Реферат: Шановні пані та панове!


Шановні пані та панове!


Сьогоднішні Бровари – це місто обласного значення, адміністратив-ний центр Броварського району Київської області і багатогалузевий розвинутий науково-промисловий центр, здатний виготовляти конкурентоспроможну продукцію, а зосереджені у місті фінансово-кредитні установи є потужним підґрунтям для реалізації інвестиційних проектів.


Наявні середні та вищі навчальні заклади готують кадри високого рівня, які в майбутньому примножуватимуть добробут нашого міста.

Переваги “пристоличного” регіону дають можливість користуватись найрозвинутішою транспортною інфраструктурою в Україні – це й автомагістралі державного значення Київ – Чернігів, залізниця Київ — Ніжин, міжнародний аеропорт “Бориспіль”. Магістральні залізничні і шосейні дороги мають вихід до Києва, Борисполя, Ніжина, Чернігова, індустріальних центрів України та близького зарубіжжя.


Збільшення обсягів зовнішньоекономічного обороту свідчить про підвищення довіри до міського бізнесу, високу якість продукції, що випускається.


Значні перші кроки у становленні реального місцевого самоврядування. Повсякденними турботами броварчан опікуються 42 депутати Броварської міської ради. Місто входить до Асоціації міст України.


З метою подальшого розвитку соціально-економічних зносин місто Бровари веде активну роботу з міжнародної кооперації. Відповідно до укладених угод наше місто має шість поріднених міст у країнах близького та далекого зарубіжжя: Рокфорд (штат Іллінойс, США), Фонтене-су-Буа (Французька Республіка), Щолкове (Російська Федерація), Слуцьк (Республіка Білорусь), Сілламяе (Естонська Республіка) та Красницький повіт (Республіка Польща).


Новий підхід до взаємовідносин між владою і підприємництвом, який являє собою подолання бюрократичних бар’єрів, сприятиме розвитку всіх напрямків бізнесу та соціальної сфери.


Місто Бровари відкрите для співробітництва і добрих справ на благо України.


З вірою в майбутнє


міський голова
Віктор Антоненко


І. ЗАГАЛЬНІ ВІДОМОСТІ

1.1. Географічне положення та природне середовище

Місто Бровари характеризується вигідним географічним положенням, наявністю природних ресурсів, потужним промисловим та науковим потенціалом, високим рівнем розвитку торгівлі, транспорту та зв’язку. На території міста площею 3400 га мешкає 91,5 тис.осіб, що складає 0,2 % від загальної кількості населення України. Працездатне населення становить 60,0 тис.чол.

Відповідно до фізико-географічного районування України територія міста розташована на межі Чернігівського Полісся і Північної лісостепової області Дніпровської рівнини і займає південну частину Дніпровсько-Деснянського міжріччя. Рельєф даної території слабко-хвилястий з окремими ділянками піщаних кучугур, бугрів і гряд, що підвищуються на висоту 5-10м.

Клімат помірно-континентальний з теплим літом і помірно-холодною зимою.

Водоносний комплекс міста характеризується декількома водоносними горизонтами і сприятливий для водопостачання міста. Всі водоносні горизонти надійно захищені від радіоактивного забруднення.

Броварщина має багату флору і фауну. Серед представників тваринного світу – зубри, лосі, вовки, лисиці, зайці та інші.

У надрах міста зосереджені гірські породи осадового походження, такі як: глина, пісок і торф. Глину та пісок використовують у будівництві, а торф– як паливо та добриво.

На північно-західній околиці міста, в лісовому масиві Броварського лісництва Дарницького лісопаркового господарства, розвідані мінеральні води типу "Миргородська", "Куяльник".


1.2. Промисловість


Основою господарського комплексу міста Бровари є промисловість.

Промисловими підприємствами міста у 2006 році вироблено продукції на суму 454,9 млн. грн. в порівняних цінах, що на 71,0 млн. грн. більше 2005 року. Темп росту в порівнянні з попереднім роком становить 103,2 %.

Виробництво промислової продукції на душу населення складає 4993,75 грн., що на 16,7 % більше минулорічного.

Найвищих темпів зростання досягнуто на таких підприємствах, як: філія “Меркс-Трейд”- в 2,2 рази, ВАТ “Броварський завод будівельних конструкцій” – +56,3%, ВАТ “Кранобудівна фірма „Стріла” - +33,9%, ДП “Основа-Бровари” -+27,5%, Казенний завод порошкової металургії – +13,1% .

Найбільша частка виробленої продукції припадає на підприємства металургії та оброблення металу (32,8%) та на підприємства харчової промисловості та перероблення сільськогосподарських продуктів (24,8%).





Нарощування обсягів промислового виробництва відповідно впливає на обсяги реалізації. За 2006 рік темп росту обсягів реалізації промислової продукції у відпускних цінах підприємств склав 129,8%.

