальний ремонт пам’ятника архітектури та містобудування “Пожежна каланча” в місті Болград.

 Михайла СЯТИНІ до Київського міського Голови щодо відміни рішення Київської міської ради та збереження аптеки №60 комунального підприємства “Фармація”.

 Ореста КЛИМПУША до Голови Верховного Суду, Голови Вищої Ради юстиції щодо порушення прав громадян-членів кооперативу “Караваєві дачі” Солом’янським районним судом міста Києва.

 Миколи КУХАРЧУКА до Голови ГоловКРУ щодо перевірки діяльності підприємства “Агрофірма “Рубежівська” стосовно передачі майна в комунальну власність.

 Кирила ПОЛІЩУКА до Голови Державної служби автомобільних доріг щодо виділення коштів на ремонт автомобільних доріг та тротуарів у місті Переяслав-Хмельницькому Київської області.

 Віктора ТЕРЕНА (ТАРАНА) до Голови Івано-Франківської обласної державної адміністрації з приводу невмотивованого збільшення вартості оренди торгових місць приватним підприємствам “Візняки” в місті Надвірні.

 Лева БІРЮКА до прокурора Київської області щодо порушення директором Трипільської теплоелектростанції Закону “Про статус народного депутата України” та житлового законодавства.

Михайла ЗУБЦЯ до прокурора Херсонської області щодо відновлення майнових прав Української академії аграрних наук на базі відпочинку дослідного господарства “Асканійське”. 

Володимира ЛЕВЦУНА до прокурора Київської області, Вищої Ради юстиції з приводу порушення вимог Сімейного кодексу Вишгородським районним судом Київської області та посадовими особами Вишгородської районної державної адміністрації. 

Володимира СТРЕТОВИЧА до прокурора Луганської області щодо захисту житлових і майнових прав та законних інтересів громадянина Пилипенка.

Народних депутатів Родіонова і Бондарчука до виконуючого обов`язки Прем'єр-міністра України щодо виділення коштів на завершення будівництва лікарні „Київприлад” у місті Києві.

Дашутіна… Григорія Дашутіна до Генерального прокурора України Медведька щодо погашення заборгованості за цукровий буряк товариством „Український цукровий завод”.

Таким чином, шановні колеги, надійшло 122 депутатських запити.

«Регіони України» – 22, комуністів – 13, Блок Тимошенко – 12, Народної партії – 5, «Наша Україна» – 16, Соціалістичної партії України – 10, групи «Народного блоку Литвина» – 6, Соціал-демократичної партії України – 12, Української Народної Партії – 9, Партія промисловців і підприємців – 2, групи „Відродження” – 3, Народного Руху України – 4, Політичної партії «Реформи і порядок» – 1, позафракційних – 7.

Так, будь ласка, покажіть на табло хто записався на виступи. 30 хвилин. Прошу Оржаховський. За ним - Лобода.


10:31:45

^ ОРЖАХОВСЬКИЙ А.В.

Анатолій Оржаховський.

Адаме Івановичу, прошу передати слово колезі Пономаренку.


10:31:58

ПОНОМАРЕНКО Г.Г.

Шановні колеги, залишилося 28 днів для проведення агітації за кандидатів.

Представник нашої фракції Валерій Мішура на цьому тижні вже говорив про використання тут, в залі, адміністративного ресурсу. Я хочу сказати про використання його в масштабах країни.

Фракція комуністів ще в грудні почала збирати підписи, ініціювала збір їх, за відставку уряду тоді, коли всі урядовці – від Прем'єра і віце-прем’єрів, голів адміністрацій – дружними рядами пішли на вибори. Рекомендації Президента – взяти на цей час відпустки - не виконуються. Урядовці використовують своє службове становище як захід для проведення агітації за ту партію чи блок, в списки яких їх втиснули.

Я отримав листа з Полтави. Керівники понад десяти політичних партій, громадських організацій обурені тим, що глава адміністрації Бульба використовує своє службове становище. 14 лютого на зібранні з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій в Полтаві звелося, по суті, до агітації за одну партію і за її програму. 16 лютого громадськість міста Полтава перед будинком адміністрації провели акцію протесту з цього приводу. Учасники акції зажадали від глави адміністрації піти у відпустку і звернулися до Президента з проханням звільнити його з посади не тільки за використання службового становища, а й за ті суттєві недоліки в керівництві області, що він допустив. Це звернення направлено Президенту.

