Реферат: Україна миколаївська область первомайська районна рада рішення від 29 грудня 2011 р. №2






УКРАЇНА

МИКОЛАЇВСЬКА ОБЛАСТЬ

ПЕРВОМАЙСЬКА РАЙОННА РАДА


РІШЕННЯ


від 29 грудня 2011 р. № 2 _Х сесія шостого скликання

м. Первомайськ


Про районний бюджет

Первомайського району

на 2012 рік


Розглянувши поданий проект районного бюджету Первомайського району на 2012 рік, відповідно до статей 143, 144 Конституції України, Бюджетного кодексу України, Закону України “Про Державний бюджет України на 2012 рік ”, на підставі пункту 17 частини першої статті 43, частини третьої, четвертої статті 61 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні” районна рада


ВИРІШИЛА:


Визначити загальний обсяг доходів районного бюджету на 2012 рік у сумі 99022,991 тис. гривень, із них відповідно до статті 1, 20 Закону України “Про Державний бюджет України на 2012 рік” обсяг дотації вирівнювання з державного бюджету - в сумі 50830,1 тис. гривень, додаткової дотації на вирівнювання фінансової забезпеченості місцевих бюджетів - у сумі 467,3 тис.гривень та субвенцій у сумі 33914.1 тис. гривень.


2. Обсяг доходів загального фонду бюджету затвердити в сумі 96039,316 тис. гривень, спеціального фонду бюджету – 2983,675 тис. гривень, у тому числі бюджет розвитку 38,0 тис.гривень. (додаток 1).


3. Затвердити загальний обсяг видатків районного бюджету на 2012 рік у сумі 99022,991 тис. гривень, у тому числі обсяг видатків загального фонду бюджету в сумі 95988,914 тис. гривень та видатків спеціального фонду бюджету в сумі 3034,077 тис. гривень за тимчасовою класифікацією видатків та кредитування місцевих бюджетів (додаток 2) та головними розпорядниками коштів районного бюджету (додаток 3).


4. Затвердити загальний фонд районного бюджету з профіцитом у сумі 50,402 тис.гривень, напрямком використання якого визначити:

кошти, що передаються із загального фонду бюджету до бюджету розвитку (спеціального фонду) (БКФБ 208400), - в сумі 50,402 тис.гривень. (додаток 5).


5. Затвердити спеціальний фонд районного бюджету з дефіцитом у сумі 50,402 тис.грн., джерелом покриття якого визначити:

кошти, що передаються із загального фонду бюджету до бюджету розвитку (спеціального фонду) (БКФБ 208400), - в сумі 50,402 тис.гривень (додаток 5).


6. Установити розмір оборотного залишку бюджетних коштів районного бюджету Первомайського району у сумі 600,0 тис.грн.


7. Затвердити обсяги міжбюджетних трансфертів районного бюджету на 2012 рік (додаток № 4):

дотації вирівнювання місцевим бюджетам Первомайського району у сумі 3779,416тис. гривень;

коштів, що передаються до районного бюджету Первомайського району у сумі 640,016 тис. гривень;

додаткової дотації на вирівнювання фінансової забезпеченості місцевих бюджетів Первомайського району у сумі 49,7тис.гривень;

субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на будівництво, реконструкцію, ремонт та утримання вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах у сумі 605,0 тис.гривень;

субвенції з обласного бюджету за рахунок коштів державного бюджету на будівництво, ремонт та утримання вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах (Через обласний бюджет) 237,8 тис.гривень;

субвенції з обласного бюджету на проведення нормативної грошової оцінки земель населених пунктів ту сумі 178,5 тис.гривень;

8. Затвердити субвенцію районному бюджету на проведення видатків місцевих бюджетів, що не враховуються при визначенні обсягу міжбюджетних трансфертів (на фінансування районних програм та заходів ) у сумі – 800,0 тис. гривень (додаток № 4);


9. Установити, що перерахування дотації вирівнювання місцевим бюджетам здійснюється шляхом застосування нормативів щоденних відрахувань від надходжень доходів до загального фонду державного бюджету (відповідного місцевого бюджету) згідно із додатком № 4 до цього рішення.