Одним з найважливіших чинників збільшення випуску промислової продукції є широке залучення у виробництво вітчизняних та іноземних інвестицій. Це дає можливість не тільки за рахунок технічного переоснащення і модернізації виробництва налагодити випуск нових видів продукції, яка користується попитом у населення, але й ввести у дію нові виробничі потужності.


1.2.1. Металургія та оброблення металу

Казенний завод порошкової металургії

Фото 07400, Київська обл., м.Бровари, промвузол.

тел./факс: (+3804494) 5-22-68, 5-05-85

E-mail: pmplant@pmplant.com; www.pmplant.com

Директор: Тонковид Анатолій Миколайович

Основні напрямки діяльності: виробництво залізного порошку, який використовується у виробництві порошкових виробів антифрикційного, конструкційного та електротехнічного призначення, при киснево-флюсовому різанні металу, для виготовлення поліграфічних фарб, як каталізатор та відновник різних хімічних виробництв, в магнітній дефектоскопії та ін.; виробництво спечених виробів антифрикційного і конструкційного призначення та виробів із тугоплавких сполук, що використовуються у вузлах тертя різних машин і механізмів, при виробництві різноманітних машин, механізмів, верстатів, приладів, електроустановок, як футеровки для ртутних печей, чохли для захисту термопар у розплавах кольорових металів і сплавів, прес-форм для гарячого пресування, футеровки гідро циклонів та ін.; виробництво спечених фрикційних дисків на основі бронзи, які використовуються в гальмівних пристроях і фрикційних муфтах різних машин і механізмів.

^ Галузі використання продукції: металургійна промисловість, автомобільне виробництво, зварювальне виробництво, гірничо-збагачувальні комбінати.

Флагман порошкової металургії колишнього Союзу, а сьогодні – Казенний завод порошкової металургії вже сорок років продовжує відлік своєї виробничої біографії унікального підприємства в Україні.


Комунальне підприємство “Київський завод алюмінієвих будівельних конструкцій”

07400, Київська обл., м.Бровари, Промвузол

тел./факс: (+3804494) 5-45-00, 5-45-72, 5-43-82, 5-45-01, (38044) 212-18-01

E-mail: market@alubuild.kiev.ua, www.alubuild.kiev.ua

Директор: Кальниченко Леонід Федорович

Комунальне підприємство “Київський завод алюмінієвих будівельних конструкцій” засноване в серпні 1999 року - єдине провідне підприємство України із замкненим циклом виробництва, основою якого є широке застосування безвідходних технологій.

^ Основні напрямки діяльності: п’ять пресових ліній дозволяють одержувати профілі різноманітних перерізів та конфігурацій більш ніж 7 000 найменувань. Вся продукція заводу сертифікована і відповідає європейському рівню. Профілі для внутрішнього ринку виробляються зі сплаву АД31, а також з інших сплавів, згідно замовлення, з різноманітними видами термічної обробки. Профілі на експорт виробляються згідно європейських стандартів DIN1748, DIN1725 зі сплаву АА6060, 6063. На лініях анодування та фарбування профілі отримують або анодно-окисне покриття під “срібло”, “золото”, “стару бронзу” та чорного кольору, або фарбуються рідкими та порошковими емалями у будь-який колір по каталогу RAL. Основою високої якості профілів є високоточний та надійний пресовий інструмент, виготовлений з широким застосуванням прогресивних технологій на сучасному обладнанні з числовим програмним управлінням. Виробництво конструкцій з алюмінієвих пресованих профілів із заповненням склом або склопакетами завершує технологічний цикл.

Окрім цього, з алюмінієвого профілю виготовляють корпуси для теплових та газових лічильників, виставкове, тепло- та електротехнічне обладнання, оформлювальні конструкції.

^ Галузі використання продукції: будівництво, машинобудування, літакобудування, автомобілебудування та інші галузі промисловості.

Завод є лауреатом міжнародних виставок: “Примус: вікна, двері, профіль. 2005.” (номінація - кращі фасади України), “Будівництво та архітектура” (м. Київ) 1999-2005.

Продукція заводу широко відома в Україні, країнах СНД, Німеччині, Швейцарії, Латвії, Росії, Польщі, Болгарії, Чехії. Частка експорту в загальному обсязі випуску продукції становить - 20%.

ДП “Основа-Бровари” СП “Основа-Солсіф”

07400, Київська обл., м.Бровари, вул.Будьонного,14-а.

тел./факс: (+3804494) 6-67-52

E-mail: osnova@brovary.kiev.ua

Директор: Новофастовський Семен Марксович

Спільне українсько-французьке підприємство “Основа-Солсіф” створене у 1994 році, за 11 років підприємство виросло у міцну та гнучку проектно-будівельну компанію.