Хотілося б, що Тимчасова спеціальна комісія з питань моніторингу виборчого законодавства оперативніше підключалася до відслідування процесів, що відбуваються в останній місяць з виборами. Я хочу запитати, чи не є використанням адмінресурсу ота метушня навколо підписання якогось меморандуму між помаранчевими, яку протягом двох тижнів на всіх каналах телебачення транслюють декілька разів на добу? Скільки в нас суб’єктів виборчого процесу: п’ять чи 45?

Ми звертаємося до Президента, щоб він ще раз рекомендував своїм урядовцям і главам адміністрацій піти у відпустку, а деяких, як рекомендують полтавчани своєму губернатору, і не повертатися з неї.

Зі своєї сторони Компартія України запевняє виборців: ми чесно і відкрито вели і ведемо свою виборчу компанію, без використання адмінресурсу. І впевнені, що наша програма, наша мета зрозумілі виборцям і сприймаються ними.

І наостанок, я звертаюся до нашоукраїнців і бютівців: хлопці, злазьте з заїждженого коника, який називається недоторканістю і не вводите в оману виборців. Верховна Рада не приймала Закон про недоторканість депутатів, а про процедуру притягнення депутатів до відповідальності. А це, як кажуть, в Одесі – дві великі різниці.

Дякую.


ГОЛОВУЮЧИЙ. Михайло Лобода, фракція комуністів. Ігор Шаров, будь ласка, Гмирі передає слово.


10:35:42

^ ГМИРЯ С.П.

Спасибо. Сергей Гмыря, фракция коммунистов.

Уважаемые коллеги, ну, то, что творится в нашей стране в последнее время иначе, как безумием не назовешь. Однако, еще Шекспир говорил, что во всяком безумии есть система. И это черная, страшная система. Сегодня ночью какие-то подонки осквернили памятник Ватутину в Киеве, облили его краской. Иначе как мерзавцами этих людей назвать нельзя. Но я еще раз повторяю, здесь очень четко просматривается система.

В центре Киева, на глазах у милиции происходит кощунство, и никто не принимает никаких мер. Президент 23 февраля, в святой день для миллионов наших людей, заслуга которых перед страной несравненно больше, чем заслуга Виктора Ющенко, так вот, 23 февраля Президент не находит времени для того, чтобы поздравить этих людей с их праздником. Это страшно, это кощунство.

«Наша Украина» пятисоттысячным тиражом распространяет календарики, в которых 9 мая является черным днем календаря. Они, это люди, которые сегодня хотят захватить, продолжать захват власти, они жалеют о том, что Украина не была захвачена немецкими фашистами. Они не считают 9 мая праздником в нашем календаре.

И я еще хотел бы сказать по такому вопросу. Несколько, вчера посредством массовой информации прошло заявление господина Ивченка о том, что он до выборов не придет в парламент, потому что не хочет доказывать, что он не козел. Ну, вы знаете, экзотические заявления Ивченка известны давно. Вот он недавно заявил, что глава соседней дружественной державы действует с азиатской хитростью. Он при этом оскорбил не только главу этой державы, не только действующего премьер-министра Украины, но и сотни тысяч граждан нашей страны.

Ну, а вот заявление о том, козел он или нет, вы знаете, по вопросу о том, есть ли у него рога, пусть господин Ивченко обращается к психотерапевту своему, а нас, парламент, гораздо больше интересует не то, козел он или нет, а не является ли он вором, не является ли он взяточником, не является ли он изменником национальным интересам Украины. Парламент очень хотел бы это знать, по крайней мере здоровая часть парламента. И если это обоснованные подозрения депутатов подтвердятся, пусть тогда господин Ивченко доказывает козел он или нет своим сотоварищам на зоне. Спасибо.


ГОЛОВУЮЧИЙ. Так, Шаров передає слово Надразі. Підготуватись, Садовий передає слово Мухіну.


10:38:44

^ НАДРАГА В.І.

Василий Надрага, «Народный блок Литвина».

Уважаемые коллеги, 26 апреля исполнится 20 лет трагедии на Чернобыльской атомной электростанции, трагедия, о которой узнал не только весь мир, но и который содрогнулся от нее.

На ликвидацию последствий Чернобыльской катастрофы были брошены сотни тысяч
еще рефераты
Еще работы по разное