Реферат: Аналіз роботи відділу обліку використання вод в басейні Дніпра та транскордонних вод за 9 місяців 2011 року


Аналіз роботи відділу обліку використання вод в басейні Дніпра та транскордонних вод за 9 місяців 2011 року

В межах басейну Дніпра нараховується понад 158 тис. водокористувачів, спеціальне водокористування здійснюють 70 тис. об’єктів.

За оперативними даними за 9 місяців 2011 року з водних об’єктів басейну Дніпра для потреб галузей економіки та населення водокористувачами забрано біля 6,0 км3 води. Від загального об’єму використаної води на виробничі потреби припадає близько 70%, на госппитні потреби використання складає 25%, на с/господарське водопостачання та інші потреби -5 %.

Найбільшими водоспоживачами є Дніпропетровська, Запорізька, Київська, Херсонська області та м. Київ.

За забрану воду на сьогодні до бюджету надійшло близько 200 млн. гривень, з яких половина спрямовується до Державного бюджету, решта до місцевого бюджету.

Відповідно до Угоди про взаємодію між Урядом України та Урядом Російської Федерації про спільне використання та охорону транскордонних водних об'єктів 21-23 червня 2011 року на території України (м. Полтава) відбулася нарада заступників Уповноважених Урядів України і Росії.

10-11 серпня 2011 р. в Москві відбулася нарада Уповноважених Урядів України та Росії, предметом обговорення якої були питання підготовки та пропуску весняного водопілля, здійснення контролю якості поверхневих та ґрунтових вод у прикордонних створах, обмін оперативною інформацією.

Розроблений «Порядок взаємодії організацій, що належать до сфери управління Держводагентства, розташованих у басейні Дніпра, з питань управління водними ресурсами».
еще рефераты
Еще работы по разное