^ Основний напрямок діяльності: повний комплекс робіт в основі споруд, гідротехнічні та бетонні роботи, виконання повного циклу будівельних робіт зі здачею об’єктів будь-якої складності “під ключ” у стислі терміни при гарантованій якості; виготовлення металоконструкцій для будівельної галузі, а саме: бадді, ригелі, колонни, ємності для зберігання цементу, бадді для бетону, шнеки для буравлення паль, арматурні каркаси для паль.

Усі види діяльності СП “Основа-Солсіф” сертифіковані. На підприємстві діє система менеджменту якості ISO-9001. Багатий досвід роботи, потужна виробнича база та застосування прогресивних новітніх технологій – вдале сполучення, що гарантує компанії стійку економічну платформу задля діяльності сьогодні, а також стабільний успіх у майбутньому.


1.2.2. Будівництво

ТОВ “Броварський домобудівний комбінат “Меркурій”

07403, Київська обл., м.Бровари, вул.Кутузова,131.

тел./факс: (+3804494) 6-47-94, 6-72-06

E-mail: mercury@realtel.net.ua

Голова правління:

Бєлік Володимир Іванович

Товариство з обмеженою відповідальністю “Броварський домобудівний комбінат “Меркурій” засновано у 1986 році. В даний час ТОВ “БДБК “Меркурій” входить до складу Української Державної Будівельної корпорації “Укрбуд” і є одним із стабільно працюючих домобудівних підприємств в Київській області.

^ Основні напрямки діяльності: житлове та промислове будівництво, ремонт та реконструкція будівель, транспортні послуги та проектно-вишукувальні роботи. Броварський ДБК “Меркурій“ виконує будівництво не тільки великопанельних будинків, але й цегляних, будівництво котеджів та інших житлових і не житлових об’єктів. ДБК “Меркурій” має ліцензію на проектування житлових будинків до 5-ти поверхів та будівництво житлових будинків. Власними силами виконуються всі види будівельних робіт, включаючи інженерні мережі.

У виробничих цехах заводу виготовляються вироби великопанельного домобудування, плити перекриття пустотні, стінові блоки, плити паркану, дверні блоки, сантехнічні заготовки.

Ринком збуту основних видів продукції, послуг та робіт Броварського ДБК “Меркурій” є первинний ринок житлової та нежитлової нерухомості. Підвищеним попитом сьогодні користується житло з поліпшеним плануванням, середнього рівня цін, яке і пропонує своїм споживачам товариство ДБК “Меркурій”. Комбінат постійно здійснює маркетингове дослідження ринку нерухомості та моніторинг новітніх технологій в галузі будівництва та архітектури.

З дня створення до теперішнього часу силами Броварського ДБК збудовано і введено і експлуатацію 563,6 тисячі квадратних метрів житла.

Домобудівний комбінат “Меркурій” постійно розширює спектр своїх послуг. Освоєно будівництво житлових будинків за теплозберігаючою технологією - цегляних будинків з утепленими зовнішніми стінами та індивідуальних джерелом теплопостачання (даховими котельнями), квартир з поліпшеним плануванням, запроваджено обслуговування будинків після здачі їх в експлуатацію.

1.2.3. Виробництво неметалевих виробів (будівельних матеріалів)

ВАТ “Броварський завод будівельних конструкцій”

07400, Київська обл., м.Бровари, промвузол.

тел./факс: (+3804494) 6-20-50, 5-44-00

E-mail: bzsk@brovary.kiev.ua

Голова правління, директор: Дудар Михайло Іванович

Броварський завод будівельних конструкцій засновано у 1963 році. Метою його утворення була потреба у забезпеченні залізобетонними конструкціями одноповерхового будівництва промислових обєктів у Київській, Чернігівській, Житомирській, Сумській, Черкаській областях та автономній республіці Крим.

^ Основний напрямок діяльності: виготовлення сучасних залізобетонних конструкцій та бетонних виробів для будівництва одно- та багатоповерхових споруд; виготовлення бетонної продукції з перлітом, якість якої дозволяє фарбування без додаткової обробки поверхні, та сухої суміші спученого перлітного піску широкого діапазону застосування.

Завод постійно використовує новітні технології, передовий досвід споріднених вітчизняних та іноземних підприємств, тісно співпрацює з науково-дослідними інститутами. Сьогодні підприємство бере активну участь у будівництві житла за новітніми технологіями в багатоповерхових будинках із власних виробів, що відповідають світовим вимогам.