10. Надати право фінансовому управлінню райдержадміністрації спільно з управлінням праці та соціального захисту населення райдержадміністрації, іншими галузевими управліннями райдержадміністрації за погодженням з постійною комісією районної ради з питань, планування, бюджету, фінансів, інвестицій, регіонального розвитку, приватизації та комунальної власності, здійснювати протягом 2012 року в межах обсягів субвенцій перерозподіл за функціональною класифікацією видатків, виходячи з фактично нарахованих обсягів відповідних пільг, субсидій та допомоги населенню.


Дозволити районній державній адміністрації, за умови внесення змін до обсягів міжбюджетних трансфертів з державного та обласного бюджету, що вплине на збільшення або зменшення дохідної та видаткової частини бюджету, проводити їх розподіл між головними розпорядниками коштів районного бюджету та місцевими бюджетами району з наступним затвердженням на сесії районної ради.


11. Установити обсяг резервного фонду районного бюджету на 2011 рік у сумі 50,0 тис. гривень.


12. Затвердити бюджет розвитку районного бюджету в сумі 88,402 тис. гривень (додатки 2,3,6).


13. Затвердити перелік об’єктів (додаток № 7), фінансування яких буде здійснено за рахунок коштів бюджету розвитку.


14. Затвердити у складі видатків районного бюджету кошти на реалізацію державних, та районних галузевих програм на загальну суму 34100,4 тис. гривень, із них: обсяг видатків загального фонду бюджету на реалізацію державних програм у сумі 31945,1 тис. гривень, районних програм у сумі 1499,898 тис. гривень, видатків спеціального фонду бюджету на – 655,402 тис.гривень (додаток 8).


15. Затвердити перелік захищених статей видатків загального фонду районного бюджету на 2012 рік за їх економічною структурою:

- оплата праці працівників бюджетних установ (код 1110);

- нарахування на заробітну плату (код 1120)

- придбання медикаментів та перев’язувальних матеріалів (код 1132);

- забезпечення продуктами харчування (код 1133);

- оплата комунальних послуг та енергоносіїв (1160);

- виплата процентів за боргом (код 1200);

- трансферти населенню (код 1340);

- трансферти місцевим бюджетам (код 1320).


16. Установити, що після прийняття рішення про районний бюджет внесення змін до бюджетних призначень головних розпорядників коштів та перерозподіл між ними здійснювати відповідно до статті 23 Бюджетного кодексу України. Зокрема, у процесі виконання районного бюджету за обґрунтованим поданням головного розпорядника коштів районного бюджету фінансове управління райдержадміністрації здійснює перерозподіл видатків за функціональною класифікацією видатків у розрізі економічної класифікації в межах загального обсягу його бюджетних призначень окремо по загальному та спеціальному фондах районного бюджету.

Перерозподіл бюджетних призначень між функціональною класифікацією видатків у межах загального обсягу головного розпорядника коштів районного бюджету, збільшення або зменшення бюджетних призначень на видатки розвитку за рахунок зменшення або збільшення бюджетних призначень на видатки споживання окремо по загальному та спеціальному фондах здійснюються розпорядженням голови райдержадміністрації погодженим із постійною комісією районної ради з питань планування, бюджету, фінансів, економічної реформи, приватизації та власності.


17. Відповідно до п. 1.2. статті 73, п. 5 статті 43 Бюджетного кодексу України, постанови кабінету Міністрів України від 29.12.2010 року № 1204 дозволити фінансовому управлінню райдержадміністрації одержувати позики на покриття тимчасових касових розривів місцевих бюджетів на умовах повернення за рахунок коштів єдиного казначейського рахунку та середньострокові позики, згідно з порядком, визначеним Кабінетом Міністрів України.


18. У випадку невиконання показників надходжень до районного бюджету на 2012 рік, визначених розписом районного бюджету, головні розпорядники бюджетних коштів забезпечують взяття бюджетних зобов’язань та проведення витрат відповідно до встановлених бюджетних асигнувань лише після попереднього погодження з фінансовим управлінням райдержадміністрації.


19. Установити ліміти споживання енергоносіїв у фізичних обсягах по головних розпорядниках коштів районного бюджету, виходячи з обсягів бюджетних призначень, визначених цим рішенням. (додаток 6)

Розпорядникам коштів районного бюджету забезпечити укладання угод в межах, встановлених відповідним головним розпорядником коштів районного бюджету по кожному виду енергоносіїв у межах обґрунтованих лімітів споживання.