1.2.4. Машинобудування, ремонт та монтаж машин і устаткування Дана галузь представлена такими підприємствами, як: ВАТ “Броварський завод комунального устаткування”( голова правління Сердюк Юрій Андрійович, вул.Старотроїцька,42, тел./факс: (+3804494) 4-23-33, 6-96-86, 5-41-95); ВАТ “Кранобудівна фірма “Стріла”( голова правління Корельська Наталія Михайлівна, вул.Щолківська,1, тел./факс:( +3804494)5-43-00, 5-53- 26, 5-43-09, е-mail: strel@bravoport.com.ua, www.industria.com.ua).


Підприємство Укоопспілки “Броварський завод торговельного

машинобудування”

07403, Київська обл.,м.Бровари, вул.Красовського,16

тел./факс:( +3804494)5-21-34, 5-11-70

E-mail: market@torgmash.kiev.ua, www.torgmash.kiev.ua

Директор: Хобта Анатолій Іванович

Броварський завод торгівельного машинобудування засновано у 1960 році, з 1967 до 1987 року він мав назву експериментальний. Основне завдання заводу: забезпечення системи споживчої кооперації необхідною продукцією для обладнання торгових підприємств, підприємств громадського харчування, харчової промисловості та інших галузей народного господарства.

^ Основний напрямок діяльності: в умовах ринкової економіки підприємство знайшло своє місце, перепрофілювавшись на випуск конкурентоспроможних виробів: таких як хлібопекарне обладнання, різні види кузовів, опалювальних котлів.

Підприємство надає такі послуги: різання листового металу, гнуття листового металу, виготовлення під замовлення різних металоконструкцій, покриття металовиробів полімерними фарбами.

Завод приймає замовлення на токарні, фрезерувальні, слюсарні, зварювальні, штампувальні та інші види робіт.

Це найбільше підприємство Укоопспілки.

Продукція заводу добре зарекомендувала себе в Росії, Естонії, Молдові та інших країнах СНД.


1.2.5. Харчова промисловість


У харчовій галузі працюють ВАТ “ Бровари-молоко” (голова правління - директор Лопатюк Михайло Степанович, вул.Боженка,5, тел./факс:( +3804494) 4-11-84, 5-31-14); цех №2 ДП АТ “Київхліб” Хлібокомбінат №10” (директор Череда Володимир Вікторович, вул.Металургів,2, тел./факс:( +3804494) 5-11-73, 6-19-28, е-mail: info@bread.com.ua); приватне підприємство “Бест” (директор Резнік Віктор Володимирович, вул.Красовського,19-а, тел./факс:(+3804494) 6-67-86).

ТОВ “Євро-Фудс “Галліна Бланка” Україна”

07400, Київська обл., м.Бровари, бульв.Незалежності,23

тел./факс:( +3804494) 6-60-64, 6-60-63

E-mail: ozeporos@gallinablanka.com

Фінансовий директор: Сергій Мулько

ТОВ “Євро-Фудс ГБ Україна” засноване у 2000 році групою Gallina Blanka. У травні 2001 року підприємство почало виробництво бульйонних кубиків на власній фабриці в Броварах, яка є технологічно найсучаснішою і побудованою за найвищими європейськими стандартами.

Основний напрямок діяльності: виготовлення сухих харчових продуктів, серед яких: традиційні бульйонні кубики Gallina Blanka, бульйон у порошку, супи для приготування в домашніх умовах, супи та пюре миттєвого приготування, соуси та макаронні вироби.

Фабрику обладнано механізмами та устаткуванням останньої генерації. Процес виробництва постійно простежується на моніторах за допомогою високоякісної контролюючої комп’ютерної системи.

Сьогодні Gallina Blanka – це справжня багатонаціональна компанія, що є одним із трьох світових лідерів у секторі дегідратованих продуктів харчування.

Команда висококваліфікованих менеджерів забезпечує розвиток компанії, роблячи все для того, щоб довести, що якість та різноманітність продукції є справді найкращим внеском до “Сучасної кухні”.


Приватне підприємство “Бест”

07400, Київська обл., м.Бровари, вул.Красовського,19-а

тел./факс:( +3804494) 6-67-86

E-mail: pp_best@cdmaua.com

Директор: Резнік Віктор Володимирович

Приватне підприємство “Бест” засноване в 1997 році. За дев’ять років сталого розвитку підприємство набуло добру репутацію завдяки незмінно високій якості продукції, конкурентоспроможним цінам і уважному ставленню до кожного клієнта.

^ Основний напрямок діяльності: випуск майонезу в асортименті з найякіснішої сировини від відомих вітчизняних та закордонних виробників

Галузі використання: продукція постачається підприємствам торгівлі та громадського харчування практично по всій Україні.

Найбільша увага на підприємстві надається вдосконаленню системи контролю якості від вхідного контролю сировини до вихідного контролю готової продукції.

ПП “Бест” – постійний учасник всеукраїнських та міжнародних виставок. Якість продукції неодноразово підтверджувалась дипломами та іншими нагородами.

1.2.6. Хімічна та нафто-хімічна промисловість

ВАТ “ Броварський шиноремонтний завод”

07400, Київська обл., м.Бровари, бульв.Незалежності,24

тел./факс:( +3804494) 5-01-42, 5-01-39

^ E-mail: briz@bo.kiev.ua

Виконуючий обов’язки голови правління: Рабінович Олександр Маркович

ВАТ “Броварський шиноремонтний завод” засновано у 1964 році. Спочатку основним видом діяльності планувалось відновлення зношеного протектора автомобільних шин, згодом було освоєно переробку шин на гумову крихту для виробництва покрівельних ізоляційних матеріалів та антикорозійних мастик.

^ Основний напрямок діяльності: виготовлення гідроізоляційного, покрівельного матеріалу - ізол І-БД, мастики холодної МРБ-ХТ-15, шин атмосферного тиску в асортименті.

^ Галузі використання: будівництво (гідроізоляція труб паропроводів, металевих та залізобетонних конструкцій, ізоляція конструкцій споруд); сільське господарство (комплектація кукурудзяних та бурякових сіялок, культиваторів, проріджувачів).

ЗАТ “ Броварський завод пластмас”

07400, Київська обл., м.Бровари, промвузол.

тел./факс:( +3804494) 5-02-42, 92-5-84, 92-3-55

E-mail: marketbzp@ukr.net, www.bzp.com.ua

Голова правління – генеральний директор :

Кушнір Богдан Ярославович

З дня свого заснування – 22 березня 1966 року – завод постійно нарощував свій виробничий потенціал, динамічно розвивався, освоював нові прогресивні технології переробки полімерних матеріалів у вироби з використанням обладнання провідних австрійських, німецьких фірм та вітчизняних підприємств.

^ Основний напрямок діяльності: виготовлення труб напірних з НПВХ і фасонних частин до них для питного водопостачання; труб НПВХ для зовнішньої каналізації; труб НПВХ для електропроводки; труб поліетиленових для транспортування води та газу; стрічки ПВХ з липким шаром; плівки поліетиленові та виробів з неї; клейонки столової з полівінілхлоридним покриттям; плівки ПВХ з друкованим малюнком; технічних та господарчих товарів за методом лиття під тиском, виготовлення труб напірних з непластифікованого полівінілхлориду (НПВХ) для питного водопостачання. В тісній співпраці з галузевими НДІ підприємство проводить роботу щодо вдосконалення технологічних процесів, запроваджуючи екологічно безпечні виробництва .

Найважливішою рисою, що відрізняє продукцію ЗАТ “Броварський завод пластмас”, є її якість. Підтвердженням цього, наприклад, для труб НПВХ є підвищений попит на них впродовж всього терміну їх виробництва. Труби для питного водопостачання виготовляються з первинної сировини вищого ґатунку, підприємство гарантує санітарну безпеку власної продукції, яка має Сертифікат відповідності NUA1.012.0105749-06.

Є на заводі і своя випробувальна лабораторія з високопрофесійним персоналом. Лабораторія акредитована Державним центром стандартизації, метрології та сертифікації на право проведення вимірювань у сфері поширення Державного метрологічного нагляду.


1.2.7. Легка промисловість

ВАТ “ Софія”

07400, Київська обл., м.Бровари, бульв.Незалежності,16

тел./факс:( +3804494) 5-15-72, 5-14-45,

5-22-26, 5-14-42

Голова правління: Чаюн Володимир Григорович

ВАТ “Софія” працює на ринку з виготовлення усіх видів трикотажної продукції понад 70 років, підтримуючи довгострокові ділові контакти з партнерами України, СНД та далекого зарубіжжя.

^ Основний напрямок діяльності: ВАТ “Софія” надає клієнту повний спектр обслуговування в царині розробки та виготовлення трикотажної продукції як під своїми марками: “Софія”, “Софія-мода”, “Украмтекс”, “Bravadi”, - так і під марками замовника.

Сьогодні підприємство об’єднує кілька фірм, оснащених високотехнологічним обладнанням, які дають можливість виробляти конкурентноспроможну продукцію, що повністю відповідає вимогам сучасних світових тенденцій розвитку моди.

Розумне співвідношення ціни та високої якості на основі сучасних технологій дає можливість ВАТ “Софія” займати провідне місце серед виробників аналогічної продукції і залучати нових замовників, зацікавлених у високій якості обслуговування та надійних партнерських відносинах.


Приватне виробниче підприємство “Каман”

07402, Київська обл., м.Бровари, вул.Димитрова, 24

тел. (+38 04494) 6-90-96, 6-90-95, (+38044) 585-16-07

E-mail: caman@bravoport.com.ua, www.caman.ua

Директор: Потієнко Олег Валерійович

ПВП “Каман” існує вже 7 років. За цей час підприємство встигло посісти чільне місце на ринку взуттєвої промисловості і заявити про свою стабільність, цілеспрямованість, тенденцію постійного вдосконалення у виробничій сфері.