При виконанні бюджету забезпечити у повному обсязі проведення розрахунків за електричну, теплову енергію, водопостачання, водовідведення, природний газ та послуги зв’язку, які споживаються бюджетними установами та організаціями, не допускаючи будь-якої простроченої заборгованості по оплаті вищезазначених товарів і послуг.

У разі наявності у головних розпорядників бюджетних коштів простроченої кредиторської заборгованості з оплати комунальних послуг та енергоносіїв (код 1160) управління Державної казначейської служби України у Первомайському районі здійснює платежі загального фонду за видатками (крім тих, що передбачено пунктом 15 цього рішення) лише після погашення такої заборгованості.

20. Затвердити Порядок розподілу додаткової дотації з державного бюджету на вирівнювання фінансової забезпеченості та Розподіл між головними розпорядниками коштів районного бюджету та сільськими бюджетами (додатки 7).


21. Установити, що відповідно до статей 24,59,80 Бюджетного кодексу України у 2012 році встановлюється звітність про виконання районного бюджету:

- квартальний та річний звіти про виконання районного бюджету у двомісячний термін після завершення відповідного бюджетного періоду подаються райдержадміністрацією постійній комісії районної ради з питань планування, бюджету, фінансів економічної реформи, приватизації та власності в обсягах і за єдиними формами, встановленими Державним казначейством України;

- органи стягнення подають фінансовому управлінню райдержадміністрації відповідні звіти, передбачені частиною третьою статті 59 Бюджетного кодексу України;

- районною радою затверджується річний звіт про виконання районного бюджету.


22. Рекомендувати селищній, сільським радам при затвердженні відповідних бюджетів забезпечити у повному обсязі потребу в асигнуваннях на оплату праці працівників бюджетних установ відповідно до встановлених чинним законодавством умов оплати праці та розміру мінімальної заробітної плати, на проведення розрахунків за електричну, теплову енергію, водопостачання та водовідведення, природний газ, послуги зв’язку, які споживаються бюджетними установами, не допускаючи будь-якої простроченої заборгованості із зазначених видатків.

Установити ліміти споживання енергоносіїв у фізичних обсягах по кожній бюджетній установі, виходячи з обсягів призначень, затверджених розпорядникам бюджетних коштів у рішеннях про затвердження відповідних бюджетів на 2012 рік. Забезпечити укладання угод по кожному виду енергоносіїв у межах встановлених лімітів споживання.


23. Рекомендувати сільським та селищній радам

- вжити заходів щодо впорядкування і скасування пільг, наданих суб’єктам підприємницької діяльності;

- забезпечити прийняття збалансованих бюджетів сільськими та селищною радою;

- в процесі виконання сільських бюджетів приймати рішення про додаткові видатки тільки за умови надання пропозицій про додаткові фінансові ресурси на зазначені витрати;


24. Прийняти повноваження на здійснення видатків обласного бюджету у 2012 році для надання одноразової матеріальної допомоги учасникам бойових дій у роки Великої Вітчизняної війни та у роки війни з Японією до річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні та річниці визволення України від фашистських загарбників, передплати періодичного друкованого видання для учасників бойових дій у роки Великої Вітчизняної війни та у роки війни з Японією, надання одноразової матеріальної допомоги сім'ям загиблих та померлих учасників бойових дій в Афганістані, інвалідам війни в Афганістані, надання щомісячної матеріальної допомоги учасникам визволення Миколаївської області від фашиських загарбників, надання одноразоавої матеріальної допомоги громадянам, які постраждали від Чорнобильської катастрофи І категорії та дітям-інвалідам, інвалідність яких пов"язана з наслідками Чорнобильської катастрофи.


25. Додатки № 1-12 до цього рішення є його невід’ємною частиною.


26. Це рішення набирає чинності з дня його прийняття та застосовується з 1 січня 2012 року.

27. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію районної ради з питань планування, бюджету, фінансів, інвестицій, регіонального розвитку, приватизації та комунальної власності.


Голова районної ради Л.А.Цвігун

еще рефераты
Еще работы по разное