^ Основний напрямок діяльності: виробництво чоловічого та підліткового взуття власної торговельної марки “Caman”. Колекції містять увесь необхідний взуттєвий арсенал: від повсякденного, спортивного до взуття для ділових та імпозантних.

Незалежно від пори року, взуття відрізняється абсолютним відчуттям стилю, помноженим на європейські традиції якості. Взуття – сертифіковане в Україні і відповідає європейським стандартам. Виготовляється з натуральної, екологічно чистої сировини, що у свою чергу забезпечує популярність торгової марки.

Сьогодні професіоналізм менеджерів та робітників, відмінний сервіс, широкий асортимент зразків взуття, гнучка цінова політика дозволяють повністю задовольнити високі вимоги клієнтів. За ці роки клієнтами торгової марки “Caman” стали МЕТРО Кеш енд Керрі Україна, ВАТ “Взуття”, м.Запоріжжя, ДП “Луганськклегінвест”, м.Луганськ та інші гуртові та роздрібні магазини міст України.

Прагнення до постійних вдосконалень виробничої бази, задоволення попиту найвимогливішого покупця є пріоритетними принципами господарської діяльності підприємства.


1.2.8. Виробництво електричних машин та устаткування

ЗАТ “ Броварський світлотехнічний завод “Люмен”

07400, Київська обл., м.Бровари, вул.Чкалова,5

тел./факс:( +3804494) 5-15-55

Генеральний директор: Бущик Ігор Йосипович

Броварський світлотехнічний завод “Люмен” входить до складу групи компаній “Елотек”.

Основний напрямок діяльності: випуск люмінесцентних світильників різних модифікацій для громадських та адміністративних приміщень, серед них: відомі люмінесцентні світильники ЛПО “Ореол-16”, ЛПО “Гама”, вологостійкі світильники ЛПП “Сигма”, світильники без розсіювачів (балки) та світильники з розсіювачами, світильники під лампу розжарювання, вологозахисні світильники, магістральні системи освітлення ЛСО, бактерицидні опромінювані та ін.

Фахівці конструкторського бюро, випробувальної лабораторії та відділу контролю якості працюють над постійним вдосконаленням якості та дизайну продукції, розширенням номенклатурного ряду.

Споживчі властивості світильників БСЗ “Люмен” - це сучасний дизайн, надійність, доступність та простота монтажу та експлуатації.

Якість продукції підтверджена сертифікатами України, Росії, Білорусі та Польщі.

1.2.9. Оброблення деревини та виготовлення виробів з неї

Дана галузь представлена ДП “Меркс-трейд” (директор направлення кухонь Филипович Іван Михайлович, вул.Кутузова,61, тел./факс:( +3804494) 496-38-50, 461-79-22) та ТОВ “Броварська фабрика “Дружба” (директор Дерій Михайло Васильович, вул.Залізнична,5, тел./факс:( +3804494) 5-11-94, 5-42-23).


1.2.10. Фармацевтична промисловість та ветеринарна медицина

ТОВ Німецько-українська науково-виробнича фірма “Броварфарма”

07400, Київська обл., м.Бровари, бул.Незалежності,18-а

тел./факс:(+3804494) 6-26-25, 6-28-99, 6-63-19, (+38044) 592-68-93

Е-mail: brovafarma@ukr.net, http:///www.brovafar.kiev.ua

Директор: Шевченко Анатолій Миколайович


Німецько-українська науково-виробнича фірма "Бровафарма" заснована наприкінці 1992 року. Вже через чотири місяці підприємство почало серійне виробництво і поставку на ринок ветеринарних препаратів з торгівельною маркою "Брова…". За весь період роботи загальний обсяг виготовлених лікарських засобів досяг три тисячі тонн.

^ Основний напрямок діяльності: на основі використання відомих субстанцій, сучасного обладнання та технологій, а також плідної співпраці з науково-дослідними закладами Української академії аграрних наук, а також спеціалістів кафедр ветеринарних факультетів НАУ, Сумського національного аграрного університету та Львівської академії ветеринарної медицини, - підприємство розробило цілу серію протимікробних, антимаститних препаратів та засобів терапії репродуктивних органів. Особливо широко представлена група протипаразитних препаратів.

Більшість препаратів, що виготовляються на НВФ "Бровафарма", цілком забезпечують попит вітчизняного ринка. Щорічно збільшується обсяг їхнього експорту до Азербайджану, Білорусі, Молдови, Узбекистану та деяких інших країн, де продукція також отримала високу оцінку.

Продукція фірми нагороджена дипломами різних конкурсів та громадських організацій: 2000 р. - лауреат Міжнародного академічного рейтинга якості "Золотая фортуна"; 2002 р. - дипломант Європейської асамблеї бізнесу "За прагнення до Європейської якості"; 2003 г. Лауреат национального рейтинга "Лучшее предприятие Украины"; 2006 р. - дипломант і лауреат Золотого призу Європи: "За якість" від інтернаціонального клубу лідерів торгівлі і т.і.


1.3. Інноваційна діяльність


З метою нарощення обсягів конкурентоспроможної продукції та товарів народного споживання у 2006 році підприємства міста здійснювали інноваційну діяльність, але, як і раніше, пріоритетним напрямком є оновлення асортименту продукції та освоєння нових технологій. Зокрема, на Казенному заводі порошкової металургії освоєно 34 нових видів продукції, 12 найменувань виробів на основі залізного порошку, 18 найменувань на основі тугоплавких сполук, 3 найменування на основі композиційних матеріалів, 1 найменування на основі фрикційних матеріалів, а також освоєно випуск порошку феросицілію. Десять нових видів продукції розробив і впровадив у виробництво цех №2 ДП АТ “Київхліб” Хлібокомбінат №10”, здійснюється електронний облік сировинних матеріалів, які завозяться автомобільним транспортом на ВАТ „Броварський завод будівельних конструкцій”. На цьому ж підприємстві розроблені робочі креслення на оснастку багатопустотних панелей перекриття з напівбортами та клиновими шпонками, що поліпшить товарний вид конструкцій та збільшить міжремонтний період обладнання. Ведуться також роботи щодо подачі цементу на бетонний вузол окремим модулем, що призведе до зменшення затрат на його подачу.

ТОВ НВФ "Бровафарма" – єдине в Україні підприємство, яке здійснює ампульне виробництво. Численні науково-виробничі дослідження (понад двісті публікацій) свідчать про те, що якість ветеринарних препаратів виробництва товариства відповідає рівню відомих аналогів європейських виробників.

ЗАТ СП “БРОТЕП-ЕКО” здійснює інноваційну діяльність у напрямку ресурсо-, енергозбереження та підвищення енергоефективності виробництва на підприємствах різних галузей промисловості шляхом впровадження замкнутих циклів водопостачання з мінімальним споживанням водних Градирня БВГ-600 «МАКСІ»

ресурсів при встановленні вентиляторних градирень різної продуктивності. Крім того застосування комплектуючих градирень та безпосередньо самих градирень виробництва ЗАТ СП “БРОТЕП-ЕКО” дозволяє значно зменшити енергоспоживання та обмежити негативний вплив на довкілля. Зокрема, водоуловлювач запобігає винесенню в атмосферу краплинної вологи і відповідно туманоутворенню та обледенінню сусідніх будівель в зимовий період.


1.4. Капітальне будівництво

Розвиток сфери будівництва міста характеризується збереженням та посиленням ряду позитивних тенденцій, які намітились у 2002-2005 роках. Перш за все, це зростання обсягів капіталовкладень та введення в дію забудовниками усіх форм власності багатоповерхових житлових будинків, об’єктів виробничого та соціального призначення, як за рахунок коштів суб’єктів підприємницької діяльності, так і бюджетних коштів та власних коштів громадян.

Будівельний комплекс міста представлений 28 будівельними організаціями, власними силами яких у 2006 році введено в дію 69,3 тис. м² житла, що на 17,9% більше минулого року. Збільшення обсягів житлового будівництва в основному забезпечувалось за рахунок коштів населення в порядку пайової участі у будівництві багатоквартирних житлових будинків:


ВАТ “Постійно діючий будівельний поїзд №2”

07400, Київська обл., м.Бровари, вул.Красовського,18

тел./факс:(+3804494) 6-71-10, 5-53-18

Голова правління: Трощено Ігор В’ячеславович

Підприємство засноване у 1958 році.

^ Г
ГГрадирня БВГ-600 «МАКСІ»
осподарська діяльність підприємства: виконання будівельно-монтажних та ремонтно-реставраційних робіт, в т.ч.: спорудження об’єктів промислового призначення, громадських споруд, об’єктів соціально-побутового та житлового призначення.

У 2006 році підприємством введено в експлуатацію ІІ чергу 18-поверхового житлового будинку на 192 квартири з вбудованими приміщеннями побутового призначення та підземний паркінг для автомобілів по вул. М. Лагунової, 18-б, 18-поверховий житловий будинок на 90 квартир з вбудовано-прибудованими приміщеннями побутового та комерційного призначення по вул. М. Лагунової, 4-б, 18-поверховий житловий будинок на 102 квартири з вбудованими приміщеннями побутового та комерційного призначення по вул. В. Симоненка.

У 2007 році ВАТ “ПДБП №2” будує 9-поверховий семисекційний житловий будинок на 256 квартир з вбудованими приміщеннями побутового та комерційного призначення по вул. В. Симоненка, 2 та 19-поверховий житловий будинок на 136 квартир з вбудовано-прибудованими приміщеннями побутового та комерційного призначення на 1 поверсі та творчими майстернями на 19 поверсі.

При спорудженні житлових будинків ВАТ “ПДБП №2” проводить будівництво доріг, прокладання та заміну старих тепломереж, прокладання електромереж та інших комунікацій, будівництво об’єктів соціального та побутового призначення. Це лише частина питань, що вирішуються товариством, яке обрало пріоритетний напрямок розвитку власних проектів: комплексну забудову м.Бровари.

^ ОП “Броварипромжитлобуд”
07400, Київська обл., м.Бровари, бул.Незалежності,14

тел./факс:(+3804494) 5-31-58, 5-53-18

Керуючий: Федорець Віктор Борисович

Орендне підприємство «Броварипромжитлобуд» є правонаступником будівельно-монтажного тресту «Броварипромжитлобуд», працює на ринку будівництва житла в м. Бровари з 1992 року, виконуючи одночасно функції замовника, підрядника та продавця житла.

За 15 років діяльності підприємством введено в дію близько 80000 м² житла, офісних приміщень ,об’єктів торгівлі , соцкультпобуту.

Підприємством виконується повний цикл загально-будівельних, сантехнічних , електротехнічних , транспортних та оздоблювальних робіт.

Основні напрямки розвитку підприємства : розширення будівельної діяльності, використання новітніх енергозберігаючих технологій та високоякісних сучасних будівельних матеріалів і конструкцій.
^ ДП ВАТ «Мостобуд» Мостозагін № 112
07400, Київська обл., м.Бровари, вул.Щолківська,2

тел./факс:(+3804494) 5-44-16

Начальник Мостозагону №112: Тагун Володимир Миколайович

Створений у грізному 1944 році за наказом наркома шляхів сполучення для відновлення зруйнованих вій^ E-mail: org@talisman.kiev.ua, sales@talisman.kiev.ua
www.talisman.kiev.ua

Генеральний директор: Гредунов Євген Валерійович

ТОВ "Талісман" ЛТД - інжинірингова компанія, яка займається розробкою нових видів алюмінієвих архітектурних систем, серед останніх розробок: система міжстикувального точкового кріплення; система піддашшя;
система кріплення сонячних енергоакумулюючих батарей на фасади;
сонцезахисні системи для світлопрозорих фасадів, - та їх впровадженням у виробництво.

^ Основні напрямки діяльності: розробка та реалізація систем алюмінієвих профілів для виготовлення фасадів, вітражів, куполів, вітрин, зимових садів, вікон, дверей, профілів іншого призначення; виробництво алюмінієвих конструкцій та їх фурнітури; полімерне порошкове покриття металу; оснащення для обробки систем профілів та консультації з технології виробництва.

^ Компанія надає своїм клієнтам найрізноманітніший спектр послуг, серед яких: розрахунок специфікацій матеріалів за індивідуальними замовленнями у відповідності до ескізів чи креслень замовників; консультації з підбору обладнання для виробництва алюмінієвих конструкцій; навчання персоналу фірм виробників алюмінієвих конструкцій.


1.6. Торгівля, ресторанне господарство та побутове обслуговування


Стратегія розвитку сфери торгівлі полягає у зростанні обсягу роздрібного товарообороту підприємств торгівлі, в першу чергу, вітчизняного виробництва, формуванні та стабілізації споживчого ринку. У місті працює 200 магазинів, з них: 111 магазинів переважно продовольчого профілю та 89 - непродовольчого. Мережа закладів ресторанного господарства складає 96 об’єктів, в тому числі: 6 ресторанів та 64 кафе. В місті працює 2 супермаркети та сучасний торгово-розважальний комплекс по вул.Київській, 316.

В місті працює 4 ринки, постійно діючі, відкриті за конструкцією, змішаного профілю за товарною спеціалізацією.

Продовжує розвиватись в м.Бровари сфера побутового обслуговування. Всього в місті працює 105 об’єктів побуту: 54 перукарні, 15 ательє з пошиву одягу, 9 майстерень з ремонту взуття, 5 фотографій, 5 пралень та інші об’єкти побутового обслуговування. Набирає поширення такий вид послуг, як послуга домашньої прислуги, прибиральниці.

Збільшення мережі сфери побуту посилює конкурентне середовище, що сприяє якості надання послуг та забезпеченню населення міста необхідними видами послуг.


^ Торгово-розважальний комплекс “Термінал”

В листопаді 2005 року в місті Бровари по вул. Київська,316 відкрився сучасний торгово-розважальний комплекс “Термінал” загальною площею 45
еще рефераты
Еще работы по разное